Mark Hobson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mark Hobson (s. 2. syyskuuta 1969) on brittiläinen tuomittu rikollinen. Hän sai elinkautisen vankeusrangaistuksen neljästä murhasta, jotka hän teki vuonna 2004. Uhreiksi joutuivat lähistöllä asunut ikääntynyt pariskunta (James ja Joan Britton) sekä Hobsonin tyttöystävä Claire Sanderson (27) ja tämän kaksoissisar Diane.

Hobson oli yrittänyt tehdä uhriensa ruumiit tunnistamiskyvyttömiksi. Hän jäi maanlaajuisen ajojahdin päätteeksi kiinni bensiiniasemalta lähellä Yorkia 25. heinäkuuta. Kävi ilmi, että Hobson oli jo aiemmin vuonna 2002 pahoinpidellyt toisen ihmisen päivällä ostoskeskuksen edessä puukottamalla tätä viidesti rintaan. Uhri sai vaurion keuhkoonsa ja Hobson yhdyskuntapalvelua välttyen siten vankeudelta.

Hobson kärsii tuomiotaan Wakefieldin vankilassa, ja hänen elinkautistaan on suositeltu koko eliniän kestoiseksi, eli armahdusmahdollisuutta ei käytännössä ole. Hänen tiedetään kärsineen alkoholi-, heroiini- ja kokaiiniongelmista. Vankilassa Hobson pahoinpiteli vankitoverinsa Ian Huntleyn niin, että tämä sai vammoja kiehuvasta vedestä.

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.