Luettelo Naruton sivuhahmoista

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Manda (Naruto))
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo manga- ja animesarja Naruton sivuhahmoista.

Zaku Abumi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ikä: 14 (kuollut)
 • Ääninäyttelijä (japaninkielinen): Keiji Okuda
 • Ääninäyttelijä (englanninkielinen): Sam Riegel

Zaku Abumi (jap. ザク・アブミ) on ninja Otogakuresta ja kuului Chūnin-kokeeseen osallistuneeseen äänikolmikkoon.

Zakun menneisyydestä ei ole paljoa tietoa, mutta hän asui orpona Otogakuressa. Eräänä päivänä Orochimaru tarjosi Zakulle mahdollisuutta ryhtyä hänen alaisekseen. Zaku luuli Orochimarun uskovan hänen kykyihinsä, vaikka hän oli oikeasti Orochimarulle vain pelkkä pelinappula Sasuken kehon saantiin. Zakun käsiin on tehty leikkauksia ja pistetty onton putket käsien sisään. Kämmenissä on reiät, joita Zaku käyttää hyökkäyksiinsä.

Abumi, Kin Tsuchi ja Dosu Kinuta määrättiin tappaa Sasuke Chūnin-kokeen toisessa osiossa, kuoleman metsässä. Zaku taisteli Uchiha Sasukea vastaan, mutta hävisi. Kolmannessa osiossa, taistellessaan Aburame Shinoa vastaan, Shinon ötökät olivat tukkineet Zakun käsissä olevat reiät ja hänen yrittäessä käyttää ilmanpainehyökkäystään molemmat kädet räjähtivät. Ennen kolmannen vaiheen finaalia Dosu aikoi tappaa Gaaran, mutta siinä kävikin toisin päin. Myöhemmin Konohan vallankaappausyrityksessä, Orochimaru uhrasi Zakun ja Kinin manatessaan ensimmäisen ja toisen hogaken henkiin. Ketään ei siis äänikolmikosta jäänyt henkiin.

Baki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ikä: 30
 • Ääninäyttelijä (japaninkielinen): Jōji Nakata
 • Ääninäyttelijä (englanninkielinen): Sam Riegel

Baki (バキ, Baki) on Gaaran, Kankuron ja Temarin ryhmänohjaaja. Chūnin-kokeiden aikaan hän luotti ryhmänsä taitoihin, vaikka olikin huolissaan Gaaran henkisestä tasapainosta ja siitä, ottaisiko Shukaku Gaarasta vallan. Baki murhasi Hayate Gekkon tämän saatua selville ääni- ja hiekkaninjojen suunnitelmasta tuhota Konoha. Baki myös johti taistelua Konohan stadionilla hyökkäyksen aikaan ja taisteli Genman kanssa, mutta he olivat yhtä hyviä eikä kumpikaan voittanut. Saadessaan tietää Orochimarun käyttäneen heitä hyväkseen hiekkaninjat solmivat taas liiton Konohan kanssa ja Baki muuttui huomattavasti paremmaksi ihmiseksikenen mukaan? ja mahdollisesti katui tekojaan.

Chōza Akimichi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chōza Akimichi

Chōza Akimichi (秋道チョウザ, Akimichi Chōza) on Chōji Akimichin isä. Poikansa tapaan hän kuului Ino-Shika-Chō -kolmikkoon yhdessä Shikaku Naran ja Inoichi Yamanakan kanssa.

Dan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ikä: 27 (kuollut)
 • Ääninäyttelijä (japaninkielinen): Takuma Suzuki

Dan (ダン, Dan) oli Shizunen setä ja Tsunaden poikaystävä. Koska hänen pikkusiskonsa kuoli, kun kylään hyökättiin, Dan lupasi suojella rakkaitaan. Tästä syystä hän halusi tulla hokageksi. Hän kuitenkin kuoli taistelussa huolimatta Tsunaden epätoivoisista yrityksistä pelastaa hänet. Hänen kuolemansa jätti myös Tsunadelle kammon verta kohtaan, minkä takia hän lähti Konohasta yhdessä Shizunen kanssa.

