Luettelo vuosina 1965–1996 numeroiduista kolminumeroisista maanteistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo vuosina 1965–1996 numeroiduista kolminumeroisista maanteistä.

Uudenmaan tiepiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie Osuus Pituus Perustettu Lakkautettu Nykyinen numero
Tenhola - Bromarv 1965 1990 muutettiin maantieksi 108
Hakamäentie 1990 1996 muutettiin seututieksi
Karjaa - Tenhola 1965 1990 muutettiin maantieksi
Kehä I 1990 muutettiin seututieksi
Tammisaari - Pohja 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
Pohja - Sammatti 1965 1996 muutettiin seututieksi
105 Tammisaari - Inkoo 1990 1996 muutettiin yhdystieksi
107 Lohja - Sammatti 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
108 Tenhola - Bromarv 1990 1996 muutettiin yhdystieksi
109 Lohja - Saukkola 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
Tammisaari - Kauklahti 1965 1972 Lyhennettiin 1972 kantatien uuden linjauksen valmistuttua
Tammisaari - Inkoo 1972 1990 muutettiin maantieksi 105
Helsinki - Lohjanharju 1990 1995 Pidennettiin 1995 valtatien uuden linjauksen valmistuttua
Helsinki - Piikkiö 1995 1996 muutettiin seututieksi
Karjaa - Tenhola 1990 1996 muutettiin seututieksi
Inkoo - Virkkala 1965 1996 muutettiin seututieksi
113 Kivenlahti - Virkkala 1972 1996 muutettiin yhdystieksi
Nihtisilta - Kauniainen 1965 1996 muutettiin seututieksi
Nordanvik - Siuntio 1965 1972 pidennettiin 1972 kantatien uuden linjauksen valmistuttua
Sunnanvik - Siuntio 1972 1996 muutettiin seututieksi
Lohja - Siuntio 1965 1996 muutettiin seututieksi
118 Helsinki - Espoo 1965 1967 Pidennettiin 1967 valtatien uuden linjauksen valmistuttua
118 Helsinki - Veikkola 1967 1969 Pidennettiin 1969 valtatien uuden linjauksen valmistuttua
118 Helsinki - Palojärvi 1969 1971 Pidennettiin 1971 valtatien uuden linjauksen valmistuttua
118 Helsinki - Lohjanharju 1971 1990 muutettiin maantieksi
119 Kirkkonummi - Upinniemi 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
Helsinki - Olkkala 1976 1996 muutettiin seututieksi
121 Palojärvi - Olkkala 1965 1976 Lyhennettiin 1976 valtatien uuden linjauksen valmistuttua
121 Palojärvi - Vihti 1976 1996 muutettiin yhdystieksi
122 Vihti - Ikkala 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
124 Vihti - Olkkala 1976 1996 muutettiin yhdystieksi
Nummi - Heijala 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
Karkkila - Ikkala 70-luvulla 1996 muutettiin seututieksi
Karkkila - Heijala 1965 70-luvulla Jaettiin 70-luvulla maanteiksi ja
Ikkala - Heijala 70-luvulla 1996 muutettiin seututieksi
128 Pusula - Loukku 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
Keimola - Loppi 1965 1988 muutettiin maantieksi
Helsinki - Keimola 1988 1990 pidennettiin 1990 valtatien uuden linjauksen valmistuttua
Helsinki - Riihimäki 1990 1991 pidennettiin 1991 valtatien uuden linjauksen valmistuttua
Helsinki - Riihimäki 1991 1992 pidennettiin 1992 valtatien uuden linjauksen valmistuttua
Helsinki - Hämeenlinna 1992 1996 muutettiin seututieksi
131 Nurmijärvi - Vihtijärvi 1965 1968 Lyhennettiin 1968 kantatien jatkeen valmistuttua
131 Nurmijärvi - Rajamäki 1968 1996 muutettiin yhdystieksi
Keimola - Loppi 1988 1996 muutettiin seututieksi
Karkkila - Vihtijärvi 1965 1996 muutettiin seututieksi
Karkkila - Läyliäinen 1965 1996 muutettiin seututieksi
Helsinki-Vantaa Lentoasemantie 80-luvulla 1996 muutettiin seututieksi
136 Hyvinkää - Läyliäinen 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
137 Helsinki - Hyvinkää 1965 1996 muutettiin kantatieksi
Helsinki-Vantaa Lentoasemantie 1965 80-luvulla muutettiin maantieksi
Ilmakehä 80-luvulla 1996 muutettiin seututieksi
Nurmijärvi - Hyrylä 1965 1996 muutettiin seututieksi
Nukari - Ridasjärvi 1965 1980 muutettiin maantieksi
Helsinki - Järvenpää 1980 1984 pidennettiin 1984 valtatien uuden linjauksen valmistuttua
Helsinki - Mäntsälä 1984 1985 pidennettiin 1985 valtatien uuden linjauksen valmistuttua
Helsinki - Lahti 1985 1987 pidennettiin 1987 valtatien uuden linjauksen valmistuttua
Helsinki - Lahti 1987 1988 pidennettiin 1988 valtatien uuden linjauksen valmistuttua
Helsinki - Vierumäki 1988 1990 pidennettiin 1990 valtatien uuden linjauksen valmistuttua
Helsinki - Heinola 1990 1993 pidennettiin 1993 valtatien uuden linjauksen valmistuttua
Helsinki - Heinolan kk. 1993 1994 pidennettiin 1994 valtatien uuden linjauksen valmistuttua
Helsinki - Rautvuori 1994 1996 muutettiin seututieksi
142 Järvenpää - Hyvinkää 80-luvulla 1996 muutettiin yhdystieksi
Hyvinkää - Sälinkää 1965 1990 jatkettiin valtatielle
Usmi - Sälinkää 1990 1996 muutettiin seututieksi ja yhdystieksi
Hyrylä - Mäntsälä 1965 1996 muutettiin seututieksi ja yhdystieksi
Järvenpää - Pornainen 80-luvulla 1996 muutettiin seututieksi
147 Mäntsälä - Oitti 1975 1996 muutettiin yhdystieksi
Hyrylä - Nikkilä 1965 1978 jatkettiin valtateille ja
Hyrylä - Kulloo 1978 1980 jatkettiin Kilpilahteen
Hyrylä - Kilpilahti 1980 1996 muutettiin seututieksi
149 Nikkilä - Mäntsälä 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
Pornainen - Monninkylä 1965 1996 muutettiin seututieksi
Nikinmäki - Porvoo 1965 1978 lyhennettiin 1978 maantien uuden linjauksen valmistuttua
Nikinmäki - Nikkilä 1978 80-luvulla jatkettiin alkamaan maantieltä 137
Maantiekylä - Nikkilä 80-luvulla 1996 muutettiin seututieksi ja yhdystieksi
153 Savijärvi - Porvoo 1978 1996 muutettiin yhdystieksi
154 Porvoo - Tolkkinen 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
155 Porvoo - Pellinki 1965 1996 muutettiin yhdystieksi

