Koordinaatit: 62°0′N, 79°50′W

Manselinsaari

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Manselinsaari
Nunavut Mansel Island.png

Manselinsaaren sijainti

Muut nimet
Mansel Island
Sijainti
Saariryhmä
Vesialue
Pinta-ala
3 180 km²

Manselinsaari (engl. Mansel Island, inuktitutiksi Pujjunaq) sijaitsee Hudsoninlahden luoteisosassa Nunavutissa, Kanadassa. Saari sijaitsee Ungavan niemimaan läheisyydessä. Saarella on pituutta 112 km ja leveyttä 48 km, ja sen pinta-ala on 3 180 km².[1][2] Se on Kanadan 28. suurin ja maailman 159. suurin saari. Manselinsaari on osa Kanadan arktista saariryhmää. Saarella sijaitsee karibuille rauhoitettu luonnonsuojelualue.

Manselinsaari nousee vain alle sata metriä merenpinnan yläpuolelle ja viimeisimmän jääkauden aikana se oli merenpinnan alla. Saaren maaperä on pääasiassa kalkkikiveä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Aylsworth, J. M., and W. Shilts: Surficial Geology of Coats and Mansel Islands, Northwest Territories. Ottawa: Energy, Mines, and Resources Canada, 1991. ISBN 0660137453
  • Furnell, D. J.: Summer Polar Bear Tagging on Mansel Island, N.W.T. Yellowknife: N.W.T. Wildlife Service, Govt. of the Northwest Territories, 1979.
  • Polunin, Nicholas: Additions to the Floras of Southampton and Mansel Islands, Hudson Bay. Contributions of The Gray Herbarium, Harvard University, No.165. 1947.
Tämä saariin tai saaristoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.