Useita vuosia myöhemmin Orochimaru lupasi herättää Danin henkiin käyttämällä kiellettyä taitoa, mikäli Tsunade vastapalveluksena parantaisi Orochimarun kädet, jotka kolmas hokage oli muuttanut toimintakyvyttömiksi. Tsunade kuitenkin kieltäytyi, sillä ei halunnut antaa Orochimarulle mahdollisuutta hyökätä Konohaan.

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

on Konohan kylän ANBU-ninja. Fū on Rootin eliittininja. Liikkuu aina Torunen kanssa.

Ensimmäinen esiintyminen jaksossa 454. Yamanaka on Danzoun henkivartija.

Gamabunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gamabunta ("rupikonnakuningas") on kutsuttujen rupikonnien kuningas. Se on hyvin suuri (noin 100 metriä) ja se kutsutaan ainoastaan taisteluihin suurimpia vihollisia vastaan, sillä sen kutsuminen vaatii paljon chakraa.

Gamabunta nähtiin ensimmäisen kerran aivan sarjan alussa, kun se taisteli yhdessä Neljännen Hokagen kanssa hirviökettua vastaan. Tämän jälkeen hänet nähtiin kuitenkin vasta kun Jiraiya opetti Naruton kutsumaan rupikonnia. Jiraiya tönäisi Naruton alas jyrkänteeltä saadakseen tämän pelkäämään, mikä aktivoi hirviöketun chakran. Hän ei kuitenkaan uskonut Naruton kykenevän kutsumaan Gamabuntaa, joka ei ollut lainkaan tyytyväinen siihen, että se kutsuttiin kanjonin pohjalle. Gamabunta ei myöskään uskonut Naruton kutsuneen sen ennen kuin Naruto todisti pysyvänsä rimpuilevan Gamabuntan selässä koko päivän.

Kun Konoha joutui hyökkäyksen kohteeksi, Gamabunta auttoi Narutoa taistelussa Shukakuksi muuttunutta Gaaraa vastaan.

Gamakichi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ääninäyttelijä (japaninkielinen): Yuji Ueda

Gamakichi (ガマ吉, Gamakichi) on rupikonna ja yksi Gamabuntan lapsista. Se nähtiin sarjassa ensimmäisen kerran Naruton taistellessa Shukakuksi muuttuvaa Gaaraa vastaan. Silloin Naruto yritti kutsua taisteluun Gamabuntan, mutta onnistui kutsumaan ainoastaan Gamakichin, josta ei ollut hyötyä taistelussa.

Myöhemmin Tsunade heikensi Jiraiyaa rohdollaan, minkä jälkeen he päätyivät taistelemaan yhdessä Orochimarua vastaan. Jiraiya yritti kutsua Gamabuntan, mutta heikon tilansa johdosta kykeni kutsumaan ainoastaan Gamakichin. Gamakichi on kuitenkin kutsuttu muutamaan kertaan tarkoituksella. Se on esimerkiksi kerran auttanut Jiraiyaa ja Narutoa tiedustelemaan Orochimarun piilopaikkaa.

Hayate Gekkō[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ikä: 23 (kuollut)
 • Ääninäyttelijä (japaninkielinen): Nozomu Sasaki
 • Ääninäyttelijä (englanninkielinen): Lex Lang

Hayate Gekkō (月光 ハヤテ, Gekkō Hayate) oli chūnin-kokeiden kolmannen osuuden karsintojen valvoja. Nimi Gekkō tarkoittaa kuunvaloa ja Hayate "nopea kuin tuuli". Molemmat ovat myös nimenä japanilaisten toisessa maailmansodassa käyttämille lentokoneille. Kun Hayate tavattiin ensimmäisen kerran, hän vaikutti huonokuntoiselta, sillä hänellä oli tummat silmänalukset ja hän yski koko ajan. Hän kuitenkin oli hyvin taitava muihin ikäisiinsä verrattuna.