Turun tiepiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie Osuus Pituus Perustettu Lakkautettu
Kaarina - Houtskari 1965 1996 muutettiin seututieksi ja yhdystieksi
Kemiö - Paimio 1965 1996 muutettiin osaksi seututietä
202 Mynämäki - Yläne 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
Turun Lentoasemantie 1994 1996 muutettiin seututieksi
Paattinen - Pyhäjoki 1965 80-luvulla linjausta muutettiin 1980-luvulla
Lieto as. - Pyhäjoki 80-luvulla 1996 muutettiin osaksi seututietä
205 Laitila - Eura 1965 1996 muutettiin osaksi kantatietä
206 Rauma - Lappi 1965 1970 muutettiin osaksi kantatietä 42
207 Eurajoki - Hinnerjoki 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
208 Hinnerjoki - Yläne 1965 1988 muutettiin osaksi maantietä
Panelia - Kiukainen 90-luvulla 1996 muutettiin seututieksi
Yläne - Loimaa 1965 1988 jatkettiin maantielle 205
Hinnerjoki - Loimaa 1988 1996 muutettiin seututieksi
211 Virttaa - Kauttua 1965 1996 muutettiin osaksi seututeitä ja
Turku - Aura 1965 1996 muutettiin seututieksi
223 Hihnala - Tarvasjoki 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
Salo - Marttila 1965 1988 jatkettiin valtatielle
Salo - Aura 1988 1996 muutettiin seututieksi
225 Tarvasjoki - Pöytyän kk. 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
Huittinen - Urjala 1975 1996 muutettiin seututieksi
Alastaro - Punkalaidun 1965 1996 muuttettiin seututieksi ja yhdystieksi
234 Tammisilta - Paimio 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
235 Paimio - Tarvasjoki 1965 1996 muutettiin osaksi seututietä
240 Salo - Somero 1965 1996 muutettiin osaksi kantatietä
241 Suomusjärvi - Somero 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
244 Ulvilan kk. - Kokemäki 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
245 Nakkilan siltatie 1965 1996 muutettiin osaksi yhdystietä
246 Harjavalta - Kullaa 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
255 Pori - Kullaa 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
256 Noormarkku - Lavia 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
258 Kiikoinen - Kankaanpää 1965 80-luvulla jatkettiin kantatielle
258 Kiikka - Kankaanpää 80-luvulla 1996 muutettiin kantatieksi
Mouhijärvi - Lavia 1965 1996 muutettiin seututieksi
260
260 Lavia - Siikainen 80-luvulla 1996 muutettiin yhdystieksi
Niinisalo - Kilvakkala 1965 1996 muutettiin seututieksi
262 Häijää - Hämeenkyrö 1965 1996 muutettiin osaksi seututietä
264 Luvian maantie 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
265 Pori - Mäntyluoto 1965 1996 muutettiin osaksi valtatietä
266 Pori - Hyvelä 1986 1996 muutettiin yhdystieksi
267 Tuorila - Merikarvia 1965 1996 muutettiin seututieksi ja yhdystieksi
268 Lamppi - Merikarvia 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
Tuorila - Kantti 1965 1996 muutettiin seututieksi ja yhdystieksi
Kankaanpää - Honkajoki 1965 1996 muutettiin seututieksi
Niinisalo - Hulkko 1965 1996 muutettiin seututieksi
Parkano - Karvia 1965 1996 muutettiin seututieksi
275 Ikaalinen - Kauppala 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
Hämeenkyrö - Lapiolahti 1965 1996 muutettiin seututieksi ja yhdystieksi
277 Viljakkala - Veittijärvi 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
279 Lamminkoski - Isoniemi 1965 1978 Lyhennettiin 1978 kantatien jatkeen valmistuttua
279 Kihniö - Isoniemi 1978 1996 muutettiin yhdystieksi

