Matti A. Takala

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Matti A. Takala (s. 5. helmikuuta 1956 Töysä)[1] on suomalainen muusikko. Hänet tunnetaan parhaiten Juice Leskinen Slam -yhtyeen rumpalina vuosina 1977-80.

Vaikutettuaan 1970-luvun alkupuolella kuortanelaisen Lapuanliike -yhtyeen rumpalina Takala muutti vuonna 1977 Töysästä Tampereelle saatuaan kiinnityksen Juice Leskinen Slam -yhtyeeseen. Hän toimi yhtyeessä vuoteen 1980, jolloin hän erosi vedoten siihen, että yhtyeen esittämä musiikki oli liian helppoa ja yksinkertaista.[2] Tuon jälkeen Takala soitti erilaisissa tamperelaisissa yhtyeissä, joihin kuuluivat muun muassa Frendz (1980), Salmela Komitea ja Catwalk (1984-86). Näistä jälkimmäisimmän laulusolistina toimi Tampereen Teatterin nykyinen johtaja Heikki Vihinen taiteilijanimellä Pointero ja kitaristina Heikki Silvennoinen.

1990-luvulla Takala soitti muun muassa Mauri ”Moog” Konttisen Moogetmoogs-yhtyeessä. 1990-luvulla Takalalla oli Takala Project -niminen ultraprogressiivista jazzia soittanut yhtye, jossa kappaleiden tekijänä ja kitaristina toimi nykyisin Teksasissa asuva Jartse Tuominen. Vuonna 2003 Takala oli mukana Dave Lindholmin projektissa Redclouds. Levy julkaistiin ainoastaan promootiotarkoituksessa ja se oli saatavilla ainoastaan Blues News -lehden numeron 200 mukana. Takalan nykyisiämilloin? projekteja on Harjuntalo Orkesteri, jossa vaikuttavat Eero "Safka" Pekkonen, Antti Tammilehto, Pasi "Bastard" Huopalainen ja Jammi Humalamäki.

Takala asuu Tampereella, Härmälässä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.