Margus Hunt

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Margus Hunt
MargusHunt.jpg
Pelipaikka Ulompi linjamies
Pelinumero 99
Pituus 203 cm
Paino 126 kg
NFL-seura Cincinnati Bengals
Kansalaisuus Viron lippu Viro
Syntymäaika 14. heinäkuuta 1987,
Karksi-Nuia, Viro
NFL-varaus 53. varaus, 2013
Cincinnati Bengals
Pääsarjaura 2013––

Margus Hunt (s. 14. heinäkuuta 1987, Karksi-Nuia) on virolainen kiekonheittäjä, kuulantyöntäjä ja amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, pelipaikaltaan ulompi linjamies. Hän on entinen kiekonheiton nuorten maailmanennätysmies.

Hunt edustaa NFL-liigassa pelaavaa Cincinnati Bengalsia, joka varasi hänet vuoden 2013 varaustilaisuuden toisella kierroksella, 53. pelaajana.

Yleisurheilu-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aluksi kymmenottelua harrastanut Hunt päätti keskittyä heittolajeihin – kuulantyöntöön, kiekonheittoon ja moukarinheittoon, ja hakeutui olympiamitalisti Aleksander Tammertin valmennukseen. Ensimmäisen mestaruutensa hän saavutti vuoden 2005 nuorten Euroopan mestaruuskilpailuissa Liettuan Kaunasissa, tuloksella 62,19.

Vuotta myöhemmin Hunt saavutti menestystä nuorten maailmanmestaruuskilpailussa Kiinassa, jossa hän voitti kultaa sekä kiekonheitossa että kuulantyönnössä. Kiekonheiton voittotulos 67,32 oli sen hetken nuorten maailmanennätys. Huntista tuli myös ensimmäinen samoissa kisoissa sekä kiekonheiton että kuulantyönnön voittanut urheilija.

Amerikkalainen jalkapallo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hunt muutti 2007 Yhdysvaltoihin opiskelemaan Southern Methodist Universityyn (tunnetaan lyhenteellä SMU). Hän aloitti yliopiston joukkueessa pelaamisen 2009, ja erikoistui alusta lähtien potkumaalien torjumisessa kokonsa ja atleettisuutensa ansiosta.

Yliopistouransa viimeisessä ottelussa Fresnon osavaltionyliopistoa vastaan Hunt herätti huomiota dominoivalla esityksellään, säkitettyä pelinrakentajan kolmesti; kerran maalialueella ja kaksi kertaa aiheuttaen vastustajan rähmäyksen.[1]

Huntin arvioitiin olevan yksi vuoden 2013 NFL:n varaustilaisuuden parhaista ulommista linjamiehistä, ja muun muassa ESPN:n asiantuntija Mel Kiper rankkasi hänet pelipaikkansa viidenneksi parhaaksi pelaajaksi. Lopulta Cincinnati Bengals varasi hänet tilaisuuden toisella kierroksella.

2013[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hunt pelasi kymmenessä ottelussa hän keräsi neljä taklausta ja jakoi pelinrakentajan säkityksen.

2014[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hunt pelasi 12 ottelussa hän keräsi seitsemän taklausta ja sai yhden säkityksen.

2015[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huntilta odotettiin paljon ennen kauden alkua[2]. Hunt pelasi vain 7 ottelussa keräten vain 2 taklausta. [3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]