Maanselän rautatieasema

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli kertoo rautatieasemasta Suomessa. Karjalan tasavallassa on Maaselän rautatieasema.
Maanselkä
Perustiedot
Lyhenne  Mlk
Rataosa  Joensuu–Kontiomäki
Sijainti  63°52.9′N, 028°30′E
Kunta  Valtimo ja Sotkamo
Etäisyydet  Nurmes 52 km,
Kontiomäki 57 km
Liikenne
Operaattori(t)  VR-Yhtymä
Tavaraliikenne  raakapuun kuormaus
Asemarakennus
Tyyppi  puurakenteinen asemarakennus
Ratapiha
Raiteisto  pääraide,
1 sivuraide

Maanselän rautatieasema (lyh. Mlk, ratakm 836,0) on rautatieliikennepaikka Suomen rataverkkoon kuuluvalla rataosalla Joensuu–Kontiomäki. [1] Liikennepaikka sijaitsee Sotkamon ja Valtimon kunnanrajalla Maanselän kylän itäpuolella, noin 212 kilometriä Joensuun rautatieasemalta pohjoiseen ja noin 57 kilometriä Kontiomäen rautatieasemalta etelään. Nurmeksen asemalle on matkaa 52 kilometriä.

Henkilöliikenne Nurmeksen ja Kontiomäen välisellä rataosuudella päättyi vuonna 1993. Maanselän henkilöliikenne loppui tosin jo 1990, jonka jälkeen laiturit on purettu. Liikennepaikalla on pääraiteen lisäksi yksi läpiajettava kuormausraide, jonka pituus on noin 640 metriä.

Maanselän asema-alue koostuu asemarakennuksesta, vesitornista, tavarimakasiinista sekä asuinrakennuksesta. Aseman miehitys päättyi 1978, jonka jälkeen asemarakennus on ollut asuntona 1990-luvulle. Asemarakennuksen kunto on tällä hetkellä huono ja se on yksityisomistuksessa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Timo Louhikari: Matkaopas rautateille. Sankarimatkailija junassa, s. 165. Helsinki: Kustannus oy Taifuuni, 1994. ISBN 951-581-018-3.
Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.