Martinkosken seurakunta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Martinkosken evankelis-luterilainen seurakunta
Suuntautuminen Luterilaisuus
Kirkkokunta Suomen evankelis-luterilainen kirkko
Hiippakunta Turun arkkihiippakunta
Rovastikunta Paimion rovastikunta
Perustettu 1. tammikuuta 2019
Erotettiin Perustettiin yhdistämällä Marttilan seurakunta ja Kosken Tl seurakunta
Kirkkoherra Tapio Hietalahti
Aiheesta muualla
Sivusto

Martinkosken seurakunta on vuoden 2019 alussa perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunta. Se kuuluu Turun arkkihiippakuntaan ja Paimion rovastikuntaan. Seurakunta syntyi yhdistämällä Marttilan seurakunta ja Kosken Tl seurakunta. Marttilan seurakuntaan kuului vuoden 2017 lopussa 1 607 jäsentä ja Kosken Tl seurakuntaan 2 001 jäsentä.[1] Kosken kirkkoherrasta Tapio Hietalahdesta tulee uuden seurakunnan kirkkoherra ja Marttilan kirkkoherrasta seurakunnan kappalainen. Uuden seurakunnan nimeksi tulee Martinkosken seurakunta huolimatta siitä, että Kotimaisten kielten keskus vastusti nimeä. Se piti Martinkoski -nimeä ongelmallisena siksi, ettei seudulla ole sen nimistä asutusta tai luonnonpaikkaa ja suositteli sen sijaan nimeksi Marttilan seurakuntaa.[2] Vastaavat kunnat eivät yhdisty vaan pysyvät itsenäisinä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ari Minadis: Kirkkohallitus päätti useista seurakuntaliitoksista – suurimpana Meilahden ja Töölön yhdistyminen Helsingissä Kotimaa24. 25.04.2018. Viitattu 13.11.2018.
  2. Päivi Malin-Perho: Kosken ja Marttilan seurakunnat yhdistyvät Martinkosken seurakunnaksi Salon seudun sanomat. 24.04.2018. Viitattu 13.11.2018.