Hayate oli ensimmäinen, joka sai tietää ääni- ja hiekkaninjojen solmimasta salaisesta liitosta ja suunnitelmasta hyökätä Konohaan sillä hän salakuunteli Bakin ja Kabuto Yakushin käymää keskustelua. Kaksikko kuitenkin tiesi Hayaten läsnäolosta ja Kabuto tarjoutui tappamaan hänet, mutta Baki sanoi tappavansa salakuuntelijan solmitun liiton nimissä, missä hän onnistuikin.

Hayaten rakastaja, Yugao Uzuki, vannoi kostavansa hänen kuolemansa. Kostaminen olisi hyvin hankalaa, sillä Baki liittyi myöhemmin takaisin Konohan liittolaisiin.

Gen'yūmaru[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ikä: 17 (Orochimarun uusi ruumis)

Gen'yūmaru (幻幽丸, Gen'yūmaru) on Orochimarun entinen ruumis. Hän oli aiemmin Orochimarun vanki ja Kabuto käski hänen taistella muita vankeja vastaan vapauden saavuttaakseen. Gen'yūmaru voitti teurastaen kaikki muut vangit ja toivoi, että hänen klaaninsa, jolla Orochimaru oli tehnyt kokeita, vapautettaisiin. Ei kuitenkaan tiedetä, toteutettiinko tätä toivetta koskaan.

Orochimaru on todennut, että Gen'yūmaru on yhä tajuissaan Orochimarun uudessa ruumiissa eikä ole siis kokonaan kuollut.

Hana Inuzuka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ikä: 18
 • Ääninäyttelijä (japaninkielinen): Eri Saitō

Hana Inuzuka (犬塚ハナ, Inuzuka Hana) on Kiba Inuzukan isosisko ja arvostettu eläinlääkäri. Hän taistelee yhdessä kolmen Koiran kanssa, joita kutsutaan nimellä Haimaru Sankyōdai (Haimaru-kolmoset). Hana on suuressa roolissa jaksossa 184, "Inuzuka Kiba's Long Day" (Kiba Inuzukan pitkä päivä).

Tsume Inuzuka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tsume Inuzuka (犬塚ツメ, Inuzuka Tsume) on Hanan ja Kiban äiti. Useiden Inuzukan jäsenten tapaan, hän on myös ankara, mutta välittää perheestään. Konohan hyökkäyksen aikaan, hän taisteli yhdessä koiransa Kuromarun kanssa.

Kaiza[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaiza oli Aallonmaasta kotoisin oleva nuori mies. Hän oli Tsunamin aviomies ja Inarin isäpuoli. Kaiza tunnetaan vieläkin Aallonmaassa sankarina, mutta Gatō teloitti tämän julkisesti Inarin nähden. Sen jälkeen Inari oli pitkään sulkeutunut suruunsa ja hiljainen, mutta Naruto muutti tätä pitkälti, ja lopulta Inari taisteli sillalla maanmiehiensä ja ryhmä 7:n kanssa Gatōn kätyreitä vastaan sillalla. Kaizan omasta kohtalostaan päätellen hän toivoi Inarinkin olevan rohkea ja tekevänsä ne asiat joita piti oikeana.

Katsuyu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katsuyu (カツユ, Katsuyu) on etanakuningatar, jonka Tsunade kutsuu joskus taisteluihin. Gamabuntaan ja Mandan, Jiraiyan ja Orochimarun "avustajiin", verrattuna Katsuyu on hiljaisempi ja tottelevaisempi. Se kykenee luomaan itsestään pienempiä kopioita ja hajoamaan kokonaan suureksi määräksi kopioita. Se voi myös sylkeä kiveäkin sulattavaa happoa. Sillä on myös kyky parantaa haavoja.

Kimimaro[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kimimaro on Orochimarun tappokone ja osaa kasvattaa lisää luita itsestään. Hän kuolee lopulta tautiinsa juuri kun oli tappamassa Gaaran ja Leen.

