Maisie Richardson-Sellers

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maisie Richardson-Sellers
Henkilötiedot
Koko nimi Maisie Richardson-Sellers
Syntynyt2. maaliskuuta 1992 (ikä 32)
Lontoo, Englanti
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2011–
Aiheesta muualla
maisierichardsonsellers.org
IMDb

Maisie Richardson-Sellers (s. 2. maaliskuuta 1991 Lontoo, Englanti) on englantilainen näyttelijä. Hänet tunnetaan toistuvista rooleistaan ​​Eva Sinclairina CW-sarjassa Vampyyrien sukua, sekä päärooleistaan ​​Israelin kuningas Saulin tyttärenä Michalina ABC Biblical -sarjassa Of Kings and Prophets sekä Amaya Jiwen / Vixenin ja Charlien roolissa CW:ssä, supersankarisarja Legends of Tomorrowssa.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Richardson-Sellers syntyi ja kasvoi Lontoossa. Hänen äitinsä Joy Richardson on musta Guyana ja isänsä valkoinen brittiläinen. Richardson-Sellers tulee näyttelijöiden perheestä. Hän varttui käymällä yksityisiä kouluja apurahojen kautta. Vuonna 2013 Richardson-Sellers valmistui arkeologian ja antropologian tutkinnolla Oxfordin yliopiston Hertford Collegesta, jossa hän osallistui ja ohjasi useita näytelmiä, mukaan lukien Mephisto, Chatroom ja There Will Be Red.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistuttuaan yliopistosta Richardson-Sellers aloitti koe-esiintymiset ja sai ensimmäisen roolinsa Star Wars -jatko-osassa Star Wars: The Force Awakens Korr Sellan cameo-roolissa.

Päätettyään The Force Awakens -roolinsa kuvaukset Richardson-Sellers sai toisen roolinsa Rebekah Mikaelsonina CW-sarjassa Vampyyrien sukua, vuonna 2014, jossa Rebekan hahmo asuu eri kehossa väärin menneen loitsun jälkeen. Myöhemmin hän näytteli Eva Sinclairia Vampyyrien sukua-sarjassa. Päätuottaja Michael Narducci kuvaili hänen esityksensä olevan "uskomattoman voimakas kimallus" ja "hänen esityksessä on suuri kauneus – ei vain fyysisen kauneuden, vaan myös suuren sisäisen kauneuden kanssa. Siinä on myös vain tämä uskomaton voima."

Maaliskuun alussa 2015 ilmoitettiin, että Richardson-Sellers näyttelee pääroolin Of Kings and Prophetsissa, lyhytikäisessä ABC-draamasarjassa, joka kuvattiin Etelä-Afrikassa. Kesäkuussa 2016 ilmoitettiin, että Richardson-Sellers esittäisi CW-sarjan Legends of Tomorrow toisella kaudella Amaya Jiweä / Vixeniä, joka on CW Seed -animaatiosarjan Vixenin päähenkilön isoäiti. Hänen äitinsä näytteli Jiwen kaukaista esi-isää kahdessa jaksossa, "Zari" ja "No Country for Old Dads". Kahden kauden jälkeen Richardson-Sellers valittiin uuteen rooliin muodonmuuttaja Charlieksi. Richardson-Sellers poistui Legends of Tomorrowsta vuonna 2020 sarjan viidennen kauden lopussa.

Vuonna 2018 Richardson-Sellers esiintyi lyhytelokuvassa Melody, jonka ohjasi Bernard Kordieh. Toukokuussa 2019 ilmoitettiin, että Richardson-Sellers näyttelee The Kissing Booth 2:ssa Chloeta, jonka on ohjannut Vince Marcello Netflixille.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Richardson-Sellers ilmaisee avoimesti olevansa queer. Hän on suhteessa amerikkalaisen laulajan Clayn kanssa.

Vuonna 2017 Richardson-Sellers perusti yhdessä Arrowverse-tovereidensa kanssa Shethorityn ("She + Authority"), maailmanlaajuisen online-kollektiivin, jota kuvataan "positiiviseksi paikaksi naisille ja naisellisuudelle inspiroida, voimaannuttaa ja jakaa". Aloitteen aktiivisia jäseniä ovat Melissa Benoist, Nicole Maines, Chyler Leigh, Caity Lotz, Tala Ashe, Emily Bett Rickards, Juliana Harkavy, Katie Cassidy, Candice Patton ja Danielle Panabaker. Sosiaalisen median kautta naiset jakavat omia tarinoitaan ja kokemuksiaan itsensä hyväksymisestä, homofobiasta ja työpaikalla tapahtuvasta seksuaalisesta häirinnästä.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Maisie Richardson-Sellers