MBnet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

MBnet oli tietokonelehti MikroBitin lukijoilleen tarjoama sähköinen viestintäjärjestelmä (myöhemmin vain MB-lehden kotisivuna). Se oli alkuvaiheessa lankapuhelinmodeemilla käytettävä BBS-järjestelmä eli purkki, mutta nykyisin nimitystä käytetään lähinnä MikroBitin WWW-sivustosta. Se oli aikoinaan maailman suurin purkkilähde? ja myös ainoa purkki, jolla oli hallussaan tuhannen linjan eli noden lisenssi PCBoard-ohjelmistoon. MBnetissä oli laajimmillaan 250 nodea eli linjaa.

MBnetin BBS-järjestelmän historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MBnet-BBS

WWW-pohjainen MBnet nykyään[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvankaappaus MBnet-sivustosta

Vuoden 2007 alussa uudistettu MBnet sisältää IT-maailmaan liittyviä uutisia, tietoa MikroBitti-lehdestä, "nettijatkoja" lehden artikkeleihin sekä artikkeleita PDF-versioina MikroBitin tilaajille, jotka ovat rekisteröityneet sivuston käyttäjiksi. Sivustolla ilmestyy myös NET.NYT-blogi, joka käsittelee yleensä tietokonemaailman sen hetkisiä kuumia keskustelunaiheita. Rekisteröityneet voivat myös kommentoida näitä blogeja. Etusivulla julkaistaan päivittäin vaihtuvat päivän peli, päivän ohjelma, päivän linkki sekä päivän kysymys.

Lehden tilaajilla oli myös pääsy apajaosioille, jossa on lukematon kokoelma ohjelmia, pelejä sekä muita tiedostoja. Ajuriapaja, jossa oli suuri kokoelma laiteajureita, oli avoin myös muille sivuston käyttäjille. Sekä Apaja että Ajuriapaja on sittemmin lopetettu.lähde?

Sivusto tarjoaa lisäksi kaikille avoimen hintaseurannan, joka kattaa lähes kaikenlaiset tietokonekomponentit ja -ohjelmistot sekä oheislaitteet. Hintaseurannan hintatiedot tulevat Suomen tietotekniikkaliikkeistä ja nettikaupoista. Hintaseurannassa voi myös koota oman tietokonepaketin haluamistaan osista. Lisäksi hintaseurannassa on keskustelualue tilaajille, jotka haluavat kommentteja ostosuunnitelmistaan tai muista tietotekniikkaan liittyvistä asioista.

Tilaajat voivat myös myydä omia tietokoneita, komponentteja ja ohjelmistoja MBnetin Bittipörssi-sivustolla. Bittipörssi on nykyään lopetettu. Tilaajat saavat paikan neljälle kotisivulle, ja niitä onkin valtava määrä MBnetin palvelimilla. Lisäksi toistaiseksi tilaajat saavat mbnet-päätteisen sähköpostin käyttöönsä.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]