Mark Andrews

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mark Andrews.

Mark Andrews (s. 19. toukokuuta 1926) on yhdysvaltalainen republikaanipoliitikko.

Andrews on kotoisin Cassin piirikunnasta, Pohjois-Dakotasta. Hän opiskeli West Pointista vuosina 19441946 ja valmistui Pohjois-Dakotan yliopistosta vuonna 1949. Hän ryhtyi maanviljelijäksi ja aloitti poliittisen uransa 1950-luvun alussa. Andrews sai ensimmäistä kertaa paikan Yhdysvaltain edustajainhuoneessa Hjalmar Nygaardin kuoleman jälkeen järjestetyssä erityisäänestyksessä vuonna 1963. Hänet valittiin täydelle kaudelle vuonna 1964 ja piti paikkaa yhtämittaisesti vuoteen 1981.

Andrews luopui paikastaan Edustajainhuoneessa vuonna 1980 ja pyrki sen sijaan Yhdysvaltain senaattiin. Hän voitti paikan saaden 70 % äänistä ja istui yhden kauden vuosina 19811987. Kent Conrad voitti hänet vuoden 1986 äänestyksessä. Andrews vetäytyi politiikasta ja perusti konsultointifirman Washington DC:hen. Hän asuu vakituisesti Mapletonissa, Pohjois-Dakotassa.

Andrews on viimeisin republikaanisenaattori Pohjois-Dakotan osavaltiosta. Grand Forksin kansainvälistä lentoasemaa kutsutaan monesti hänen mukaansa Mark Andrewsin lentokentäksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä poliitikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.