Markku Hietaharju

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Markku Hietaharju (s. 1961) on suomalainen urkuri. Hän suoritti urkujensoiton A-tutkinnon Sibelius-Akatemiassa 1986 ja antoi ensikonserttinsa seuraavana vuonna Helsingin Tuomiokirkossa Organum-seuran järjestämällä urkutaiteen viikolla.

Opintojaan hän on täydentänyt lukuisilla mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla. Vuosina 1988–1990 Hietaharju opiskeli Deutscher Akademischer Austauschdienstin stipendiaattina Lyypekin musiikkikorkeakoulussa professori Martin Haselböckin johdolla ja suoritti opintojensa päätteeksi Konzertexamen-tutkinnon erinomaisin arvosanoin.

Markku Hietaharju on esiintynyt kotimaan lisäksi useasti Skandinaviassa, Keski-Euroopassa, Baltian maissa sekä Venäjällä. Kansainvälisillä festivaaleilla hän on vieraillut Lahdessa, Tallinnassa, Riiassa, Wienin kesämusiikkijuhlilla sekä Göteborgissa. Lisäksi hän on saavuttanut palkintosijoja kansainvälisissä urkukilpailuissa. Valtion taiteilija-apuraha on myönnetty hänelle vuosina 1997 ja 2001–2002.

Hietaharju on esiintynyt useilla äänilevyillä solistina ja säestäjänä. Lisäksi hän on tehnyt runsaasti radionauhoituksia Suomessa ja Keski-Euroopassa.

Vuosina 1986–2005 hän on toiminut Helsingin Meilahden seurakunnassa kirkkomuusikkona. Tällä hetkellä hän toimii Sibelius-Akatemiassa urkujensoiton opettajana ja on vuodesta 2006 alkaen toiminut Turun tuomiokirkkoseurakunnan urkurina.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Reger-Franck-Reubke 1988
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.