Max Winters

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Max Winters
Maxwinters.jpg
Näyttelijä(t) Mark Camacho (videopelissä)
Patrick Stewart (elokuvassa)
Ensiesiintyminen TMNT Movie Prequel nro 4 (maaliskuu 2007)
Kustantaja Mirage Studios
Henkilötiedot
Koko nimi Yaotl
Status sotakuningas
WinterCorpsin omistaja
Ammatti tehtailija
Sukupuoli mies
Ikä yli 3000-vuotias
Asuinpaikka New York
Suhteet

Max Winters on Mirage Studios -kustantamon sarjakuvissa esiintyvä sotakuningas. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 2007 TMNT Movie Prequel -sarjakuvalehden numerossa neljä. Max Winters esiintyi yhtenä päähahmona elokuvassa TMNT vuonna 2007, sekä elokuvaan perustuvassa samannimisessä videopelissä TMNT. Elokuvassa hahmon äänenä toimi Patrick Stewart ja videopelissä Mark Camacho. Elokuvan suomenkielisessä versiossa Heikki Sankari.

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Winters oli 3000 vuotta sitten Yaotl-niminen sotakuningas, joka yritti valloittaa maailman veljeskuntansa kanssa. Kuullessaan tarinan Kikan tähtikuviosta, joka 3000 vuoden välein asettui paikoilleen ja avasi portaalin tuntemattomiin voimiin. Yaotl myös halusi voimaa valtaakseen maailman ja avasi portaalin, josta energia säde osui häneen tehden Yaotlesta kuolemattoman. Muutos oli kuitenkin liian suuri, sillä hänen veljeskunta muuttui kiveksi ja portaalista pääsi vapaaksi kolmetoista hirviötä maan päälle tekemään tuhoa. Sodan päättyessä sotakuningas huomasi tehneensä pahan virheen ja olevansa kirottu elämään maan päällä ikuisesti kyvytön kuolemaan.

Vuosisatojen ajan Yaotl lopulta päätti haluanvansa eroon kuolemattomuudestaan. Vuosia oli kulunut ja hänestä oli tullut 2000-luvun rikkaimpia ihmisiä, joka tunnettaan nimellä Max Winters. Perustettuaan WintersCorp siitä kasvoi monialayritteinen yhtiö, jonka avulla hän sai palkattua arkeologeja ja taitavia etsijöitä etsimään kiveksi muuttuneet veljeskuntansa kaikki neljä jäsentä. Lopulta April O’Neil sai tuotua kaikki neljä kivi kenraalia Wintersin luokse. Oltuaan varma, että Kikan tähtikuvio on pian muodostumassa uudelleen 3000 vuoden jälkeen hän pyysi Karaita ja hänen Jalkaklaaniaan etsimään kaikki kolmetoista hirviötä. Sillä välin Winters herätti henkiin kaikki neljä kivikenraalia, joiden tarkoitus oli toimia hänen tehtävänsä lihaksina kaapaten kaikki hirviöt, jotka Karai löysi. Saatuaan kasaan jo kaksitoista hirviötä veljeskunnan jäsenistä kenraali Aquila alkoi epäillä johtajansa motiiveja. Hän varoitti myös muita kenraaleja johtajansa petollisuudesta siirtää heidän kuolemattomuutensa pois. Nelikko halusi elää kuolemattomina vallatakseen maailman, mutta Winters ei halunnut elää enää pidempään kuolemattomana.

Kenraalit huijasivat Wintersiä löytämättä kolmattatoista hirviötä ja sitä vastoin kaappaamaalla Leonardon viimeiseen kammioon. Wintersin huomatessa ettei mitään tapahtunut Kikan tähtikuvion synnyttäessä energiavirran läpi toiseen ulottuvuuteen, kenraali Aquila julisti Wintersin johtajuuden olevan ohi ja oli heidän aika astua esiin. Hetkeä myöhemmin Winter sai avukseen Turtlesit ja häntä aikaisemmin palvellut Karai. Sillä välin, kun Winters ja Turtlesit taistelivat kenraaleja vastaan, Casey Jones ja April O’Neil yhdessä Karain kanssa matkasivat kohti kaupunkia etsimään viimeistä puuttuvaa hirviötä. Löydettyään hirviön he saivat houkuteltua sen Wintersin rakentaman portaalin luokse, jonne ryhmä sai yhteistyöllä tämän tönäistyä mukanaan kaikki neljä kivikenraalia. Tämän päätteeksi Winters sai pitkään kaipaamansa rauhan pitkästä elämästä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]