Hämeen tiepiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie Osuus Pituus Perustettu Lakkautettu Nykyinen tienumero
Hämeenlinna - Pälkäne 1965 1985 muutettiin kantatieksi
Heinäkangas - Hauho 1985 1996 muutettiin seututieksi
Alvettula - Vermasvuori 1965 70-luvulla muutettiin yhdystieksi
Valkeakoski - Vermasvuori 1965 70-luvulla maantien itäinen osa siirrettiin maantien linjaukselle
Valkeakoski - Pälkäne 70-luvulla 1996 muutettiin seututieksi
Pirkkala - Lempäälä 80-luvulla 1996 muutettiin seututieksi ja yhdystieksi
Sääksjärvi - Hervanta 80-luvulla 1996 muutettiin seututieksi
Valkeakoski - Kangasala 1965 1996 muutettiin seututieksi
311 Lempäälä - Savo 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
Lahti - Nastola 1985 1996 muutettiin seututieksi
Vääksy - Vierumäki 1965 1996 muutettiin seututieksi
Vääksy - Sysmä 1965 1996 muutettiin seututieksi
316 Lahti - Hollolan kk. 1965 1996 muutettiin yhdystieksi
Lammi - Vääksy 1965 1996 muutettiin seututieksi
319 Lammi - Padasjoki 1965 1968 siirrettiin alkamaan valtateiltä ja uuden linjauksen valmistuttua
319 Tuulos - Padasjoki 1968 1996 muutettiin kantatieksi
320 Auttoinen - Rautajärvi 1965 1996 muutettiin yhdystieksi

