Marshawn Lynch

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Marshawn Lynch
Marshawn Lynch Vegas.jpg
Pelipaikka keskushyökkääjä
Pelinumero 24
Pituus 180 cm
Paino 100 kg
NFL-seura Seattle Seahawks
Aik. seurat Buffalo Bills
Kansalaisuus Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Syntymäaika 22. huhtikuuta 1986,
Oakland, Kalifornia
NFL-varaus 12. varaus, 2007
Buffalo Bills
Pääsarjaura 2007–

Marshawn Lynch (s. 22. huhtikuuta 1986 Oakland, Kalifornia) on yhdysvaltalainen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, pelipaikaltaan keskushyökkääjä. Lynch edustaa tällä hetkellä NFL-liigan Seattle Seahawksia, ja hän on pelannut myös Buffalo Billsissä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen ammattilaisuraansa Lynch pelasi kolme kautta University of California, Berkeleyn amerikkalaisen jalkapallon joukkueessa California Golden Bearsissa. Hän kantoi palloa kolmen yliopistokauden aikana yhteensä 3230 jaardia, mikä on toiseksi eniten Golden Bearsin historiassa Russell Whiten 3367 jaardin jälkeen, ja hän on neljäs palloa yli 3000 jaardin edestä kantanut Golden Bearsin pelaaja. Pisteitä hän teki 210.

Lynch sai NFL-varauksen vuonna 2007, kun Buffalo Bills varasi hänet numerolla 12 NFL Draftin ensimmäisellä kierroksella. Hän pelasi tulokaskaudellaan 2007 13 ottelua (oli sivussa kolme ottelua nilkkavamman vuoksi), joissa hän kantoi palloa yhteensä 1115 jaardia, toiseksi eniten NFL-tulokkaista Minnesota Vikingsin Adrian Petersonin jälkeen, ja teki seitsemän touchdownia, niin ikään toiseksi eniten tulokaspelaajista Petersonin jälkeen. Pisteitä hän teki yhteensä 44, touchdowneista saatujen 42 pisteen lisäksi kaksi pistettä onnistuneesta touchdownin jälkeisestä lisäpisteyrityksestä. Kauden jälkeen muun muassa Pro Football Weekly -lehti valitsi Lynchin NFL-tulokkaiden tähdistöjoukkueeseensa[1].

5. lokakuuta 2010 Seattle Seahawks ilmoitti hankkineensa Buffalossa Fred Jacksonin ja C.J. Spillerin taakse varamieheksi jääneen Lynchin vaihtokaupassa kahta varausta vastaan.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lynchin äiti Delisa kasvatti hänet yksinhuoltajana. 11 kautta (1987–1997) NFL-liigassa pelannut Lorenzo Lynch on Marshawn Lynchin eno ja Oakland Raidersissa pelannut JaMarcus Russell Lynchin serkku.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Duffy, Matt: 2007 PFW/PFWA awards: All-Rookie team – Record-setting rookies headline class of 2007 profootballweekly.com. 21. tammikuuta 2008.