Mahō sensei Negima!

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mahō sensei Negima!
魔法先生ネギま!
(Mahō sensei Negima!)
Genre toiminta, romantiikka, komedia, ecchi
TV-anime
Ohjaaja Nagisa Miyazaki
Studio XEBEC
Lähetyskanavat TV Tokyo
Alkuperäinen lähetyskierros 6.1.2005 – 29.6.2005
Jaksojen määrä 26
Manga: Mahō sensei Negima!
Tekijä Ken Akamatsu
Julkaisija Kōdansha
Sarjajulkaisulehti Shōnen Magazine
Ensimmäinen painatus 26.2.2003 –
Kirjojen lukumäärä 28 (kesäkuu 2010)
OVA: Negima Spring Special / Negima Summer Special
Ohjaaja Shin Oonuma
Studio SHAFT
Jaksojen määrä 2
Julkaisupäivät Spring Special lokakuu 2006 / Summer Special tuntematon

Mahō sensei Negima! (魔法先生ネギま!, "maaginen opettaja Negima!") on Love Hina -mangasta ja animesta tunnetun Ken Akamatsun anime- ja mangasarja. Animen tuotti Xebec ja se näytettiin Japanissa vuoden 2005 ensimmäisellä alkupuoliskolla. Mangaa puolestaan on Japanissa julkaissut Kōdansha. Tekeillä on myös animen toinen tuotantokausi sekä kaksi OVA-jaksoa. Uudesta tuotantokaudesta ja kummastakin OVAsta vastaavat Studio Shaft ja GANSIS.

Sarjan edetessä hahmot eivät tunnu ikääntyvän lainkaan, vaikka aikaa on mangassa kulunut ainakin 1,5 vuotta, kun sarjan alussa Negin luokka oli 2-A ja 19. pokkarissa luokka on 3-A. Silti Negi on edelleen kymmenen ja tytöt 13-15-vuotiaita.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

10-vuotias walesilainen Negi Springfield uneksii jonakin päivänä tulevansa Magister Magiksi, velhoksi, jonka tehtävänä on auttaa tavallisia ihmisiä erilaisten taikavoimien avulla. Tulemalla Magister Magiksi hän toivoo pystyvänsä löytämään isänsä, Nagi Springfieldin, legendaarisen myös "Thousand Masterina" tunnetun Magister Magin jonka monet luulevan jo kuolleen.

Negi suoriutuu taikaopistosta kurssin priimuksena, mutta ennen nimitystään Magister Magiksi hänen täytyy suorittaa tietty tehtävä: hänet lähetetään opettajaksi Japanissa sijaitsevaan Mahora-akatemiaan opettamaan 31 tytön täyttämää luokkaa. Mahora on valtavan suuri keskus, joka lähentelee pienen kaupungin kokoluokkaa. Siiheen kuuluu ainakin ala- ja yläaste, lukio ja yliopisto. Useimmat oppilaat asuvat koulun kampuksella.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mahō sensei Negima! kattaa valtavan kaartin hahmoja, kun jo pelkästään Negin luokalla on 31 tyttöä, joista jokainen saa ainakin pienen roolin jossain vaiheessa sarjaa. Tietenkin sarjassa on myös koko joukko muita hahmoja, kuten opettajia, vihollisia ja luokan ulkopuolisia kavereita ja ystäviä.

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animen ensimmäinen jakso näytettiin Japanissa 6. tammikuuta 2005 ja viimeinen jakso 29. kesäkuuta 2005. Anime käsittää mangasta kirjojen 1-6 tapahtumat. Jaksoja on yhteensä 26.

GANSIS ja Shaft ovat tekemässä uutta Negima-animesarjaa, joka tunnetaan paremmin nimellä Negima!?. Uuden tuotantokauden pitäisi alkaa Japanissa loppuvuodesta 2006.

OVA[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GANSIS ja Shaft ovat myös tekemässä kaksi Negima-OVAa, Negima Spring OVA ja Negima Summer OVA. Spring OVA näytettiin yksityisnäytöksenä Japanissa huhtikuussa 2006 ja DVD:n julkaisuajaksi on suunniteltu lokakuuta 2006. Rajoitetun japanilaisen Negima-mangan 15. kirjan mukana tulee myös DVD, jolla on kyseisen OVAn traileri. Summer OVAsta ei ole tarkempaa tietoa.

Manga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdysvalloissa mangan on lisensoinut Del Rey Manga ja Japanissa sitä julkaisee Kodansha. Hongkongissa mangaa julkaisee Tong Li, Singaporessa Chuang Yi, Italiassa Play Press Publishing, Ranskassa Pika Édition, Saksassa EMA, Espanjassa Glénat, Brasiliassa Editora JBC ja Isossa-Britanniassa Tanoshimi. Del Rey Manga sekä Tanoshimi ovat kumpikin osa Random House Publishing -julkaisijaa.

Japanissa mangaa on ilmestynyt toistaiseksi 28 kirjaa, Del Rey Mangan kustantamana mangaa on käännetty englanniksi 26 kirjan verran (kesäkuussa 2010). Manga ilmestyy säännöllisin väliajoin Shōnen Magazine -mangalehdessä. Suomesta mangaa voi ostaa englanninkielisenä esimerkiksi Fantasiapeleistä tai Fennica Comicsista.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]