Marion Melnik

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Marion Melnik (s. 28. helmikuuta 1982 Turku) on suomalainen oopperalaulaja. Äänialaltaan hän on sopraano.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Melnik on opiskellut Sibelius-Akatemian laulumusiikin koulutusohjelmassa vuodesta 2001 lähtien opettajinaan Aulikki Eerola ja Marjut Hannula. Lisäksi Melnik on osallistunut Gundula Janowizin, Sherill Millnesin ja Udo Reinemannin mestarikursseille.

Vuonna 2002 Melnik voitti kansainvälisessä Itämeren maiden laulukilpailussa toisen palkinnon, vuonna 2003 hän ylsi finaalisijalle Pentti Koskimies Lied-kilpailussa ja 2004 hän ylsi Timo Mustakallio -laulukilvan finaaliin. Wienissä hän voitti kansainvälisessä Klassik-Mania-laulukilpailussa Schubert-seuran konserttipalkinnon ja 2006 hän voitti naisten sarjan toisen palkinnon Lappeenrannan valtakunnallisissa laulukilpailuissa.

Melnik on laulanut Gian-Carlo Menottin Meedion Monikan roolin, Puccinin La Bohemen Musettan roolin, Mozartin Così fan tutten Despinan roolin, Claudio Monteverdin Poppean kruunauksen nimiroolin ja West Side Story -musikaalin Marian roolin. Savonlinnan Oopperajuhlilla hän debytoi kesällä 2005 Verdin Aidan Papittarena ja kesällä 2006 hän lauloi Taikahuilun Papagenan roolin. Vuonna 2006 Melnik debytoi Suomen Kansallisoopperassa Despinan roolissa Mozartin Così fan tutte -oopperassa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marion Melnikin isäpuoli oli vironjuutalainen kapellimestari Eri Klas. Hänen sisarensa Angelika Klas on myös oopperalaulaja. Melnik avioitui Marcos Elvilän kanssa vuonna 2013 ja heillä on vuonna 2015 syntynyt tytär. Melnikillä diagnosoitiin vuonna 2011 MS-tauti. [1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]