Kymenlaakson maakunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie Osuus Pituus Perustettu Lakkautettu Nykyinen tienumero
350 Lehtimäki – Purola 3,1 km 1965 1996 yhdystie
351 Hamina, Tallinmäki – Virojoki 35,1 km 1972 1996 yhdystie
Elimäki – Anjala – Liikkala 35,8 km 1965 1968
Elimäki – Inkeroinen 27,4 km 1968 1996 seututie
Kyminlinna, – Kotka 5,3 km 1965 1970 valtatie
Kotka, Haukkavuori – Mussalo 3,5 km 198x 1996 seututie
356 Siltakylä – Muhniemi 28,4 km 1965 1996 yhdystie
Karhula, Suurniitty – Anjala, Majakivi 22,2 km 1965 1996 seututie
Koria – Anjala 23,0 km 1965 1973
Suvioja – Koria – Anjala 26,4 km 1973 1996 seututie
Elimäki, Mustila – Sääskjärvi 18,7 km 1965 1996 seututie ja yhdystie
Kausala – Ilonoja 21,6 km 1965 1996 seututie
Vierumäki – Jaala, Ruhmas 33,6 km 1965 1996 seututie ja yhdystie
Hevossuo – Kouvola, Kellomäki 8,9 km 1973 1996 seututie
Koria, Suvioja – Kuusankoski 9,0 km 1965 1973
Keltti – Kuusankoski 6,4 km 1973 1996 seututie
Kouvola, Kellomäki – Jaala, Ruhmas 27,6 km 1965 1973
Kouvola, Puhjo – Jaala, Ruhmas 26,6 km 1973 1976 kantatie sekä seututiet ja
Kouvola, Puhjo – Voikkaa, Sompanen 9,8 km 1992 1996 seututiet ja
Kouvola – Rautakorpi 8,0 km 1971 1996 seututie
Valkeala – Selänpää, Rastaanmäki 16,5 km 1965 198x
Valkeala – Nurmaa 51,1 km 198x 1996 seututie ja paikallistie
Jaala, Rajasuo – Tuohikotti 32,4 km 1965 1996 seututie
Kouvola – Valkeala, Heparo 5,4 km 1970 1996 seututie
Hamina – Keltakangas 32,3 km 1968 1996 seututie
Inkeroinen – Liikkala 8,4 km 1968 1996 yhdystie 3721
373 Kouvola – Tykkimäki 5,0 km 1978 1996 seututie 373
375 Kaipiainen – Alaportti 24,5 km 1965 1996 seututie 375
377 Kouvola – Tuohikotti – Savitaipale 72,2 km 1965 1970 valtatie 15 sekä seututiet 370 ja 377
377 Tuohikotti, Hopiakivi – Savitaipale 37,9 km 1970 1996 seututie 377
378 Taavetti – Savitaipale, Uuhijoki 31,8 km 1965 1996 seututie 378

Etelä-Karjalan maakunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie Osuus Pituus Perustettu Lakkautettu

