Maksim Tsvetkov

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maksim Tsvetkov
Henkilötiedot
Koko nimi Maksim Sergejevitš Tsvetkov
Syntynyt3. tammikuuta 1992 (ikä 32)
Babajevo, Venäjä
Uran tiedot
Laji ampumahiihtoView and modify data on Wikidata
Maailmancup
Kaudet 2013–
Voitot 1
Palkintokorokkeella 3

Tietolaatikko päivitetty 31. maaliskuuta 2018

Aiheesta muualla
xn--80aealnldkdx1aq3c.xn--p1ai
Mitalit
Maa: Olympialippu Venäläiset olympiaurheilijat
Miesten ampumahiihto
Pronssia Pronssia Peking 2022 viesti
Maa:  Venäjä
Miesten ampumahiihto
MM-kilpailut
Kultaa Kultaa Hochfilzen 2017 viesti

Maksim Sergejevitš Tsvetkov (ven. Максим Сергеевич Цветков; s. 3. tammikuuta 1992 Babajevo) on venäläinen ampumahiihtäjä.

Tsvetkov debytoi ampumahiihdon maailmancupissa vuonna 2013 Holmenkollenilla ollen takaa-ajon 37:s. Hän saavutti ensimmäiset maailmancupin pisteensä muutamaa päivää myöhemmin niin ikään Holmenkollenilla ollen pikakilpailun kahdeksas. Ensimmäisen palkintosijansa Tsvetkov saavutti kaudella 2015–2016 oltuaan toinen Antholz-Anterselvan pikakilpailussa. Kaudella 2016–2017 hän oli toinen Östersundin takaa-ajokilpailussa. Ensimmäisen voittonsa hän saavutti Tjumenin yhteislähtökilpailussa kaudella 2017–2018.

Tsvetkov hiihti toisen osuuden kultaa voittaneessa Venäjän viestijoukkueessa Hochfilzenin MM-kilpailuissa 2017. Pekingin olympialaisissa 2022 hän saavutti pronssia viestissä sekä oli normaalimatkalla ja pikakilpailussa neljäs.

Hän on viisinkertainen nuorten MM-kultamitalisti. Kaksi kultamitaleista on tullut pikakilpailusta, kaksi takaa-ajosta ja yksi viestistä. Hänellä on myös yksi nuorten MM-hopea sekä kolme pronssia. Vuonna 2014 Tsvetkov voitti EM-kultaa takaa-ajosta, hopeaa pikakilpailusta ja pronssia henkilökohtaiselta matkalta EM-kilpailuista Nové Město na Moravěsta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.