Malline:Ulkopuolinen arviointi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mallineen ohje [näytä] [muokkaa] [päivitä]

Ulkopuolinen arviointi on suomenkielisen Wikipedian artikkeliin tai toiseen sivuun kohdistunut arviointi, joka on julkaistu sanomalehdessä, aikakauslehdessä tai muussa, Wikipedian ulkopuolisessa julkaisussa. Nämä arvioinnit eroavat muista Wikipediaa koskevista kirjoituksista siinä, että niiden tarjoama arvostelu kohdistuu yhteen tai useampaan tiettyyn artikkeliin – useimmiten ne panevat merkille ongelmia tai tuovat esiin hyviä puolia.

Tämän mallineen tarkoitus on dokumentoida nämä arvioinnit. Vaikka Wikipedialla on oma vertaisarviointiprosessi, arvostetuissa lähteissä julkaistut arvioinnit ovat erittäin tervetulleita ja voivat auttaa Wikipedian artikkelien kehittämisessä. Suurimmassa osassa tapauksia Wikipedia näkee myös liikenteen kasvun mainittujen artikkelien sivuilla. Tämä tarkoittaa, että huonot arvostelut saaneet artikkelit tulisi parantaa niin hyviksi kuin on mahdollista.

Tämä malline voidaan lisätä ulkopuolisen arvioinnin läpi käyneen artikkelin keskustelusivulle.

Käyttö[muokkaa wikitekstiä]

{{Ulkopuolinen arviointi
| tekijä = Henkilö tai organisaatio, joka teki arvioinnin.
| toimenkuva = Lyhyt selitys henkilön toimenkuvasta (esim. "yliopistonlehtori, Oulun yliopisto, Geotieteiden laitos") tai organisaatiosta (esim. "tutkimusseura").
| lähde = Lähde, jossa arviointi julkaistiin. Tähän voi käyttää esim. {{Verkkoviite}}, {{Lehtiviite}} tai {{Kirjaviite}} -mallinetta.
| versio = Arvioidun artikkelin versionumero, esim. 300934811. (vaihtoehtoinen)
| kommentti = Kommentti. (vaihtoehtoinen)
}}

Katso myös[muokkaa wikitekstiä]