Etelä-Savon tiepiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie Osuus Pituus Perustettu Lakkautettu Nykyinen tienumero
410 Kalho - Sysmä 1965 1996 muutettiin seututieksi 410
411 Hevossaarentie 1993 1996 muutettiin seututieksi 411
412 Sukurantie 1993 1996 muutettiin seututieksi 412
413 Hartola - Sysmä 1965 1996 muutettiin seututieksi 413
414 Heinolan kk. - Pärnämäki 1965 1978 lyhennettiin kantatien 60 valmistuttua
414 Hujansalo - Pärnämäki 1978 1996 muutettiin yhdystieksi 4143
416 Uutela - Mäntyharju - Jaala 1965 1996 muutettiin seututieksi 368 ja yhdystieksi 4164
417 Mäntyharju - Tuohikotti 1965 1970 lyhennettiin valtatien 15 valmistuttua
417 Mäntyharju - Laivolahti 1970 1996 muutettiin seututieksi 381 ja yhdystieksi 4173
419 Vihantasalmi - Mäntyharjun kk. 1965 1996 muutettiin seututieksi 419
420 Ristiina - Mäntyharju 1965 1996 muutettiin seututieksi 420
423 Hartola - Pertunmaa 1965 1996 muutettiin seututieksi 423
425 Pertunmaa - Joutsa 1965 197x maantiet 425 ja 428 yhdistettiin
426 Kuortti - Pertunmaa 1965 1996 muutettiin seututieksi 426
427 Uutela - Hirvensalmi 1965 1996 muutettiin seututieksi 429
428 Toivola - Pertunmaa 1965 197x maantiet 425 ja 428 yhdistettiin
428 Toivola - Pertunmaa - Joutsa 197x 1996 muutettiin seututieksi 428
431 Otava - Hirvensalmi - Kälä 1965 1996 muutettiin seututieksi 431
432 Mikkeli - Puumala - Ruokolahti 1965 1968 muutettiin kantatieksi 62
434 Juva - Puumala 1965 1996 muutettiin seututieksi 434
435 Kallislahti - Sulkava - Sairalanmäki 1965 1996 muutettiin seututieksi 435
437 Kolkonpää - Sulkava 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 4371
438 Vilkaharju - Virmutjoki 1965 1996 muutettiin seututieksi 438
440
441
442 Kangasniemi - Toivakka 1980 1996 muutettiin seututieksi 616 ja yhdystieksi 4421
443 Kangasniemi - Lievestuore 1965 1980 lakkautettiin valtatien 13 uuden linjauksen valmistuttua
446 Kangasniemi - Hankasalmen as. 1965 1996 muutettiin seututieksi 446
447 Kangasniemi - Pieksämäki 1965 1971 lyhennettiin kantatien 70 jatkeen valmistuttua
447 Kangasniemi - Naarajärvi 1971 1996 muutettiin seututieksi 447
449 Naarajärvi - Hankasalmen as. 1965 1970 lyhennettiin valtatien 9 jatkeen valmistuttua
449 Naarajärvi - Nälkämäki 1965 1971 muutettiin kantatieksi 70
450 Pieksämäki - Suonenjoki 1965 1989 muutettiin kantatieksi 72
452 Jäppilä - Suonenjoki 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 4520
453 Pieksämäki - Varkaus 1965 1971 muutettiin väliaikaisesti kantatieksi 70
453 Pieksämäki - Varkaus 1978 1996 muutettiin seututieksi 453
455 Joroinen - Pieksämäki 1965 1980 lyhennettiin uuden linjauksen valmistuttua
455 Joroinen - Särkimäki 1980 1996 muutettiin seututieksi 455
456 Joroinen - Virtasalmi 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 4561
459 Juva - Virtasalmi 1965 1996 muutettiin seututieksi 459
460 Mikkeli - Pieksämäki 1965 1971 muutettiin kantatieksi 72
464 Kuvansi - Parkumäki 1965 1996 muutettiin seututieksi 464
465 Kerisalo - Rantasalmi 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 4652
467 Hiismäki - Rantasalmi 1965 1996 muutettiin seututieksi 467
468 Sarkamäki - Viljolahti 1965 1996 muutettiin osaksi seututietä 468
470 Savonlinna - Heinävesi 1965 1996 muutettiin seututieksi 468 ja yhdystieksi 4703
471 Savonlinna - Enonkoski - Kerma 1965 1996 muutettiin seututieksi 471
473
474 Kerimäki - Savonranta - Vihtari 1965 1996 muutettiin seututieksi 474
476 Rummukkala - Heinävesi - Ylämylly 1965 1996 muutettiin seututieksi 476
477
478
479 Punkaharju - Purujärvi 1965 1996 muutettiin seututieksi 479

Pohjois-Karjalan tiepiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie Pituus Pituus Perustettu Lakkautettu
480 Kesälahti - Villala 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 4800
482 Tolosenmäki - Käsämä 1965 1996 muutettiin seututieksi 482
484 Pyhäselkä - Rasivaara 1965 1996 muutettiin seututieksi 484
486 Puhos - Tenkakangas 1965 1996 muutettiin seututieksi 486
487 Tolosenmäki - Kitee 80-luvulla 1996 muutettiin seututieksi 487 ja yhdystieksi 4870
488 Tolosenmäki - Välivaara 1965 80-luvulla jaettiin maanteiksi 487 ja 488
488 Kitee - Välivaara 80-luvulla 1996 muutettiin yhdystieksi 4880
490 Onkamo - Niirala 1965 1996 muutettiin kantatieksi 70 (nykyisin osa valtatietä 9)
492 Pyhäselkä - Kiihtelysvaara 1965 1996 muutettiin seututieksi 492
494 Lahdenvaara - Heinävaara 1965 1996 muutettiin seututieksi 494 ja yhdystieksi 4940
496 Niirala - Kovero 1965 1996 muutettiin seututieksi 496 sekä yhdysteiksi 4941 ja 5006
498 Maukkula - Puustinvaara 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 4980
500 Niirala - Ilomantsi 1965 1996 muutettiin seututieksi 500

