Mätämunan muistelmat

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mätämunan muistelmat
Matamuna.jpg
Kirjailija Seppo Heikinheimo
Kieli suomi
Genre muistelmateos
Kustantaja Otava
Julkaistu 1997
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 527
ISBN 951-1-14997-0
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Mätämunan muistelmat on Seppo Heikinheimon postuumisti julkaistu muistelmateos vuodelta 1997. Teoksen kustansi Otava. Kustantajan mukaan Heikinheimo oli suunnitellut muistelmia jo pitkään ennen kuin kirjoittaminen alkoi vuonna 1996. Heikinheimo kertoo, että muistelmien ensimmäinen versio katosi levykkeen mukana. Kirjan loppuosa valmistui juuri ennen kuin kirjoittaja teki itsemurhan 26. toukokuuta 1997. Heikinheimo ei muistelmissaan kerro paljonkaan yksityiselämästään eikä perheestään, mutta kirjan lopussa hän paljastaa itsemurhaansa johtaneita syitä.

Kirjan keskeisin aihepiiri on musiikki: säveltäjät, esittäjät, orkesterit ja musiikkiarvostelijat.[1] Muistelmien henkilögalleria on laaja: hakemistossa on 924 nimeä. Oman lukunsa ovat saaneet muiden muassa Erik Tawaststjerna, Seppo Nummi, Martti Talvela ja Dmitri Šostakovitšin muistelmain suomennostyö.

Toimittaja Pekka Seppäsen mukaan Heikinheimon tarinat eivät välttämättä ole luotettavia. Muutamat arvostelijat, kuten professori Kai Laitinen,[1] ovat pitäneet kirjaa hauskana.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Laitinen, Kai: Seppo Heikinheimo: Mätämunan muistelmat Helsingin sanomat. 23.10.1997. Viitattu 26.5.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.