Max Reinhart

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Max Reinhart
130412 Max Reinhart.png
Henkilötiedot
Syntynyt 4. helmikuuta 1992 (ikä 27)
Vancouver, British Columbia, Kanada
Kansalaisuus Kanada
Jääkiekkoilija
Pelipaikka keskushyökkääjä
Maila vasen
Pituus 183 cm
Paino 82 kg
Seura
Seura Calgary Flames
Adirondack Flames
Sarja NHL
AHL
Pelaajaura
Pääsarjaura 2012–
NHL-varaus 64. varaus, 2010
Calgary Flames

Maxwell Reinhart (s. 4. helmikuuta 1992) on kanadalainen jääkiekkoilija, joka pelaa AHL-joukkue Adirondack Flamesissa. Hän on Calgary Flamesin sopimuspelaaja. Calgary varasi hänet itselleen kolmannella kierroksella 64. pelaajana vuoden 2010 varaustilaisuudessa. Reinhart pelasi neljä kautta juniorijääkiekkoa Kootenay Icen joukkueessa ja oli sen mukana voittamassa WHL:n mestaruutta vuonna 2012 ennen ammattilaiseksi siirtymistään. Reinhart on veljiensä Griffinin ja Samin kanssa entisen NHL-kiekkoilija Paul Reinhartin lapsi.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Junioriura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reinhart pelasi nuorena jääkiekkoa West Vancouverissa, British Columbiassa, johon hänen isänsä Paul asettui asumaan oman NHL-uransa jälkeen. Max katsoi isänsä vaikuttaneen suuresti hänen kehitykseensä pelaajana ja totesi, että entisen NHL-pelaajan poikana on helpompi tulla kykyjenetsijöiden huomaamaksi. Hänet varattiin Kootenay Iceen neljännellä kierroksella numerolla 86 vuoden 2007 WHL:n varaustilaisuudessa.

Juniorina Reinhart pelasi Kootenayn keskushyökkääjänä neljän kauden ajan vuosien 2008 ja 2012 välillä. Hän teki näiden kausien aikana 266 pelaamassaan pelissä 235 tehopistettä. Tehtyään ensimmäisellä kaudellaan 2008–2009 16-vuotiaana 27 pistettä, hän paransi seuraavalle kaudelle 2009–2010 51 pisteeseen ja ansaitsi paikan Kanadan alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa vuoden 2010 alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailuissa. Turnauksessa Reinhart pelasi kuudessa ottelussa, joissa sai tilastoihinsa yhden syöttöpisteen kanadalaisten sijoittuessa seitsemänneksi. Calgary Flames varasi Reinhartin NHL:ään kolmannella kierroksella 63. pelaajana vuonna 2010. Calgary varasi myös hänen isänsä 12. pelaajana vuonna 1979.

Kaudella 2010–2011 Reinhart sijoittui Cody Eakinin jälkeen toiseksi Kootenayn sisäisessä pistepörssissä tehtyään 71 ottelussa 79 pistettä. Pudotuspeleissä 2011 hänestä tuli neljäs pelaaja liigan historiassa, joka onnistui viidesti maalinteossa yhden ottelun aikana. Hän onnistui tässä Kootenayn voittaessa Medicine Hat Tigersin lukemin 7–2. Yhteensä Reinhart teki 19 pudotuspeliottelussaan 27 tehopistettä ja jakoi pudotuspelien pistepörssin toisen sijan viiden pelaajan kanssa. Kootenay voitti kauden päätteeksi Ed Chynoweth Cupin kukistettuaan finaaleissa Portland Winterhawksin. Viimeisellä juniorikaudellaan 2011–2012 Reinhart teki Kootenayn parhaana pistemiehenä 78 pistettä. Hänet valittiin myös WHL:n toiseen tähdistöjoukkueeseen.

Ammattilaisura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Calgary Flames kiinnitti varaamansa Reinhartin kolmen vuoden tulokassopimuksella 14. heinäkuuta 2011 ennen hänen viimeistä kauttansa Kootenayssa. Ammattilaisena hän debytoi Kootenayn kauden päätyttyä, kun liittyi Calgaryn AHL-farmiseura Abbotsford Heatiin kauden 2011–2012 lopuksi. Hän onnistui heti debyytissään kahdesti maalinteossa. Neljässä pudotuspeliottelussaan hän teki maalin ja sai yhden syöttöpisteen. Ensimmäisellä kokonaisella kaudellaan Abbotsfordissa. Ensimmäisissä 33 pelissään hän sai tilastoihinsa vain neljä pistettä, mutta paransi kauden mittaa ja onnistui jälkimmäisellä puoliskolla 34 ottelussa saamaan 17 pistettä.

Reinhart sai ensimmäisen NHL-kutsunsa Calgarylta 6. huhtikuuta 2013, jolloin päätös yllätti hänet, vaikka hän olikin parantanut pelaamistaan. Hän teki debyyttinsä samana iltana kotiottelussa, jossa Calgary voitti Vancouver Canucksin 5–2. Reinhart teki debyyttinsä Flamesissa, jossa myös hänen isänsä aloitti uransa ja pelasi yhteensä yhdeksän kauden ajan. Hän pelasi uransa kaksi viimeistä vuotta Vancouverissa. Reinhartin ensimmäinen tehopiste NHL:ssä syntyi neljä yötä myöhemmin hänen syöttäessään Curtis Glencrossin maalin Calgaryn pelatessa uudelleen Vancouveria vastaan. Ensimmäisen maalinsa hän teki ohittaessaan Edmonton Oilersin maalivahti Nikolai Khabibulinin Calgaryn 4–1 -voitossa. Calgaryssa hän pelasi kauden aikana 11 ottelua, joissa teki yhden maalin ja syötti kaksi. Abbotsfordissa hän teki 67 ottelussa 21 pistettä.

Reinhart pelasi myös kaudesta 2013–2014 suurimman osan Abbotsfordissa, mutta pääsi edustamaan myös Calgarya kahdeksassa ottelussa, joissa onnistui syöttämään kaksi maalia. Hän oli AHL:n puolella Abbotsfordin sisäisen pistepörssin ensimmäinen tehdessään 66 pelissä 63 pistettä. Kyseessä oli myös Abbotsfordin uusi seuraennätys, kun edellinen yhden kauden piste-ennätys oli 61 pistettä tehneen Krystofer Kolanosin hallussa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Max on vanhin kolmesta Paul ja Theresa Reinhartin lapsesta. Myös molemmat hänen nuoremmat veljensä pelaavat jääkiekkoa. Griffin on New York Islandersin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2012 ja Sam Buffalo Sabresin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2014. Kaikki kolme veljestä pelasivat toistensa kanssa ja toisiaan vastaan koko junioriuransa ajan. Sam ja Max olivat joukkuetovereita Kootenay Icen WHL:n mestaruuden voittaneessa joukkueessa, kun taas Griffin pelasi heitä vastaan Edmonton Oil Kingsissä.

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Max Reinhart