Mark B. Robbins

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Robbinsin tutkimuskohde sarapeukaloinen

Mark B. Robbins on yhdysvaltalainen lintutieteilijä.

Robbins toimi 11 vuotta Philadelphian luonnontieteiden akatemian (Academy of Natural Sciences) lintutieteellisten kokoelmien hoitajana ja vuodesta 1993 lähtien Kansasin luonnonhistoriallisen museon (Kansas Natural History Museum) kokoelmien hoitajana.

Uransa aikana Robbins on johtanut tai ollut mukana johtamassa yli 40 tieteellistä tutkimusretkeä. Retkien tuloksena on löytynyt tuhansia uusia näytteitä. Samalla Robbins on äänittänyt lähes 3 000 äänitettä Macaulay Library of Natural Sounds-järjestölle. Tutkimusten ohella on löytynyt useita uusia lintulajeja, kuten ecuadorinaratti 1988.[1]

Robbinsin tutkimuksellinen kiinnostus on suuntaunut luonnon inventointiin ja suojeluun. Yhdessä muiden tutkijoiden kanssa Robbins tutkii varpuspöllöjen suvun (Glaucidium), tikkojen (erityisesti tikkasten (Picumnus) ja töyhtötikkojen (Celeus) ja sääskikerttujen (Polioptila) lajien välisiä suhteita. Meneillään on tutkimus sarapeukaloisen (Cistothorus platensis) lisääntymiskauden aikaisista liikkumisista.

Suojelun alalla Robbins on perehtynyt ruohopreerioiden linnuston taantumisen syihin ja hän työskenteli Missouri Nature Conservancyn jäsenenä. Parhaillaan hän toimii Audubon Missourin IBA-alueiden teknisenä neuvonantajana, American Ornithologists' Unionin Etelä-Amerikan nimistökomiteassa ja lintutieteellisen julkaisun Cotingan toimitusneuvostossa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]