Matt Lucas

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Matt Lucas
Matt Lucas San Diegon Comic-Conissa 2017.
Matt Lucas San Diegon Comic-Conissa 2017.
Henkilötiedot
Syntynyt5. maaliskuuta 1974 (ikä 50)
Stanmore, Englanti
Ammatti näyttelijä ja koomikko
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Matthew Richard ”Matt” Lucas (s. 5. maaliskuuta 1974 Stanmore, Englanti)[1] on englantilainen näyttelijä ja koomikko, joka on tullut suurelle yleisölle tutuksi televisio-ohjelmista Pikku-Britannia, Rock Profile ja Shooting Stars.

Lucas kasvoi juutalaisessa perheessä, johon kuului hänen lisäkseen isä John, äiti Diana ja veli Howard. Hän kävi Haberdashers Asken -poikakoulua ja siirtyi sen jälkeen Bristolin yliopistoon opiskelemaan näyttelemistä pariksi vuodeksi.

Lucas sairastaa alopeciaa, jonka seurauksena hän kaljuuntui jo lapsena. Ensimmäisen kerran hän menetti hiuksensa kuusivuotiaana, vaikka ne kasvoivatkin vielä lyhyeksi aikaa takaisin.[1]

Lucas on avoimesti homoseksuaali.[1] Toukokuussa 2007 The Independent -lehti listasi hänet Britannian kahdeksanneksi vaikutusvaltaisimmaksi homoseksuaaliksi.

Ennen Pikku-Britanniaa Lucas esiintyi muun muassa Bob Mortimerin ja Vic Reevesin Shooting Stars -ohjelmassa George Dawesina. Lucas on myös kirjoittanut tekstejä koomikko Sacha Baron Cohenille. Vuonna 2010 Lucas teki David Walliamsin kanssa komediasarjan Lennetään!.

Lucas on esiintynyt monilla musiikkivideoilla, muun muassa Pet Shop BoysinI’m with Stupid” -kappaleen videolla David Walliamsin kanssa sekä Blurin ”Country Housessa”, Ben Foldsin ”Jesuslandissa” ja Fat Lesin ”Vindaloossa”.

  1. a b c Viner, Brian: Matt Lucas: Pride and prejudice The Independent. 16.12.2006. Viitattu 17.12.2012. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Matt Lucas Internet Movie Databasessa. (englanniksi)