Konohamaru[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Konohamaru (nimetty Konohan mukaan) on kolmannen hokagen lapsenlapsi ja Asuma Sarutobin veljenpoika. Konohamaru tunnetaan ainoastaan sukulaistensa ansiosta ja hän on sitä mieltä, ettei kukaan tunne häntä oikeasti. Vaikka hän oli juuri alkanut opiskella ninja-akatemiassa, hän järjesti jatkuvasti yllätyshyökkäyksiä isoisäänsä vastaan voittaakseen ja saadakseen tunnustusta. Konohamarun opettaja Ebisu yritti saada hänet lopettamaan tämän; Ebisun harmiksi Konohamaru tapasi Naruto Uzumakin, joka alkoi opettaa tätä "pahoille tavoille".

Konohamaru alkoi kunnioittaa Narutoa, koska tämä ei välittänyt sitä, että hän oli hokagen lapsenlapsi, vaan kohteli häntä kuin ketä tahansa muuta ihmistä.

Akatemiassa ja vapaa-ajallaan Konohamaru nähtiin tavallisesti yhdessä kahden ystävänsä, Udonin ja Moegin kanssa. Yhdessä he käyttävät samanlaisia laseja kuin Narutolla on ja yrittivät joskus varjostaa Narutoa. Sarjan toisessa osassa Konohamarusta ja hänen ystävistään on tullut geninejä ja heidän johtajakseen on valittu Ebisu.

Manda[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Manda (マンダ, Manda) on suuri käärme, jonka Orochimaru kutsuu joskus taisteluihin. Se on tottelematon ja täynnä vihaa ja se vaatii satoja ihmisuhreja avustaan. Se ei epäröisi tappaa Orochimarua ilman uhrauksia. Käärme haluaisi myös päästä tappamaan Gamabuntan ja Katsuyun, jotka ovat Jiraiyan sekä Tsunaden kutsutut eläinapurit.

Kun Manda taisteli Orochimarun apuna Jiraiyaa ja Tsunadea vastaan, Tsunade onnistui sulkemaan Mandan suun Gamabuntan miekalla. Tämän seurauksena Manda uhkasi syödä Orochimarun ja Kabuton mikäli se vielä joskus kutsuttaisiin.

Manda kuoli Sasuken käytettyä häntä kilpenä Deidaran C0 vastaa, mutta Kabuto kloonasi hänestä Manda IIn, tehden kloonista isomman ja vaarallisemman kuin alkuperäinen.

Mifune[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mifune on Raudan maan johtaja ja johtaa samurai armeijaa. Mifune esiintyi ensimmäisen kerran Naruto jaksossa 456. Mifunen naama on arpinen.

Tietoa nimestä Mifune: "Toshiro Mifune" oli kuuluisa Japanilainen näyttelijä, varsinkin samurai rooleistaan.

Mizukage[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mizukage (jap. 水影) on Sumunkylän ja Sumunmaan johtaja ja johtaa Sumunkylän ninjoja.

Mizukageja on ollut useita. Zabusa Momochi ja Haku yrittivät eliminoida yhden mizukagen mutta epäonnistuivat siinä.


Yagura (jap. やぐら) oli Sumunkylän neljäs mizukage. Hänen aikanaan Sumunkylän "oikea" johtaja oli Madara Uchiha.


Mei Terumi (jap. 照美メイ) on nykyinen ja viides mizukage.

Menma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Menma oli rosvojoukon jäsen. Joukon hyökättyä kylään Menma oli todistamassa kun yksi rosvoista tappoi miehen tämän lapsen silmien edessä. Rosvo oli tappamassa lasta, kun Menma iskikin hänet kuoliaaksi. Pelastettuaan tytön Menma putosi jyrkänteeltä ja menetti muistinsa käytettyään mielen tyhjentämää tekniikkaa.

