MechWarrior 2: 31st Century Combat

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
MechWarrior 2: 31st Century Combat
Mechwarrior2 cover.jpg
Kehittäjä Activision
Julkaisija Activision
Tuottaja Josh Resnick (en)
Julkaistu 1995
Lajityyppi simulaatiopeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta PC, Sega Saturn, PlayStation
Jakelumuoto CD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla
Mechwarrior2.png

MechWarrior 2: 31st Century Combat on vuonna 1995 julkaistu tietokonepeli. Peli sijoittuu BattleTech -lautapelin maailmaan, jossa ihmiskunta on levittäynyt laajalle alueelle avaruutta, mutta samalla pirstoutunut useisiin pieniin valtakeskittymiin. Pelistä julkaistiin useita versioita, joista alkuperäinen oli MS-DOS:lle ja Microsoft Windows 95:lle julkaistiin useita eri näytönohjaimille tarkoitettuja versioita. Lisäksi pelistä tehtiin kontrolleiltaan yksinkertaistettu, digitaalisille padiohjaimille paremmin sopiva versio ("Arcade Combat Edition") Sega Saturnille ja PlayStationille.

MechWarrior 2 poikkesi edeltäjästään hyläten palkkasoturina pelaamisen, joka jakoi mielipiteitä edeltäjänsä fanien keskuudessa suuresti. Pelissä keskityttään kahden klaanin, Jade Falconin ja Wolfin, edesottamuksiin. Klaanien näkemyserot Sisämaailmojen valtaamisesta johtavat lopulta konflikteihin toistensa välillä.

Pelaaja asetetaan valitsemansa klaanin MechWarrioriksi, soturiksi, joka ohjastaa useita tonneja painavia BattleMechejä, jotka ovat kerrostalon kokoisia käveleviä tankkeja. Pelaaja pystyy etenemään klaanin arvoastekoissa tehtävien väliin sijoitetuissa klaaniotteluissa, jotka tapahtuvat miltei rituaalinomaisesti. Taistelu ratkaisee voittajan. Pelaaja kerää pelin edetessä kunniapisteitä, jotka ratkaisevat omalla osallaan pelin etenemistä ja vihollisten suhtautumista pelaajaan.

Soturi pystyy myös muokkaamaan käyttämänsä BattleMechin varustusta haluamaan suuntaan. Lähes poikkeuksetta pelaaja joutuu tasapainottelemaan lämmöntuoton ja painorajoitusten välillä varustaessaan BattleMechiään.

Peli tunnetaan myös upeasta eteerisestä ja sinfonisesta taustamusiikista, jonka sävelsivät Gregory Alper ja Jeehun Hwang.

MechWarrior 2 tuki myös tuolloin markkinoilla pyöriviä silmälappuvideolaitteita, kuten Virtual I/O, VFX/1 ja CyberMaxx.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sotien raivotessa Maassa, galaksin toisella puolella Nicholas Kerensky loi uuden ihmisyhteiskunnan. Tämä yhteiskunta perustui soturielämään, jossa kunniaa pidettiin arvostetuimpana asiana. Tätä kuviota pyörittävät useat klaanit, jotka kilpailevat kunniasta, voimasta ja lopullisesta paluusta Maahan, Sisäplaneetoille. Vuonna 3057 klaanien välille syttyy Kieltäytymissota, joka sai alkunsa klaanien erimielisyydestä Sisäplaneetoille hyökkäämisestä. Jade Falcon -klaani haluaa vallata Sisäplaneetat ja palauttaa vuosisatoja hajonneena olleen Tähtiliittouman mahti. Taas vastaavasti Wolf-klaani ei näe järkevyyttä Sisäplaneettojen valtaamisessa ja ajaa pikemmin rauhantekoa heidän kanssaan. Klaanit ajautuvat keskenäiseen sotaan heidän lähestyessään Sisämaailmoja.

BattleMechit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin BattleMechejä pystyy varustamaan monipuolisesti

Pelissä on 15 erilaista BattleMechiä, joiden ominaisuudet eroavat painonsa, nopeutensa ja muotonsa perusteella. Ominaisuudet vaikuttavat selkeästi sen käyttötarkoitukseen ja selviytymiseen tulitaistelussa. Alle 50 tonnin mechit ovat nopeita tiedusteluun tarkoitettuja mechejä, kun taas yli 80 tonnin raskaat mechit voivat tulivoimallaan pyyhkäistä kokonaisen ryhmän vihollismechjä.

Mechit voidaan aseistaa useilla asejärjestelmillä, kuten pitkälle kantavilla lasereilla, vähemmän lämpöä tuottavilla pulssilasereilla, lyhyen sekä pitkän kantaman ohjuksilla, kone- ja gausskivääreillä.

Nimi Paino (tonneina) Panssarointi
Firemoth 20 2
Kit Fox 30 4
Jenner II-C 35 4
Nova 50 10
Storm Crow 55 9,5
Mad Dog 60 8,5
Hellbringer 65 8
Rifleman II-C 65 11
Summoner 70 9,5
Timber Wolf 75 12
Gargoyle 80 11
Warhammer IIC 80 12
Warhawk 85 13,5
Marauder IIC 85 11,5
Dire Wolf 100 19

Lisäosat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliin julkaistiin lisäosa Ghost Bear's Legacy (1995) ja itsenäinen lisäosa MechWarrior II: Mercenaries (1996).

MechWarrior 2: Ghost Bear's Legacyssä pelaajalle annetaan mahdollisuus pelata Ghost Bear -klaanilla. Lisäosan mukana tuli 15 uutta tehtävää ja kourallinen uusia BattleMechejä.

MechWarrior 2: Mercenariesissä pelaaja ohjaa Sisämaailmoissa toimivaa palkkasoturiryhmää. Pelaajan vastuulla on nyt taistelun lisäksi ryhmän talouden hoitaminen ja tehtävien valitseminen. Mercenaries lisäsi jälleen BattleMechien määrää ja pelissä oli yli 30 tehtävää.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]