Mckenna Grace

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mckenna Grace
Henkilötiedot
Koko nimi Mckenna Grace
Syntynyt25. kesäkuuta 2006 (ikä 17)
Grapevine, Texas, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä ja laulaja
Vanhemmat Ross Burge, Crystal Grace
Näyttelijä
Aktiivisena 2012-
Aiheesta muualla
mckennagrace.com
IMDb
Elonet

Mckenna Grace (s. 25. kesäkuuta 2006 Grapevine, Texas) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja. Hän aloitti näyttelemisen ammattimaisesti kuuden vuoden ikäisenä, ja hänen varhaisimpia roolejaan olivat muun muassa Jasmine Bernstein Disney XD -sarjassa Crash & Bernstein (2012–2014) ja Faith Newman saippuaoopperassa The Young and the Restless (2013–2015). Vuosina 2018 ja 2019 The Hollywood Reporter valitsi hänet 30 parhaan alle 18-vuotiaan tähden joukkoon. Hänet tunnetaan rooleistaan Mary Adlerina vuoden 2017 elokuvassa Gifted, Phoebe Spenglerinä vuoden 2021 elokuvassa Ghostbusters: Afterlife ja vuoden 2019 elokuvassa Annabelle Comes Home, Lorraine ja Ed Warrenin tyttärenä, Judy Warrenina.

Hän julkaisi ensimmäisen kappaleensa vuonna 2021 nimeltä "Haunted House". Tämän julkaisun jälkeen hän aloitti musiikkiuransa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grace on kasvissyöjä ja on kohdistanut kiintymyksensä eläimiin Farm Sanctuaryn ja PETA:n kanssa, mukaan lukien esiintyminen kampanjassa, jossa muistutetaan ihmisiä jättämästä koiriaan kuumiin autoihin.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2013 Grace debytoi näyttelijänä näytellen Sydneytä televisiopilotissa Joe, Joe & Jane. Myöhemmin hän esiintyi Disney XD -sarjassa Crash & Bernstein. Hänellä oli toistuva rooli Faith Newmanina sarjassa The Young and the Restless vuosina 2013–2015. Vuonna 2015 hänellä oli toistuva rooli CBS-sarjassa CSI: Cyber. Grace näytteli Daisyn roolia science fiction -trillerissä Independence Day: Resurgence; Roland Emmerichin ohjaama elokuva julkaistiin 24. kesäkuuta 2016. Muita varhaisia ​​elokuvarooleja ovat draamaelokuva Mr. Church (2016) ja komediaelokuva How to Be a Latin Lover (2017).

Vuonna 2017 Grace näytteli pääroolia Marc Webbin draamaelokuvassa Gifted as ihmelapsi Mary Adler, pääosassa Chris Evansin rinnalla. Hän sai tunnustusta roolisuoritustaan, ja hänet oli ehdolla Critics' Choice Movie Award -palkinnon saajaksi parhaana nuorena esiintyjänä.

Hän oppi luistelemaan kuvatakseen Tonya Hardingin nuorempaa versiota elämäkertaelokuvassa Minä, Tonya, kuvaillen sitä "haastavimpana roolina", jonka hän oli koskaan tehnyt. Grace näytteli myös Julietin merkittävää roolia kauhuelokuvassa Amityville: The Awakening yhdessä Bella Thornen kanssa; Franck Khalfoun ohjasi elokuvan.

Grace näytteli Emma Grossmania vuoden 2018 kauhudraamaelokuvassa The Bad Seed.

Grace on esiintynyt usein Young Sheldonissa vuodesta 2018 lähtien Paige Swansonina, ihmelapsina ja Sheldon Cooperin kilpailijana.

Grace näytteli Judy Warrenia, paranormaalien tutkijoiden Ed ja Lorraine Warrenin tytärtä, vuoden 2019 kauhuelokuvassa Annabelle Comes Home. Samana vuonna hän esiintyi Marvel Studiosin elokuvassa Captain Marvel nuorempana versiona nimihahmosta.

Grace esiintyi nuorempana versiona Sabrina Spellmanista Netflixin Chilling Adventures of Sabrinan ensimmäisellä kaudella.

Hän ääninäytteli nuorempaa Daphne Blakea vuoden 2020 animaatioelokuvassa Scoob!, ja hänen on määrä esittää rooli jatko-ohjelmassa Scoob!: Holiday Haunt, joka on määrä julkaista loppuvuodesta 2022 HBO Maxilla.päivitettävä

Vuonna 2021 Grace näytteli Phoebea Ghostbusters: Afterlife -elokuvassa sekä Esther Keyesin roolia Margaret Atwoodin The Handmaid's Tale -televisiosarjan neljännellä tuotantokaudella ja ansaitsi ehdokkuuden 73. Primetime Creative Arts Emmyn draamasarjan erinomaisesta vierailijanäyttelijästä. Palkinnot. Elokuussa hän liittyi Thomasin McKenzien ja Olivia Wilden kanssa Searchlight Picturesin Perfect-sarjaan.

Laulajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2020 Grace teki sopimuksen Photo Finish Recordsin kanssa, ja marraskuussa 2021 hän julkaisi debyyttisinglensä "Haunted House" oheisen musiikkivideon ohella. Vaikka kappaletta ei alun perin kirjoitettu Ghostbusters: Afterlifelle, se lisättiin lopulta elokuvan soundtrackiin ja käytettiin lopputeksteissä. Kysyttäessä Grace selitti, että kappale on kirjoitettu hänen elämänsä rankalla ajanjaksolla keskellä COVID-19-pandemiaa ja että "sen voisi ottaa erolauluna, mutta se voi myös kertoa ystävästä tai perheestä tai mistä tahansa suhteesta, joka on päättynyt.

Helmikuussa 2022 Grace julkaisi jatkosinglensä "do all my friends hate me?" musiikkivideon kanssa. 21. huhtikuuta 2022 Grace julkaisi kolmannen singlensä "You Ruined Nirvana." 3. maaliskuuta 2023 Grace julkaisi singlen Checkered vans