Malachor V

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Malachor V on kuvitteellinen planeetta George Lucasin Tähtien Sota -universumissa. Planeetta esiintyi pelissä Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords ja se mainittiin ensimmäisen kerran pelissä Star Wars: Knights of the Old Republic.

Planeetan rakenne ja elämä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malachor V on erittäin karu ja musta planeetta. Planeetta on itse asiassa vain iso kivenjärkäle, jonka sisuksissa virtaa myrkyllisiä kaasuja. Kaukaa katsottuna se näyttää asteroidilta, mutta sillä on kuitenkin elämälle soveltuva ilmakehä. Planeetan taivaalla on käynnissä päättymätön ukkosmyrsky, mutta se ei sisällä sadetta. Ainoa elävä älyllinen olento planeetalla on myrskypeto (Storm Beast). Ne ovat valtavia hirviöitä, jotka eivät halua muuta kuin lihaa ja verta.

Planeetalla tapahtunutta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malachor V:llä sijaitsee myös muinainen sith-akatemia, Trayus Academy, ja tämän vuoksi Voiman pimeä puoli virtaa planeetalla voimakkaana. Akatemia on jäänyt jäljelle muinaisen Sith-imperiumin jäännöksenä, kuten Korribanin akatemia. Akatemia oli kuitenkin rakennettu lähelle planeetan sydäntä ja siksi se pysyi hyvin piilossa. Ei kuitenkaan tiedetä, miksi akatemia aikoinaan hylättiin.

Vuonna 3961 BBY planeetan kiertoradalla käytiin eeppinen Mandalorialaissotien viimeinen taistelu. Mutta taistelu ei kestänyt kovinkaan pitkään, sillä Malachor V:n voimat tekivät suurimman työn. Trayus Academy kykeni imemään vihaa ja kuolemaa itseensä ja Tasavallan ja mandaloriaanien taistelu ruokki sitä voimakkaasti, niin voimakkaasti, että monet kuolivat planeetan voimien vaikutuksesta. Tasavallan joukkojen johtaja, jediritari Revan ja hänen oppilaansa Malak kävivät planeetan pinnalla taistelun jälkeen ja löysivät akatemian. Voiman pimeä puoli alkoi vaikuttaa heissä voimakkaasti ja tämä toimikin ensiaskeleena heidän lankeamiselleen pimeälle puolelle. Muutamia vuosia myöhemmin jedi Kreia saapui Malachoriin ja hän perusti oman sith-veljeskunnan. Tämä veljeskunta syntyi Malachorin taistelun yhtenä seurauksena, sillä Malachor ruokki itseään elämällä ja näiden sithien voima perustui samaan nälkään. Jos tämä veljeskunta olisi pysynyt vallassa, galaksista olisi aikanaan kadonnut kaikki elämä. Mutta sitten salaperäinen pakolaisjedi, joka toimi myös kenraalina Malachorin taistelussa, onnistui tuhoamaan veljeskunnan ja sen mahtavimat sithlordit Darth Trayan (Kreia), Darth Sionin ja Darth Nihilusin. Tämän jälkeen hän aktivoi planeetalle asennetun suuren varjogeneraattorin, joka repi planeetan kappaleiksi. Nykyään Malachor V on vain asteroidipilvi.