Mahō shōjo Madoka Magica

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mahō shōjo Madoka Magica
魔法少女まどか☆マギカ
(Mahō shōjo Madoka Magica)
Genre taikatyttö, dark fantasy, science fiction
TV-anime
Ohjaaja Akiyuki Shinbō
Studio Shaft
Lähetyskanavat Mainichi hōsō
Alkuperäinen lähetyskierros 7.1.2011 – 22.4.2011
Jaksojen määrä 12


Mahō shōjo Madoka Magica (jap. 魔法少女まどか☆マギカ) on japanilainen, Shaftin tuottama 12-osainen animaatiosarja, jonka on ohjannut Akiyuki Shinbō ja käsikirjoittanut Gen Urobuchi.[1] Sarjan pohjalta on luotu mediafranchise, johon kuuluu kolme elokuvaa sekä joukko sarjakuvia ja pelejä. Sarjakuvista kolmanteen elokuvaan pohjautuva Hangyaku no monogatari on julkaistu suomeksi nimellä Puella Magi Madoka Magica the Movie: Rebellion.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen Mitakiharan kaupunkiin. Sarjan päähenkilö on 14-vuotias koulutyttö Madoka Kaname. Madoka ja tämän ystävä Sayaka Miki kohtaavat noidiksi kutsuttuja hirviöitä vastaan taistelevan Mamin ja kissamaisen Kyubeyn, joka tarjoaa tytöille maagisia voimia noitien vastustamiseen vastineeksi kanssaan tehdystä sopimuksesta. Kyubey kutsuu tällaisten voimien vastaanottajia taikatytöiksi. Homura Akemi, Madokan luokalle juuri siirtynyt tyttö, kuitenkin varoittaa Madokaa taikatytöksi ryhtymisestä ja yrittää parhaansa mukaan estää Madokaa ottamasta taikavoimia vastaan. Mami kertoo Madokalle ja Sayakalle tytöille tarjotuista taikavoimista noitien muodostamasta uhasta. Tytöt joutuvat ratkaisemaan luottaakko Homuraan vai Kyubeyhin.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Madoka Kaname (ääni: Aoi Yūki) on sarjan päähenkilö. Madoka on 14-vuotias tyttö, jonka parhaita ystäviä ovat Sayaka Miki ja Hitomi Shizuki. Madoka on luonteeltaan kiltti ja haluaa vain ystäviensä parasta.
  • Sayaka Miki (Eri Kitamura) on Madokan ystävä, jolle Kyubey tarjoaa taikavoimia kuten Madokallekin. Sayaka on iloinen, mutta myös hivenen äkkipikainen.
  • Homura Akemi (Chiwa Saitō) on salaperäinen tyttö, joka siirtyy sarjan alussa Madokan luokalle. Homura on kylmä ja hiljainen, mutta hänellä on vahva halu suojella Madokaa.
  • Mami Tomoe (Kaori Mizuhashi) on taikavoimin noitia vastaan taisteleva tyttö, johon Madoka ja Sayaka sarjan alussa tutustuvat. Mami asuu yksin, sillä hänen muut perheenjäsenensä ovat kuolleet auto-onnettomuudessa.
  • Kyōko Sakura (Ai Nonaka) on sarjan alussa melko ilkeähkö, mutta oikeasti (Kyōko Sakura):lla on surullisia muistoja lapsuudestaan. Sarjassa Kyōkosta ja (Sayaka Miki):stä tulee parhaat ystävät.
  • Kyubey (Emiri Katō) on kissamainen avaruusolio, joka toteuttaa tyttöjen toiveita vastineeksi näiden sielusta. Kyubeyn kanssa sopimuksen tekevät tytöt joutuvat ryhtymään taikatytöiksi. Kyubey ei kykene ymmärtämään ihmistunteita.
  • Kyōsuke Kamijō (Seiko Yoshida) on sivuhahmo, johon Sayaka ja hänen luokkatoverinsa Hitomi ovat ihastuneita. Kyōsuke harrastaa viulunsoittoa, mutta ei kykene soittamaan vammautuneen kätensä takia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Puella Magi Madoka Magica (TV) animenewsnetwork.com. Viitattu 7.12.2012.