Maalisyöttö (jääkiekko)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tässä animoidussa kaaviossa sinipaitainen ja oikeanpuoleinen pelaaja merkkauttaa maalisyötön vasemmanpuoleisen pelaajan tekemään maaliin.

Jääkiekossa maaliin johtaneesta syötöstä tehopisteen voivat merkkauttaa korkeintaan kaksi pelaajaa. Syöttöpiste merkataan pelaajalle joka laukoi, syötti tai kimmotti kiekon kohti maalin tehnyttä pelaajaa ilman, että vastapuolen pelaajat ottivat kiekon haltuun sen matkan varrella. Pelaaja joka merkkauttaa syöttöpisteen, merkkauttaa samalla yhden tehopisteen, joka tarkoittaa pelaajan tekemien maalien ja antamien maalisyöttöjen yhteissummaa.[1]

Erikoistapaukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jos pelaaja tekee maalin joukkuetoverinsa laukomasta tolpan tai maalivahdin kautta kimmonneesta kiekosta eli reboundista, alkuperäinen laukoja saa tilanteesta syöttöpisteen ja maalintekijä luonnollisesti maalin. Tämän edellytyksenä on kuitenkin niin ikään se, ettei vastapuolen pelaaja tai maalivahti ehtinyt saada kiekkoa täysin hallintaansa.

Sääntöjen mukaan yksittäinen pelaaja voi merkkauttaa maalin yhteydessä vain yhden tehopisteen.[1] Tämä tarkoittaa sitä, että yksi pelaaja ei voi merkkauttaa syöttöpistettä tekemäänsä maaliin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b NHL:n sääntökirja, kohta 78: Maalit National Hockey Leaguen verkkosivusto. Viitattu 7.6.2012. (englanniksi)