Luokka 1984

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Luokka 1984
Class of 1984
Ohjaaja Mark L. Lester
Käsikirjoittaja Tom Holland
Mark L. Lester
Tuottaja Merrie Lynn Ross
Mark L. Lester
Arthur Kent
Pääosat Perry King
Timothy Van Patten
Michael J. Fox
Valmistustiedot
Valmistusmaa Kanada
Ensi-ilta 1982
Kesto 94 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Luokka 1984 (tunnetaan Suomessa myös Vuosiluokka 1984) (alkuperäiseltä nimeltä Class of 1984) on kanadalainen Mark L. Lesterin ohjaama vuonna 1982 valmistunut draama-jännityselokuva. Elokuvassa näyttelevät muun muassa Perry King, Timothy Van Patten ja Michael J. Fox.

Elokuvan soundtrackina on Alice Cooperin I Am The Future, mutta elokuvassa kuullaan myös Teenage Headia.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musiikinopettaja Andrew Norris saapuu Lincoln High -oppikouluun tietämättä sen ongelmista, joihin kuuluvat päihteet, prostituutio ja väkivalta. Heti ensimmäisellä tunnilla Norris tapaa Peter Stegmanin, jengijohtajan, jota koko koulu pelkää ja jonka tihutöiltä opettajatkin kääntävät katseensa. Norris ei aio antaa periksi Stegmanin suhteen, kun huomaa tämän musiikilliset lahjat. Norris ajautuu koko ajan syvemmälle henkilökohtaiseen sotaan Stegmania ja hänen jengiään vastaan.

Jengin jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peter Stegman jengin johtaja ja pelätty henkilö koulussaan. Hän ja hänen jenginsä myyvät huumeita sekä joutuvat jengitappeluihin. Oikeasti hän on todella fiksu sekä hänellä on musiikillisia lahjakkuuksia. Hän kantaa mukanaan stilettiä ongelmien varalta.

Patsy jengin ainoa naishenkilö, hän on myös Stegmanin tyttöystävä. Hän ei osallistu tappeluihin eikä tee paljon mitään, hän kyllä auttaa jengiläisiä niiden apua tarvitessa. Elokuva vihjaa Patsyn olevan biseksuaali.

Drugstore jengin huumevälittäjä. Hän itse on koukussa huumeisiin, hän myös piikittää itseensä heroiinia yhdessä kohtauksessa. Hän kantaa mukanaan partaveistä, sekä käyttää baseballmailaa joukkotappelussa.

Fallon jengin vartija. Hän käyttää paljon mustia nahkavaatteita yllään, sekä hänellä on mohikaani hiuksissan elokuvan loppupuolella. Hän on myös todella lihaksikas. Fallon käyttää aseenaan paksua ketjua, jota hän pitää myös vyönään.

Barnyard on jengin toinen vartija. Hän on isokokoinen sekä vahva, ja hän käyttää aseenaan isoa puista palikkaa.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.