Lumon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lumon Oy
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 1978
Toimitusjohtaja Jussi Kinnunen
Kotipaikka Kouvola, Suomi
Toimiala Lasi- ja alumiinirakentaminen
Tuotteet Parvekelasitukset ja kaiteet sekä lasiterassit
Liikevaihto 122 miljoonaa euroa (2017)
Henkilöstö 955 (2018)
Tytäryhtiöt Lumon Suomi Oy, Svenska Lumon Ab, Lumon Norge AS, Lumon Danmark ApS, Lumon Deutschland GmbH, Lumon Cristales España S.L, Lumon North America Inc., Lumon Schweiz, Lumon France, Zao Lumon ja Suomen Visor Oy
Kotisivu www.lumon.fi

Lumon Oy on suomalainen lasirakennusalan yritys, joka on erikoistunut parvekejulkisivutuotteiden ja lasiterassien myyntiin, valmistukseen ja asennukseen - erikoisosaamisalueena lasi- ja alumiinirakentaminen.

Yritys on perustettu Outokummussa vuonna 1978 nimellä Pohjois-Karjalan Lasipalvelu Ky. ja se on perheyritys. Lumon Oy rakennutti vuonna 2019 Kouvolan-tehtaalleen 3 000 neliön valmistuotevaraston sekä Toronton-tehtaalleen tilat lasin varastointiin, leikkuuseen ja hiontaan. Investoinnin arvo oli yhteensä 1,5 miljoonaa euroa.

Yrityksen tuotantolaitokset sijaitsevat Kouvolassa ja Kanadassa. Yhtiön turvalasitehdas valmistaa myös karkaistuja ja laminoituja turvalaseja.

Lumon Oy omistaa myyntiä ja asennusta hoitavat tytäryhtiöt Lumon Suomi Oy:n, sekä kahdeksan tytäryhtiötä ulkomailla: Ruotsissa Svenska Lumon Ab, Norjassa Lumon Norge AS, Saksassa Lumon Deutschland GmbH, Tanskassa Lumon Danmark ApS, Sveitsissä Lumon Schweiz, Venäjällä Zao Lumon, Kanadassa Lumon North America Inc., sekä Espanjassa Lumon Cristalles Espana S.L. Lisäksi Suomessa tytäryhtiönä toimii kankaisia vekkikaihtimia valmistava Visor.

Konsernin liikevaihto on yli 138 milj. euroa ja yhtiössä työskentelee maailmanlaajuisesti yli tuhat henkilöä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]