Vampeta

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Marcos Andre Batista Santos)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee brasilialaista jalkapaloilija Marcos Andre Batista Santosta, joka tunnetaan taiteilijanimellä Vampeta. Vampeta on myös brasilialais-italialaisen futsalpelaaja Jairo dos Santoksen taiteilijanimi.
Vampeta

Marcos André Batista Santos pelaajanimeltään Vampeta (s. 13. maaliskuuta 1974 Nazaré das Farinhas, Brasilia) on brasilialainen jalkapalloilija. Hän voitti maailmanmestaruuden vuonna 2002 Etelä-Korean ja Japanin MM-kisoissa[1].

Vampeta (lempinimi on yhdistelmä sanoista vampiro, vampyyri, ja capeta, piru) on keskikenttäpelaaja. Hän aloitti uransa vuonna 1992 Esporte Clube Vitóriassa, josta siirtyi kaudeksi 1994–1995 Hollantiin PSV Eindhoveniin. Vampeta on pelannut urallaan 12 eri seurassa. Euroopassa hän on edustanut PSV Eindhovenin lisäksi muun muassa Inter Milanoa ja Paris Saint-Germainia. Kotimaassaan hän on edustanut muun muassa Corinthiansia. Vampetan parhaita saavutuksia seuratasolla on Hollannin mestaruus, Hollannin Cupin voitto kahdesti ja Brasilian mestaruus.

Brasilian jalkapallomaajoukkueessa Vampeta debytoi vuonna 1998 silloista Jugoslavian jalkapallomaajoukkuetta vastaan. Vuoden 2002 maailmanmestaruuden lisäksi Vampeta on voittanut Brasilian paidassa Etelä-Amerikan mestaruuden vuonna 1999.

Seurat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ekberg, Jari: Kuin taivasta koskettaisi, s. 490–491. Atena, 2014. ISBN 978-952-300-049-0.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.