Marja Putkisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Marja Kristiina Putkisto-Mitchell (s. 16. joulukuuta 1959 Helsinki)[1] on suomalainen Method Putkisto menetelmän kehittäjä, kehon- ja liikkeenhallinnan asiantuntija, Method Putkisto Instituutin perustaja, ohjaaja ja kouluttaja, tuottaja ja kirjailija. Vuodesta 2017 hän on erityisesti keskittynyt yritystoimintaan toimien yrityksissä ja organisaatioissa muutoskonsulttina. Koulutukseltaan hän on yo-merkonomi.

Marja Putkisto piti ensimmäisen Method Putkisto -tunnin 1990-luvulla Lontoossa, jossa hän opiskeli Labanin tanssiyliopistossa.[2]

Putkisto on kehittänyt seuraavat kymmenen menetelmää: Method Putkisto Original, MP Pilates, MP Laitepilates, Method Putkisto Luonnollinen 3D Kasvoklinikka, Method Putkisto Kävelyn taito, Method Putkisto Kevytohjelma, Method Putkisto 3D Huippuliikkuja, Method Putkisto Body Up, Method Putkisto Face Up ja viimeisimpänä Palaudu 5 viikossa vuodelta 2023. Putkisto on julkaissut metodeistaan 16 kirjaa, joista uusin julkaistiin v. 2023.

Putkisto toimii 1993 perustamansa Method Putkisto Finland Oy:n / Method Putkisto Instituutin johtajana sekä Suomessa että Isossa-Britanniassa.

Marja Putkisto asuu ja työskentelee Lontoossa, mutta käy säännöllisesti Suomessa kouluttamassa ohjaajia. Method Putkisto -ohjaajat toimivat kaikkialla Suomessa ja Euroopassa. Menetelmään erikoistuneita Method Putkisto Studioita on Lontoossa, Muuramessa, Nilsiässä, Kuopiossa ja Tampereella.

Vuonna 2011 ja 2012 Putkisto nimettiin Britannian viiden parhaan kehonhallinnan asiantuntijan joukkoon (H&B).

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Putkiston 100 v. Suomi Ryhtiin -ryhtikouluhanketta sekä vuonna 2018 julkaistua Finnmotion työhyvinvointikokonaisuuden kehitystä ja globalisointia on tukenut Business Finland ja Työsuojelurahasto.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Haahtela, Ilona: ”Tunnen olevani kehon arkkitehti”. Kauneus ja Terveys -lehti, 2010, nro 9 ja 10, s. 2–7. A-lehdet.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Calamnius-sukuseura ry calamnius.fi. Viitattu 18.12.2010.
  2. Bjöksten, Tuomo: Marja Putkisto – Myynnissä hyvä fiilis Aamulehti. 5.2.2008. Arkistoitu 2.3.2008. Viitattu 1.11.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]