MediEvil 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
MediEvil II
Kehittäjä SCE Studio Cambridge
Julkaisija Sony Computer Entertainment[1]
Säveltäjä Andrew Barnabas
Pelisarja MediEvil
Julkaistu
  • 5.lokakuuta 2000
Lajityyppi toimintaseikkailupeli[1]
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: TVirheellinen ESRB-arvo
Alusta PlayStation
Jakelumuoto CD-ROM
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

MediEvil 2 on Sony Computer Entertainmentin vuonna 2000 julkaisema toimintaseikkailupeli PlayStation-alustalle.

MediEvil 2 on MediEvilin (1998) jatko-osa. Jatko-osa keskittyy vuoteen 1886.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on yhdistelmä beat 'em up:ia, pulmapeliä ja tasohyppelyä.[1]

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sijoittuu 500 vuotta ensimmäisen MediEvilin tapahtumien jälkeen, jolloin lordi Palethron on löytänyt Zarokin loitsukirjan. Lordi Palethron herättää kuolleet ihmiset taas henkiin.

Peli käynnistyy, kun Sir Daniel huomaa olevansa taas elävien kirjoissa. Hän tapaa ensimmäiseksi haamu Winstonin, joka selittää hänelle, mitä on tapahtunut. Myöhemmin Dan kohtaa myös professori Hamilton Kiftin, joka auttaa pelaajaa saamaan esimerkiksi uusia aseita.

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sir Daniel Fortesque - Kadonneesta Gallowmerestä kotoisin ollut Sir Daniel Fortesque kuoli jo 1200-luvulla taistelussa mielipuolista tietäjä Zarokia vastaan. Jonkin aikaa Danin kuoleman jälkeen Zarok löysi mustan magian käsikirjan ja herätti kuolleet haudoistaan muinaisen loitsun avulla muodostaen itselleen zombisotureista koostuvan apujoukkion. Tämä sai kuitenkin myös Danin heräämään ”ikiunesta”. Dan huomasi nopeasti, että jotakin oli vialla, ja päätti tuhota Zarokin lopullisesti. Saatuaan asiat taas kuntoon Dan palasi kryptaansa ja kuoli. Kirja päätyy kuitenkin toisen suuruudenhulluudesta kärsivän käsiin 500 vuotta myöhemmin ja Dan löytää itsensä jälleen kerran elävien kirjoista.

Professori Hamilton Kift - Hullu keksijä, innokas harrastelijataikuri ja itseoppinut "salatieteiden maisteri" professori Kift on omistautunut tieteelle toivoen pystyvänsä tarjoamaan ihmiskunnalle paremman tulevaisuuden. Reagoiden nopeasti Lontoon kriisitilanteeseen, professori kutsuu avukseen apulaishaamun ja lähettää tämän etsimään Sir Dania suuresta museosta. Kiftin aika kuluu kriisin ratkaisukeinojen pohtimiseen. Professori on vanhanaikainen henkilö: hänen elämänarvojaan ovat kunniallisuus, herrasmiesmäinen käytös ja lähimmäisten kunnioittaminen. Hän voi olla hieman yksioikoinen ja keskittyä liikaa kokonaistilanteeseen unohtaen täysin yksittäiset tekijät. Professori on jo viidenkymmenen paremalla puolen eikä kovinkaan vahva, joten hän on ikuisesti kiitollinen siitä, että Sir Dan on herännyt henkiin auttamaan Palethornin pahojen aikeiden torjumisessa.

Prinsessa Kiya - Prinsessa Kiya oli 19-vuotias, kun farao Ramesses valitsi hänet yhdeksi 200:sta vaimostaan. Kiyan onneksi farao oli iäkäs ja kuoli ennen avioliiton täydellistämistä. Valitettavasti hänet valittiin seuraamaan miestään tuonpuoleiseen faraon ikuisena morsiamena. Vuonna 1817 suuri osa Ramessesin omaisuudesta Kiyan haudan sisältö mukaan luettuna löydettiin Abu Simbellissä sijainneesta haudasta ja tuotiin Eurooppaan Suuren museon suojiin. Herätessään Kiya on hiukan hämmentynyt, kun hän havaitsee olevansa kuollut. Hän piristyy kuitenkin huomatessaan, että muumioinnin yhteydessä suoritettu sisäelinten poisto on sivuseurauksena antanut hänelle hämmästyttävän kapean vyötärön.

Winston, apulaishaamu - Winston Chapelmount oli noin 10-vuotias pikkuvanha lontoolaispoika ennen siirtymistään henkimaailman puolelle. Ihastuttava ja innokas Winston tuo valoa pimeimpäänkin kolkkaan iloisen ja suloisen luonteensa ansiosta. Valitettavasti myös hän on haamu, mikä rajoittaa hänen osallistumistaan tapahtumiin jonkin verran. Winston on kuitenkin innokas apulainen ja liittyy mukaan seikkailuun aina, kun arvelee voivansa auttaa.

Lordi Palethorn - Palethorn on menestyksekäs teollisuusmies, joka on omaksunut viktoriaanisen ajan etiikan. Hän on aina käyttänyt hyväkseen kaikki mahdolliset tilaisuudet ja janoaa rikkauksia sekä sosiaalista hyväksyntää - hän on jopa muuttanut nimensä Reggie Pallthropista Palethorniksi ja ostanut itselleen lordin arvonimen näyttääkseen kuuluvansa vallanpitäjiin. Valitettavasti hän puhuu edelleen vahvaa Lontoon paikallismurretta, joka vahvistuu entisestään stressaavissa tilanteissa. Palethorn uskoo mustan magian olevan tie valtaan ja vaurauteen. Tutkiessaan alaa hän on saanut käsiinsä muinaisen noituusoppaan, jonka Sir Dan tuntee aivan liian hyvin.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

IGN antoi pelille arvosanan 8.4/10 arvostelussaan.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c MediEvil® II Playstation. Sony Interactive Entertainment LLC. Viitattu 17.3.2020. (englanniksi)
  2. MEDIEVIL II IGN. Viitattu 5.7.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]