Markus Kuikka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Markus Kuikka (s. 9. heinäkuuta 1959 Helsinki) on suomalainen gamban- ja sellonsoittaja, joka soittaa myös harvinaisempia instrumentteja kuten barytonia ja arpeggionea.

Kuikka opiskeli sellonsoittoa Seppo Laamasen johdolla Sibelius-Akatemiassa. Musiikin maisterin tutkinnon hän suoritti 2003 ja valmistui 2009 tohtoriksi Sibelius-Akatemian DocMus-yksikön taiteellisessa tohtorikoulutuksessa. Kuikka on opiskellut gamban, barytonin ja arpeggionen soittoa yksityisesti ja myös osallistunut lukuisille mestarikursseille.[1]

Kuikka on toiminut Sibelius-Akatemiassa DocMus-yksikössä erilaisissa opetustehtävissä. Hän on konsertoinut omissa ja eri yhtyeiden konserteissa, erityisesti Suomalaisen Barytontrion kanssa joka on vieraillut myös Saksassa, Venäjällä ja Ranskassa.

Kuikka toimi 1978-2008 Kuopion kaupunginorkesterin soolosellistinä. Hän on ollut mukana perustamassa BarokkiKuopiota, vanhan musiikin festivaalia, ja toiminut sen taiteellisena johtajana.[2]

Markus Kuikan isä on sotilaskapellimestari Arvo Kuikka ja poika cembalisti Lasse Kuikka.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Finnish Baryton Trio: Haydn: The private pleasure of Prince Esterházy (Albumin oheislehtinen) SIBA Records. Viitattu 29.7.2014.
  2. Laura: Haastattelussa BarokkiKuopion taiteellinen johtaja Markus Kuikka 6/2014. Kuopion kaupunginkirjasto. Viitattu 29.7.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]