Mäntsälä-lehti

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Mäntsälä-Lehti)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Paikallislehti Mäntsälä (perustettu 1972) oli Mäntsälässä ja sen lähikunnissa Pornaisissa, Pukkilassa ja Askolassa ilmestynyt sanomalehti. Lehden perustivat Alisa ja Reijo Alanko[1]. Se ilmestyi kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja perjantaisin. Lehden levikki laski tasaisesti 1990-luvulta lähtien noin 6 000:sta loppuaikojensa 3 700 kappaleeseen. Lehti siirtyi 1.12.2010 Suomen Lehtiyhtymä- konsernin omistukseen. Samalla konsernilla oli paikkakunnalla jo toinen ilmaisjakeluna jaettava Mäntsälän Viikkouutiset. Mäntsälä-lehdestä löytyivät mäntsäläläiset tapahtumat, paljon tietoa palvelutarjonnasta sekä mm. "Lukijain palsta". Lisäksi säännöllisesti ilmestyi teemanumeroita mm. autoilusta ja asunnoista.

Mäntsälä-lehti oli ainoa tilattava paikallislehti paikkakunnalla. Se lakkautettiin 2013, samoin oli lakkautettu ilmaislehti Mäntsälän Viikkouutiset. Jäljelle jäi Suomen Lehtiyhtymän ESS-konsernilta ostama Mäntsälän Uutiset. Siinä vaiheessa kaikki kolme olivat Suomen Lehtiyhtymän omistuksessa.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sipoon Sanomat 3.11.2010
  2. Jenna Ekbom, Kaisu Häkli: Paikallislehti Mäntsälän yritystoiminnan maineen muodostajana (Opinnäyte, s. 27) Laurea Ammattikorkeakoulu.