Naruto näki tajuttoman Menman ajelehtimassa virran mukana ja vei hänet Konohaan parantumaan. Koska Menma ei muistanut nimeään, Naruto nimesi hänet Menmaksi. Ollessaan sairaalassa, Menman muisti kuitenkin palasi. Menma päätti jäädä kylään ja alkoi auttaa kyläläisiä antaakseen muille hyvän kuvan itsestään.

Kun kylä joutui roiston hyökkäyksen kohteeksi, Naruto lähti yhdessä Nejin ja Tentenin kanssa palauttamaan Menman muistia. Saavuttuaan kylään, johon Menman roistojoukko oli hyökännyt, Menma päätti puolustaa sitä. He rakensivat muurin ja taistelivat roistoja vastaan kunnes roistojen johtaja tuhosi padon, minkä seurauksena koko kylä uhkasi joutua tulvan viemäksi.

Menma kuitenkin pyysi Narutoa viemään hänet hylätylle kaivokselle, missä hän voisi räjäyttää maata tulvan tielle. Ennen kaivokselle pääsyään Menma paljasti ettei ollut oikeasti menettänyt muistiaan ja kiitti Narutoa avusta. Sitten hän meni kaivokseen, räjäytti sen ja kuoli räjähdyksessä.

Moegi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ikä: Osa I: 8 Osa II: 11
 • Ääninäyttelijä (japaninkielinen): Noriko Shitaya
 • Ääninäyttelijä (englanninkielinen): Wendee Lee

Moegi (モエギ, Moegi) on Konohamarun ja Udonin ystävä ja on osa Ebisun johtamaa genin-ryhmää.

Moegin posket ovat aina punaiset. Hän vaikuttaisi olevan ihastunut Konohamaruun ja ihailee Sakura Harunoa. Hän myös ihastui Sasuke Uchihaan tämän murtaessa kiven kädessään.

Nawaki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nawaki (縄樹, Nawaki) on Tsunaden pikkuveli. Moegin tapaan hänen poskensa ovat aina punaiset. Hän näyttää myös paljon Narutolta ja halusi Naruton tavoin hokageksi. Hänen isoisänsä olikin Ensimmäinen Hokage. Ylpeänä veljensä haaveista Tsunade antoi hänelle isoisiltään perimänsä kaulakorun. Nawaki kuitenkin kuoli seuraavana päivänä taistelukentällä. Orochimarun mukaan Nawaki oli niin runneltu, ettei Tsunade olisi tunnistanut häntä. Nawakin kuoleman vuoksi Tsunade vaati ryhmiin lisää parantajaninjoja.

Nawaki oli toinen niistä henkilöistä, jotka Orochimaru lupasi herättää henkiin, mikäli Tsunade parantaisi hänen kätensä. Tsunade kuitenkin kieltäytyi auttamasta Orochimarua.

Neljäs kazekage[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neljäs kazekage (四代目風影, yondaime kazekage) oli Sunagakuren entinen johtaja. Hän oli Gaaran, Kankuron ja Temarin isä ja Karuran puoliso. Hän päätti siitä, että Shukaku suljettiin Gaaran sisään tarkoituksenaan muodostaa Gaarasta kylän ase. Gaara ei kuitenkaan kyennyt hallitsemaan kykyjään ja kazekage totesi, että Gaara oli epäonnistunut koe ja uhka kylälle. Hän lähetti Gaaran perään murhaajia, jotka epäonnistuivat tehtävässään.

Neljäs kazekage myös liittyi Orochimaruun toivoessaan tämän auttavan Sunagakuren loistoonsa. Tämä ei kuitenkaan sujunut niin kuin hän toivoi, sillä Orochimaru murhasi neljännen kazekagen juuri ennen chūnin-kokeita ja naamioitui sitten häneksi tarkoituksenaan murhata kolmas hokage. Ironisesti Gaarasta tuli seuraava kazekage.

