Mäntyharjun Reissupolku

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mäntyharjun Reissupolku on Mäntyharjulla toimiva, vuonna 1999 rekisteröity Suomen Ladun jäsenyhdistys, jonka tarkoituksena on sääntöjensä mukaan "vakiinnuttaa ensisijaisesti kaiken ikäisille tarkoitettu luonnossa tapahtuva kunto- ja virkistysliikunta sekä retkeily yleiseksi tavaksi sekä edistää ulkoilukulttuuria ja ulkoilun hyviä tapoja".

Yhdistys tarjoaa tietoa Mäntyharjun pyöräily-, retkeily-, hiihto-, kävely- ja vesillä liikkumisen mahdollisuuksista ja tapahtumista kotisivuillaan. Tavoitteena kannustaa ja tukea omaehtoiseenkin kokonaisvaltaiseen terveysliikuntaan, jossa keho ja mieli saavat liikuntaa.

Yhdistys järjestää erilaisia liikunnallisia tapahtumia, muun muassa sauvakävelyretkiä, perheliikuntaa, hämyhiihtoa ja Siirlahden soihtuhiihdon. Vuodesta 1998 lähtien yhdistys on järjestänyt vuosittaisen Tour De Mäntyharju (TDM)-nimisen pyöräilytapahtuman, jonka pituudeksi on vakiintunut 160-175 kilometriä Repoveden kansallispuiston ympäri. Vuoden 2008 valtakunnallinen laturetki järjestettiin Mäntyharjulla.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]