Madhukar

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Madhukar

Madhukar (s. 1957 Stuttgart, Länsi-Saksa) on saksalainen Advaita-mestari, Jnana-joogi ja kirjailija.

Madhukar syntyi ja kasvoi Stuttgartissa. Nuoruudessaan hän koki ilmeisen voimakkaita uskonnollisia elämyksiä kristillisen perinteen pohjalta. Päätettyään ekonomian ja filosofian opintonsa yliopistossa, Madhukar työskenteli TV-toimittajana Saksassa. Koettuaan kuolemankokemuksen 1980-luvulla etsiessään vastauksia elämän filosofisiin ja henkisiin kysymyksiin, hän koki voimallisen valaistumisen ja siirtyi opiskelemaan joogaa ja meditaatiota tantrisen buddhalaisuuden pohjalta opettajanaan dzogchen-mestari Namkhai Norbun. Madhukar harrasti hengellistä etsintäänsä myös Siperian, Afrikan ja Etelämeren luonnonkansojen parissa.

Vuonna 1992 Madhukar ryhtyi H.W.L. Poonjan, kuuluisan intialaisen "valaistuneen", Ramana Maharshin kiihkeän seuraajan oppilaaksi. Hänen harrastamastaan hindulaisesta Advaita-suuntauksesta tuli Madhukarin uskonto. Advaita-Vedanta (A-dvaita: ei kaksi = “epä-dualistinen”) on hinduismin mystillinen suuntaus, monistinen filosofia (monismi = kaikki on yhtä), jonka juuret, muiden monististen filosofioiden ohella, ovat Shankarassa (788–820). Sri Poonja antoi Madhukarille hänen nimensä, ja hän valaistui ymmärtämään “kuka hän todella on”.

Palattuaan Eurooppaan 1997, hän on levittänyt oppiaan julkisten tapaamisten, Satsangien (Sat = totuus, Sangha = yhteisö) välityksellä. Nykyään Madhukar vie Ramana Maharshin ja H.W.L. Poonjan traditiota eteenpäin Amsterdamista käsin. Talvikuukaudet hän viettää Intiassa ja Nepalissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]