Maailman kuvalehti

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Maailman kuvalehti (vuoteen 2011 Maailman kuvalehti Kumppani) on globaalikysymyksiin perehtynyt suomalainen aikakauslehti. Maailman Kuvalehti kertoo kehitysmaiden arjesta ja monikulttuurisesta Suomesta. Sen teemoja ovat kehityspolitiikka, ihmisoikeudet, ympäristö, kulttuuri ja pohjoisen ja etelän välinen kuilu. Lehden julkaisija on Kehitysyhteistyön palvelukeskus.

Lehdessä julkaistaan sarjakuvaa Onnen lahjat, jota piirtävät Pauli Kallio ja Kati Kovács. Maailman Kuvalehti on saanut kotimaisen Joutsenmerkki-ympäristömerkinnän.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kehitysyhteistyön palvelukeskus aloitti Kumppani-lehden julkaisemisen 1990-luvun alussa osana toimintaansa kehitysyhteistyön äänitorvena Suomessa. Lehden julkaiseminen oli mahdollista pitkälti ulkoasiainministeriön tuen avulla. Vuoteen 2005 asti lehti ilmestyi kuusi kertaa vuodessa ja oli täysin ilmainen. Vuodesta 2005 eteenpäin lehti on ilmestynyt kuukausittain ja ollut maksullinen. Vuonna 2009 lehden nimi muuttui Maailman Kuvalehti Kumppaniksi, ja vuoden 2011 syksyllä lehti jätti Kumppanin pois nimestään ja on pelkkä Maailman Kuvalehti.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä lehtiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.