M.U.G.E.N

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
M.U.G.E.N
Kehittäjä Elecbyte

M.U.G.E.N on 2D-taistelupelien pelimoottori, jonka on kehittänyt Elecbyte. Se julkaistiin 17. heinäkuuta 1999, ja se toimii Linuxilla, Windowsilla ja DOSlla.

Ohjelmaan voi tehdä hahmoja, kenttiä ja muita objekteja tekstitiedostoilla, grafiikoilla ja äänikokoelmilla. Ohjelmalla on mahdollista luoda monia tuttuja taistelupelejä. Vaikka M.U.G.E.N on suunniteltu pääosin tappelupelejä varten, on sillä tehty myös räiskintä- ja tasohyppelypelejä. Pelin ikäraja on noin 12 vuotta.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

M.U.G.E.N:n mukana tulee vain yksi hahmo, Kung Fu Man, mutta käyttäjät ovat luoneet peliin useita hahmoja muun muassa monista tappelupeleistä kuten Tekkenistä ja Mortal Kombatista. Tämän lisäksi pelissä on myös monia muita peli- ja tv-hahmoja kuten Super Mario , Crash Bandicoot,Rayman, Homer Simpson, Pingu, Hassu-klovni, Turanga Leela, Bender Bendin Rodriques ja Sonic sekä supersankareita kuten Hämähäkkimies, Lepakkomies ja Teräsmies. Dragon Claw on esimerkki hahmosta, joka on luotu varta vasten M.U.G.E.N:ia varten.

Kung Fu Man[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

M.U.G.E.N:n ainoa virallinen hahmo ja ainoa hahmo, jonka Elecbyte on luonut. Kung Fu Man toimii pohjana muille hahmoille. Hänen taistelutyylinsä on karate.

Dragon Claw[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dragon Claw on M.U.G.E.N:n kuuluisin hahmo.lähde? Sen loi muusikkona ja mallina toiminut Reuben Kee, joka kuoli vuonna 2007 lohikäärmeveneonnettomuudessa kisaillessaan Tonlé Sapissa, Kambodžassa. Hahmo on luotu 3D:nä mutta muutettu kaksiulotteiseksi M.U.G.E.N:iin, ja siksi se on tyyliltään ja näyttävyydeltään paljon edellä muita hahmoja. Dragon Claw on lähitaistelussa heikko, mutta sen vahvuus on pitkät ja voimakkaat kombot.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]