Pohjois-Savon tiepiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie Osuus Pituus Perustettu Lakkautettu Nykyinen tienumero
530 Toholahti - Hankavesi 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 5300
531 Palokangas - Salminen 1965 1996 muutettiin seututieksi 531
533 Tihusniemi - Leppävirta 1965 1996 muutettiin seututieksi 533
534 Leppävirta - Vuorinen 1965 1996 muutettiin seututieksi 534
536 Konnuslahti - Räsälä 1965 1996 muutettiin seututieksi 536
537 Hiltulanlahti - Vehmersalmi 1965 1996 muutettiin seututieksi 536 ja yhdystieksi 5370
539 Kylmälahti - Ruskila 1965 1996 muutettiin seututieksi 539 ja yhdystieksi 5390
540 Litmalahti - Vartiala 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 5400
542 Karvio - Pajumäki 1965 1996 muutettiin seututieksi 542 ja yhdystieksi 5420
543 Rautalampi - Kerkonkoski 1965 1996 muutettiin seututieksi 543
545 Suonenjoki - Vesanto 1965 1996 muutettiin seututieksi 545
546 Vaajasalmi - Tervamäki 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 5460
548 Suonenjoki - Karttula 1965 1996 muutettiin seututieksi 548
549 Pellesmäki - Pihkainmäki 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 5490
551 Pitkälahti - Ahveninen 1965 1996 muutettiin seututieksi 551
552 Niinivesi - Keitele 1965 1996 muutettiin seututieksi 552
553 Hiltulanlahti - Jynkkä 1994 1996 muutettiin seututieksi 553
554 Karttula - Säviä 1965 1996 muutettiin seututieksi 554
555 Haminalahti - Pajuskylä 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 5550
557 Viitasaari - Siilinjärvi 1965 1986 muutettiin osaksi kantatietä 77
558 Kinnulanlahti - Alapitkä 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 5580
559 Vuorela - Siilinjärvi 1992 1996 muutettiin seututieksi 559
560 Säviä - Pyhäsalmi 1965 1996 muutettiin seututieksi 560
561 Pielavesi - Kiuruvesi 1965 1996 muutettiin seututieksi 561
562 Kuopion Lentoasemantie 1992 1996 muutettiin seututieksi 562
563 Pielavesi - Peltosalmi 1965 1996 muutettiin seututieksi 563
564 Vianta - Peltosalmi 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 5640
565 Kuopion Lentoasemantie 1965 1992 muutettiin maantieksi 562
565 Oikeakätisen eritasoliittymä 1992 1996 muutettiin yhdystieksi 5650
566 Riistavesi - Kaavi 1965 1996 muutettiin seututieksi 566
567 Riistavesi - Pelonniemi 1965 80-luvulla tien loppu siirrettiin uudelle linjaukselle
567 Riistavesi - Juankoski 80-luvulla 1996 muutettiin seututieksi 567
568 Tuusniemi - Kaavi 80-luvulla 1996 muutettiin seututieksi 568
569 Kaavi - Nilsiä 1965 1996 muutettiin seututieksi 569
570 Juankoski - Hankamäki 1965 1996 muutettiin seututieksi 570
572 Tuusniemi - Luikonlahti 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 5720
573 Outokumpu - Kaavi 1965 1996 muutettiin seututieksi 573
576 Siilinjärvi - Varpaisjärvi 1965 1996 muutettiin seututieksi 576
577 Nilsiä - Varpaisjärvi 1965 1996 muutettiin seututieksi 577
578 Lastukoski - Harsukangas 1965 70-luvulla lyhennettiin 70-luvulla kantatien 75 uuden linjauksen valmistuttua
578 Majalahti - Harsukangas 70-luvulla 1996 muutettiin yhdystieksi 5780
580 Hankamäki - Rautavaara 1965 1996 muutettiin seututieksi 580
582 Lapinlahti - Rautavaara 1965 1996 muutettiin seututieksi 582
583 Rautavaara - Nurmes 1965 1975 muutettiin osaksi kantatietä 87
585 Rautavaara - Nuolikoski 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 5850
586 Rautavaara - Iisalmi 1965 1975 muutettiin osaksi kantatietä 87
587 Suurisuon maantie 60-luvulla 1996 muutettiin yhdystieksi 5870
590
591
593 Kiuruvesi - Iisalmi 60-luvulla 1971 muutettiin osaksi kantatietä 87
595 Kiuruvesi - Salahmi 80-luvulla 1996 muutettiin seututieksi 595 ja yhdystieksi 5950
597 Koskenjoki - Nissilä 1965 70-luvulla lyhennettiin 70-luvulla valtatien 19 uuden linjauksen valmistuttua
597 Koskenjoki - Isomäki 70-luvulla 1996 muutettiin yhdystieksi 5970
599 Kiuruvesi - Pyhäntä 1965 1996 muutettiin seututieksi 599

