Madrid Arena

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee areenaa. Madrid Arena oli alun perin myös Cuatro Torres Business Arean nimi.
Madrid Arena ulkoa.
Madrid Arena sisältä.

Madrid Arena on monitoimiareena Espanjan pääkaupungissa Madridissa. Se sijaitsee Casa de Campossa lähellä kaupungin keskustaa. Areena valmistui vuonna 2003 ja sen ensimmäinen laajennus vuotta myöhemmin. Areena on suunniteltu urheilu-, messu- ja kulttuurikäyttöön, ja se rakennettiin alun perin Madridin vuoden 2012 kesäolympialaisten isännyysehdokkuutta varten. Mikäli Madrid olisi saanut olympialaiset järjestääkseen, olisi areenalla järjestetty muun muassa kori-, käsi- ja lentopallon sekä voimistelun kilpailutapahtumat.

Areena on ympyränmuotoinen ja kolmikerroksinen, ja sen kokonaispinta-ala on 30 000 neliömetriä. Yleisökapasiteetti on suurimmillaan koripallo- ja tennisotteluissa, 10 278. Kompleksiin kuuluu myös lisärakennus, Pabellón de Cristal, joka on yhdistetty päärakennukseen tunnelilla. Areena on Madridin kaupungin omistuksessa ja sitä hallinnoi yhtiö nimeltä Madrid Espacios y Congresos.

Madrid Arenalla järjestettiin ATP:n Masters-sarjaan kuulunut Madrid Masters -tennisturnaus vuosina 2002–2008. Se on toiminut koripalloseura Estudiantesin kotikenttänä kaudesta 2005–2006 lähtien.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Madrid Arena.