Märtha Louise (Norjan prinsessa)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Märtha Louise
Norjan prinsessa
Prinsessan Märtha Louise av Norge.jpg
Syntynyt 22. syyskuuta 1971 (ikä 44)
Oslo
Kansalaisuus Norjan lippu Norja
Puoliso Ari Behn
Vanhemmat Harald V
Kuningatar Sonja
Norjan kuningasperhe
Coat of arms of Norway.svg
Märtha Louise Yhdysvalloissa kirjojen signeeraustilaisuudessa 2006.

Prinsessa Märtha Louise (s. 22. syyskuuta 1971) on Norjan kuninkaan Harald V:n ja kuningatar Sonjan esikoistytär. Prinsessa Märtha Louisella on nuorempi veli, prinssi Haakon.

Prinsessa Märtha Louise on kruununperimysjärjestyksessä neljäntenä veljensä ja tämän lasten jälkeen. Märtha Louisen ja Haakonin syntyessä Norjassa oli voimassa perustuslaki, jonka mukaan vain mies voisi nousta kruununperijäksi. Tästä syystä Haakon jälkikasvuineen on etusijalla kruununperimysjärjestyksessä Märtha Louiseen nähden. Sittemmin perustuslakia on muutettu, ja kruununperimysjärjestys määräytyy nykyään lasten syntymäjärjestyksen mukaan.

Avioliitto ja lapset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Prinsessa Märtha Louise avioitui kirjailija Ari Behnin kanssa 24. toukokuuta 2002. Pariskunnalla on kolme tytärtä: Maud Angelica Behn (s. 29. huhtikuuta 2003) , Leah Isadora Behn (s. 8. huhtikuuta 2005) ja Emma Tallulah Behn (s. 29. syyskuuta 2008). [1]

Elokuussa 2016 ilmoitettiin että pariskunta eroaa.[2]

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjailija[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Märtha Louise on kirjoittanut lastenkirjan Hvorfor de kongelige ikke har krone på hodet (suom. Miksi kuninkaallisilla ei aina ole kruunua, 2007). Hän on myös esiintynyt tunnettujen norjalaisten kuorojen kanssa.

Enkelikoulun perustaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Märtha Louise on opiskellut fysioterapiaa, Rosen-terapiaa ja holistista lääketiedettä. Hän väittää olevansa selvänäkijä ja pystyvänsä kommunikoimaan eläinten ja enkelien kanssa. Hän on perustanut ystävänsä Elisabeth Samnøyn kanssa enkelikoulun, muun muassa vaihtoehtoista lääketiedettä opettavan Astarte Educationin.[3] Koulu aloitti toimintansa elokuun puolivälissä 2007.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]