Keski-Suomen tiepiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie Osuus Pituus Perustettu Lakkautettu
609 Muurame - Säynätsalo 80-luvulla 1996 muutettiin yhdystieksi 6090
610 Joutsa - Korpilahti 1965 1996 muutettiin seututieksi 610
611 Keljonkangas - Säynätsalo 1965 1996 muutettiin yhdystie 6110
612 Sysmä - Tammikoski 60-luvulla 1996 muutettiin seututieksi 612
613 Ruskeala - Rutalahti 1965 70-luvulla jatkettiin 70-luvulla kantatien 59 uuden linjauksen valmistuttua
613 Ruskeala - Viisarimäki 70-luvulla 1996 muutettiin yhdystieksi 6134
621 Keuruu - Ähtäri 1965 1996 muutettiin seututieksi 621
622 Keuruu - Väätäiskylä 1965 1996 muutettiin kantatieksi 58
624 Petäjävesi - Multia 1965 1996 muutettiin seututieksi 624
625 Kintaus - Uurainen 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 6250
627 Multia - Uurainen 1965 1996 muutettiin osaksi seututietä 627
630 Tikkamannila - Saarijärvi 1965 1996 muutettiin seututieksi 630 sekä yhdysteiksi 6300 ja 6304
631 Uurainen - Hirvaskangas 1965 1996 muutettiin osaksi seututietä 627
658 Elämäjärvi - Haapajärvi 80-luvulla 1996 muutettiin seututieksi 658
659 Istunmäki - Muikkulahti 1965 1996 muutettiin seututieksi 659

Vaasan tiepiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie Osuus Pituus Perustettu Lakkautettu
660 Merikarvia - Träskvik 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 6600
661 Kuvaskangas - Isojoki 1965 1996 muutettiin seututieksi 661
727 Munsala - Uusikaarlepyy 1968 1996 muutettiin yhdystieksi 7270
729 Kaitsor - Vöyri 1965 1996 muutettiin osaksi seututietä 718
730 Oravainen - Isotalo 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 7300
732 Oravainen - Jepua 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 7320
733 Pernaa - Karvala 1965 1996 muutettiin seututieksi 733
734 Hahtomaa - Kauhava 70-luvulla 1990 muutettiin osaksi maantietä 740
735 Kauhava - Kortesjärvi 1965 1990 muutettiin osaksi maantietä 740
736 Myllykangas - Lappajärvi 1965 1996 muutettiin osaksi seututietä 711
737 Oksakoski - Vimpeli 1965 1996 muutettiin seututieksi 750 ja yhdystieksi 7370
738 Voltti - Kortesjärvi 1965 1996 muutettiin seututieksi 738
739 Jepua - Lillby 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 7390
740 Kauhava - Ylivieska 1990 1996 muutettiin kantatieksi 63
741 Pietarsaari - Lappajärvi 1965 1996 muutettiin seututieksi 741
742 Pietarsaari - Alajärvi 1965 1990 muutettiin osaksi maantietä 710
743 Evijärvi - Granöbyn 1965 1990 eteläinen osa muutettiin maantieksi 740
743 Högnabba - Granöbyn 1990 1996 muutettiin yhdystieksi 7430

Keski-Pohjanmaan tiepiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

7153 kilpi sijaitsee runsorissa tien mutkassa jossa sijaitsee useita asuntoja ja suoraan 204 asuntojen päällä lentokentän ja teollisuusalueen välissä lähellä hyviä kulkuyhteyksiä

Oulun tiepiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kainuun tiepiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie Osuus Pituus Perustettu Lakkautettu
876 Nissilä - Vuolijoki 1964 70-luvulla jatkettiin 70-luvulla valtatien 19 uuden linjauksen valmistuttua
877 Isomäki - Vuolijoki 70-luvulla 1996 muutettiin yhdystieksi 8770
878 Pyhäntä - Vuottolahti 60-luvulla 1971 muutettiin osaksi kantatietä 85
879 Mainua - Vaala 1965 1971 lyhennettiin kantatien 85 valmistuttua
879 Vuottolahti - Vaala 1971 1996 muutettiin seututieksi 879
880 Kajaani - Paltaniemi 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 8800

Lapin tiepiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Väliaikaiset tienumerot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]