Mark Todd

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mark Todd

Mark James Todd (s. 1. maaliskuuta 1956 Cambridge, Uusi-Seelanti) on uusiseelantilainen kenttäratsastaja ja olympiavoittaja.

Charisma-hevosensa kanssa Todd voitti olympiakultaa Los Angelesissa 1984 ja Soulissa 1988. Lisäksi hän saavutti Soulissa joukkuepronssia, Barcelonassa 1992 joukkuehopeaa (hevosella Welton Greylag), Sydneyssä 2000 henkilökohtaista pronssia (hevosella Eye Spy II) ja Lontoossa 2012 joukkuepronssia (hevosella Campino). Soulissa ja Barcelonassa hän osallistui myös esteratsastukseen. Olympiamenestyksen lisäksi Todd saavutti joukkuemaailmanmestaruuden 1990 ja 1998.

Toddin Charisma-hevonen jäi eläkkeelle heti Soulin kisojen jälkeen. Charisma oli rodultaan angloarabialainen. Charisma oli 16-vuotias kun se voitti toisen olympiakullan. Charisma oli toinen hevonen ikinä, joka voitti kaksi henkilökohtaista olympiakultaa. Charisma kuoli 30-vuotiaana.

Fédération Equestre Internationale eli kansainvälinen ratsastajainliitto on valinnut Toddin 1900-luvun ratsastajaksi.

Todd meni naimisiin Carolyn Berryn kanssa vuonna 1986. Parilla on kaksi lasta, Lauren ja James.

Todd kasvattaa hevosia Uudessa-Seelannissa. Toddin kasvattamat täysiveriset hevoset ovat tuttu näky kilparadoilla ja ne ovat menestyneet hyvin laukkakilpailuissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]