Shikaku Nara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shikaku Nara (奈良シカク, Nara Shikaku) on Shikamaru Naran isä. Poikansa tapaan hän oli osana Ino-Shika-Chō -kolmikkoa yhdessä Chōza Akimichin ja Inoichi Yamanakan kanssa.

Shikaku on naimisissa Yoshino Naran kanssa, joka on poikansa sanoin saanut kierrettyä hänet pikkurillinsä ympärille. Nara-klaanin perinteiden mukaisesti hän pitää peuraa, jonka sarvia hän käyttää rohtoihin.

Yhdessä entisten ryhmätovereittensa kanssa hän auttoi puolustamaan Konohaa ääni- ja hiekkaninjojen hyökkäykseltä.

Genma Shiranui[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Genma Shiranui (不知火ゲンマ, Shiranui Genma) korvasi Hayate Gekkōn chūnin-kokeiden kolmannen osuuden valvojana Bakin tapettua tämän. Genma nähdään usein jonkinlainen tikku tai korsi suussa. Hän käyttää sitä myös aseenaan ampuen sen suustaan vihollista päin.

Kun Orochimaru hyökkäsi joukkoineen Konohaan, Genma taisteli Bakia vastaan tuloksetta sillä molemmat olivat yhtä hyviä. Myöhemmin Genma oli samassa ryhmässä Shizunen, Raido Namiashin ja Iwashi Tatamin kanssa. Hän ja Raido tapasivat sattumalta neljä äänininjaa, jotka veivät Sasuke Uchihaa Orochimarulle. Nelikon täytyi aktivoida toisen tason kirousmerkkinsä voittaakseen, mutta he haavoittuivat taistelussa silti.

Shizune löysi sitten Genman ja Raidon. Raido oli vahingoittunut huomattavasti ja Genma melkein kuollut. Shizune kuitenkin onnistui vakiinnuttaa heidän tilansa ja viemään Konohan sairaalaan. Äänininjat myöhemmin totesivat, että ilman kirousmerkkejään he olisivat hävinneet.

Tenten[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tenten kuuluu samaan ryhmään Rock Leen ja Neji Hyūgan kanssa. Hän ei ole tähän mennessä ollut kovinkaan suuressa roolissa Narutossa. Tenten on erikoistunut erilaisten heittoaseiden käyttöön. Hänen teoreettinen osumatarkkuutensa on ehdoton. Hän on myös sanonut ihailevansa legendaarista naisninja Tsunadea. Tenten käyttää usein aseenaan kokoontaittuvaa sauvaa. Hän näyttää sarjassa hieman tunteita Rock Leetä kohtaan.

 • Ikä (Naruto): 13-14 vuotta
 • Ikä (Shippūden): 16 vuotta
 • Sukupuoli: Nainen
 • Ninja-arvo: Osa I: Genin
 • Osa II: Chūnin
 • Tekniikat:
  • Sōshōryū
  • Sōryū tensakai
 • Elementti:
 • Sukulaiset:
 • Ensiesiintyminen: jakso 21
 • Viimeinen esiintyminen:

Etsikää Gaara. Tenten lähtee muun Team Guyn kanssa etsimään Gaaraa, jonka Deidara oli siepannut Akatsukin toimesta vangitakseen häntäpedon, joka on vangittu Gaaran sisään.

Tonton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tonton (トントン, Tonton) on Tsunaden lemmikkiporsas, josta Shizune huolehtii. Se ei puhu ihmisten kieltä, mutta kykenee kommunikoimaan vinkumalla ja sekä Tsunade että Shizune kykenevät ymmärtämään sen puhetta. Tontonilla on myös hyvä hajuaisti, mistä on hyötyä jälkityksessä.

Inoichi Yamanaka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Inoichi Yamanaka (山中いのいち, Yamanaka Inoichi) on Ino Yamanakan isä. Tyttärensä tapaan hän oli osana Ino-Shika-Chō-kolmikkoa yhdessä Shikaku Naran ja Chōza Akimichin kanssa. Shikaku ja Chōza kiusaavat häntä usein, koska hänellä on tytär eikä poika.