Matkanevan rautatieasema

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Matkaneva
Perustiedot
Lyhenne Mtv
Rataosa Seinäjoki–Oulu
Sijainti 63°50′29″N, 023°20′15″E
Osoite Matkalantie 60, 68300 Kälviä
Kunta Kokkola (vuoteen 2008 Kälviä)
Avattu 1980-luku
Liikenne
Muut tiedot junakohtauspaikka,
ei kaupallista liikennettä
Asemarakennus
Tyyppi laitetila
Materiaali punatiili
Rakennettu 1983 [1]
Ratapiha
Raiteisto pääraide ja sivuraide

Matkanevan rautatieasema (lyh. Mtv) on Suomen rataverkon liikennepaikka Pohjanmaan radalla, ja sen etäisyys ratakilometreinä Helsingin päärautatieasemalta Haapamäen kautta on 562,1. Liikennepaikka sijaitsee Kokkolassa.

Matkanevan ratapiha käsittää pääraiteen lisäksi yhden sivuraiteen, jota käytetään junien kohtaamisiin sekä ohituksiin. Muita raiteita ei ole. Liikenteenohjaustoiminnot hoidetaan kaukokäytöllä Seinäjoella sijaitsevasta ohjauskeskuksesta käsin. Matkanevan liikennepaikka on rakennettu junakohtauspaikaksi 1980-luvun alussa Pohjanmaan radan sähköistys- ja perusparannustöiden yhteydessä.

Matkanevan liikennepaikan pohjoispuolella tapahtui 10. marraskuuta 2005 tasoristeysonnettomuus, kun Helsinkiin matkalla ollut Pendolinojuna törmäsi karjankuljetusautoon vartioimattomassa tasoristeyksessä. Onnettomuudessa menehtyivät karjankuljetusauton kuljettaja ja apukuljettaja. Onnettomuuden seurauksena neljä lasta jäi orvoksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mika Vähä-Lassila: Asemarakennukset Seinäjoki–Oulu (kohta Matkaneva) mikanhuone.com. Viitattu 13.1.2008.
Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.