Maija Weitz

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Maija Weitz-Numminen (o.s. Numminen[1]) on kamarimuusikko ja liedpianisti. Hän esiintyy solistina ja säestäjänä. Weitz on konsertoinut laajalti Suomessa ja ulkomailla.[2]

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Espoolainen Maija Weitz aloitti piano-opintonsa 9-vuotiaana[1] Tampereella Rakel Levinin 
johdolla, minkä jälkeen seurasivat opinnot Sibelius-Akatemiassa ja Wienin musiikkiyliopistossa Dieter Weberin ja Bruno Seidlhoferin johdolla; lisäksi hän vietti vuoden Sibelius-stipendiaattina Ann Arborissa Michiganissa. Hän on valmistunut Wienin musiikkiyliopiston pianomusiikin Konzertfach-osastolta.lähde?

Weitz on wieniläisklassisen tradition keskeisiä tuntijoita[3].Yhteistyö ennen kaikkea wieniläisen musiikkimaailman kanssa on kansainvälistänyt hänen toimintaansa. Tärkeänä osana Maija Weitzin pedagogista työskentelyä ovat kamarimusiikin mestarikurssit wieniläisen tulkintatradition lähtökohdista Sibelius-Akatemiassa ja Gdańskin musiikkiakatemiassa Puolassa. Hän on opettanut pianonsoittoa ja toiminut säestäjänä yli vuosikymmenen ajan Sibelius-Akatemiassa ja yhtä pitkän ajanjakson Savonlinnan Oopperajuhlien laulun mestarikurssien pianistina sekä opettajana vuosien ajan myös Helsingin Konservatoriossa.lähde?

Vuosien varrelta mainittakoon myös lukuisat mestarikurssit Suomessa, Puolassa ja Turkissa sekä pohjoismaisen laulumusiikin kurssit Wienin musiikkiyliopistossa ja Japanissa. Weitz on toiminut pitkään kansainvälisten piano- ja kamarimusiikkikilpailuiden tuomaristoissa ja vuosikymmenien ajan eri musiikkitapahtumien, muun muassa vuodesta 2008 alkaen Espoon Kamarihelmi -festivaalin promoottorina[4].

Joulukuussa 2016 Tasavallan presidentti myönsi Maija Weitzille Suomen Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ansioristin ja joulukuussa 2016 Itävallan liittopresidentti ”Das goldene Ehrenzeichen für Verdienste um die Republik Österreich”[5]-ansioristin Weitzin tekemästä työstä itävaltalaisen musiikkikulttuurin hyväksi[6].

Äänitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Duo Weitz. Yleisradio 2000.
  • Winterreise, Veli-Pekka Väisänen VPCD01

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]