Malline:Eturistiriitahuomautus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hei Eturistiriitahuomautus, olemme kiitollisia tekemistäsi muokkauksista. Sinulla saattaa kuitenkin olla eturistiriita jos sinulla on läheinen suhde ihmiseen, paikkaan tai asiaan, josta olet kirjoittanut.

Kaikki muokkaajat ovat velvollisia noudattamaan Wikipedian neutraalin näkökulman sisältökäytäntöä. Aihetta hyvin lähellä olevilla henkilöillä on usein vaikeuksia kirjoittaa kyseisestä aiheesta objektiivisella ja neutraalilla tavalla. He voivat epähuomiossa muokata tavalla, joka tekee artikkelista joko liian imartelevan tai liian halventavan. Henkilöitä joilla on läheinen suhde johonkin aiheeseen ei kielletä täysin muokkaamasta aiheeseen liittyviä artikkeleita. Heidän tulisi kuitenkin olla erityisen huolellisia, että heidän muokkaukset perustuvat luotettaviin lähteisiin ja ovat mahdollisimman puolueettomia.

Jos olet erityisen lähellä jotakin aihetta, tässä on muutama tapa jolla voit pienentää ongelmien ilmenemisen riskiä:

  • Vältä muokkaamasta tai luomasta artikkeleita, jotka liittyvät sinuun, organisaatioosi tai sen kilpailijoihin sekä niihin liittyviin projekteihin tai tuotteisiin.
  • Ole varovainen poistokeskusteluiden suhteen. Jokainen keskusteluun osallistuva on tervetullut tarjoamaan tietoa, joka perustuu aiheesta riippumattomiin luotettaviin lähteisiin. Vältä kuitenkin kannattamasta kilpailijasi artikkelin poistamista.
  • Vältä linkittämistä organisaatiosi verkkosivulle tai siitä kertovaan Wikipedia-artikkeliin muissa artikkeleissa (tämä voidaan tulkita spämmäämiseksi).
  • Ole varovainen ettet vahingossa riko Wikipedian sisältökäytäntöjä.

Ole hyvä ja tutustu tähän aiheeseen liittyviin käytäntöihin ja käytösohjeisiin, erityisesti niihin, jotka koskevat neutraalia näkökulmaa, tarkistettavuutta ja elävistä henkilöistä kertovia artikkeleita. Kiitos.


Mallineen Eturistiriitahuomautus käyttöohje ja tekniset tiedot

Malline on tarkoitettu tiedottamaan käyttäjiä, joilla saattaa olla eturistiriita.

Käyttäjät, joille tämä malline ei ole tarpeellinen

  • Käyttäjät, jotka ovat selvästi ilmoittaneet eturistiriidastaan omalla käyttäjäsivullaan.
  • Käyttäjät, joiden käyttäjätunnuksella on kytkös johonkin aiheeseen mutta he eivät ole muokanneet kyseistä aihetta koskevia artikkeleita.

Jos käyttäjä rikkoo käytäntöjä

Käyttäjää voi huomauttaa huomautusmallineella jos hän on rikkonut käytäntöjä. Jos käyttäjä jatkaa käytäntöjen rikkomista eikä muuta tapojaan huomautuksen jälkeen, asian voi tuoda esille ylläpitäjien ilmoitustaululla.

Ohje

{{subst:Eturistiriitahuomautus}} --~~~~