Mega Man X (videopelihahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
X kuvattuna Mega Man X -pelin kansikuvassa.
X pelissä Mega Man X6.

Mega Man X on videopelihahmo, joka tunnetaan nimellä Rockman X (ロックマンX Rokkuman Ekkusu) Japanissa. Hänestä käytetään yleensä lyhennettyä nimeä "X" (エックス Ekkusu). X on Capcomin Mega Man -pelisarjan jatko-osana toimivan X-sarjan päähenkilö, jonka ensiesiintyminen oli vuoden 1993 videopelissä Mega Man X . Mega Man X on androidi, joka on yhdessä ystävänsä Zeron kanssa Maverick Hunters -organisaation jäsen. Maverickin metsästäjät ovat poliisin erikoisjoukko, joiden tehtävänä on puolustaa ihmisiä ja reploideja (androideja, jotka perustuvat X:n teknologiaan) erakoituneilta reploideilta, jotka tunnetaan nimellä Mavericks. Mega Man X on esiintynyt sarjan useissa painetuissa sovituksissa sekä lyhytelokuvassa Day of Sigma, joka kertoo hänen tarinansa Maverick Huntersien tulokkaana. Mega Man X on myös sivuhahmo Mega Man Zero- ja Mega Man ZX -sarjoissa. Mega Manin pääsarjan ulkopuolella X on esiintynyt useissa crossover-pelisarjoissa.

Hahmon loi Keiji Inafune alkuperäisen Mega Manin seuraajaksi. Hänen luonteensa luotiin synkemmäksi kuin alkuperäisellä Mega Manilla ja hänelle luotiin useita panssarisettejä, jotka paransivat hänen taitojaan ja erottivat hänet edeltäjästään. Inafunen lisäksi Mega Man X:ää kehitti taiteilija Hayato Kaji. Useat ääninäyttelijät ovat esittäneet hahmoa sekä japanin- että englanninkielisissä versioissa.

Kriittinen reaktio X:ää kohtaan on ollut yleisesti ottaen myönteinen, ja pelitoimittajat ovat usein pitäneet häntä Mega Manin arvoisena seuraajana hänen ainutlaatuisten ominaisuuksiensa perusteella. Hänen kumppanuuttaan Zeron kanssa kehuttiin myös heidän erilaisten ja toisiaan täydentävien ominaisuuksien perusteella, vaikka X:n todettiin olevan vähemmän suosittu kuin Zero, ja hänen englanninkielisiä ääninäyttelijöitä pidettiin usein sopimattomina hänen hahmonkuvaansa.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Mega Man X:n loi tohtori Thomas Light viimeisenä luomuksenaan vuonna 20XX. X on robotti, jolla on kyky ajatella ja tehdä itsenäisiä päätöksiä, jonka lisäksi hän on vapautettu noudattamasta robotiikan kolmea pääsääntöä. Tohtori Light pelkäsi, että maailma ei ollut vielä valmis vastaanottamaan X:n kaltaista kehittynyttä robottia hänen luomisaikaan, joten Light sulki hänet kapseliin. Kapselissa X kävi läpi eettisiä testejä, joilla varmistettiin, että hän kehittyisi turvalliseksi ennen vapautumistaan. Light ei elänyt nähdäkseen päivää, jolloin hänen suurin luomuksensa herätettäisiin. 100 vuotta myöhemmin tohtori Cain löysi ja herätti X:n. Hän kehitti X:n pohjalta robottien uuden sukupolven, reploidit.[1] Jotkin reploideista saivat tartunnan Maverick-viruksesta, jolloin ne olivat kykeneviä satuttamaan ihmistä ja aiheuttamaan kaaosta yhteiskunnassa. Maverick Hunters -organisaatio kehitettiin torjumaan näiden villiintyneiden reploidien eli maverickien hyökkäyksiä ja myös X:stä tuli maverickien metsästäjä. X koki aluksi vaikeuksia ottaa osaa taisteluihin pasifistisen luonteensa takia, mutta Maverick Huntersien komentaja Sigman saatua tartunnan viruksesta, hän sai itsevarmuutta taistella yhteisen hyvän puolesta.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Capcom. Mega Man X. 1993.
  2. Capcom. The Day of Σ. Maverick Hunter X. Lyhytelokuva. 2005.