Luettelo vuoden 1990 miehittämättömistä avaruuslennoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vuonna 1990 tehtiin 116 satelliittien laukaisua, joista vain viisi epäonnistui.

Onnistuneet laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laukaisuajankohta Aluksen nimi Aluksen tyyppi Aluksen operaattori Kantoraketti, laukaisupaikka Lähteet
Tammikuu
1. Skynet 4A Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Englannin puolustusministeriö "Commercial-Titan-3", Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
1. JCSat 2 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata JCSat-yhtiö, Japani "Commercial-Titan-3", Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
?? Leasat 5 (Syncom-4 5) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata United States Navy Avaruussukkula Cape Canaveral
17. Kosmos 2055 (Zenit-8 #89, Oblik #89) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
18. Kosmos 2056 (Strela-2M #47) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
22. Spot 2 Kaukokartoitussatelliitti, LEO-rata CNES Ariane-40, Kourou (yhteislaukaisu)
22. UoSat 3 (Oscar 14, UO 14) Mikrosatelliitti Surreyn yliopisto, Englanti Ariane-40, Kourou (yhteislaukaisu)
22. UoSat 4 (Oscar 15, UO 15) Mikrosatelliitti Surreyn yliopisto, Englanti Ariane-40, Kourou (yhteislaukaisu)
22. Pacsat (Oscar 16, AO 16) Mikrosatelliitti AMSAT, Yhdysvallat Ariane-40, Kourou (yhteislaukaisu)
22. DOVE (Oscar 17, DO 17) Mikrosatelliitti AMSAT, Brasilia Ariane-40, Kourou (yhteislaukaisu)
22. Webersat (Oscar 18, WO 18) Mikrosatelliitti Weber state university, Utah, Yhdysvallat Ariane-40, Kourou (yhteislaukaisu)
22. Lusat (Oscar 19, LO 19) Mikrosatelliitti AMSAT, Argentiina Ariane-40, Kourou (yhteislaukaisu)
23. Molnija-3 53L Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
24. Muses A (Hiten) ja Muses A Lunar Orbiter (Hagoromo) Kuuluotain ja laskustuja NADSA, Japani M-3S-2 Ka
24. Navstar-2 6 (GPS 18, USA 50) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Yhdysvaltain ilmavoimat Delta-6925, Cape Canaveral
25. Kosmos 2057 (Jantar-4K2 #50, Kobalt #50) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
30. Kosmos 2058 (Tselina-R #2) ELINT Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
Helmikuu
4. Dongfanghong DFH-2A 4 (STTW 4, ZX 3; STTW = Shiyan Tongbu Tongxing Weixing Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Kiinan kansantasavalta Pitkä marssi CZ-3, Xicahngin avaruuskeskus
6. Kosmos 2059 (Taifun-2 #26) / 10 Romb Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
7. MOS 1b eli Marine Observation Satellite (Momo 1b) Kaukokartoitussatelliitti NASDA, Japani H-1 (9 SO), Tanegashima (yhteislaukaisu)
7. DEBUT Teknologiakoe NASDA, Japani H-1 (9 SO), Tanegashima (yhteislaukaisu)
7. JAS 1b (Fuji 2, Oscar 20, FO 20), Japanese Amateur Satellite Amatöörisatelliitti AMSAT?, Japani H-1 (9 SO), Tanegashima (yhteislaukaisu)
14. LACE (USA 51) eli Low-Power Atmospheric Compensation Experiment Sotilaallinen teknologiakoe Yhdysvaltain laivasto Delta-6920-8, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
14. RME (USA 52) Relay Mirror Experimen Tappajasatelliittijärjestelmän sensorikoe SDIO, Yhdysvallat Delta-6920-8, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
15. Raduga 25 (Gran 35L) Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Neuvostoliitto Proton-K Blok-DM-2, Bainonurin kosmodromi
27. Nadezhda 2 (Nadezhda #5) Paikannus- ja meripelastussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliitto Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
28. Okean 2 (Okean-O1 #5) Sotilaallinen ? merivalvontasatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
8. Misty 1 (AFP-731, USA 53) Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Atlantis F6 (STS-36), Cape Canaveral
28. Progress-M 3 Rahtialus, LEO Neuvostoliitto Sojuz-U2, Baikonurin kosmodromi
Maaliskuu
14. Intelsat-6 3 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Intelsat Commercial-Titan-3, Cape Canaveral, osittainen epäonnistuminen=?
14. Kosmos 2060 (US-P #33) Sotilaallinen merivalvontasatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-2, Baikonurin kosmodromi
20. Kosmos 2061 (Parus #68) Sotilaallinen paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
22. Kosmos 2062 (Zenit-8 #90, Oblik #90) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
26. Navstar-2 7 (GPS 20, USA 54) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Yhdysvaltain ilmavoimat Delta-6925, Cape Canaveral
27. Kosmos 2063 (US-K #62) Ennakkovaroitussatelliitti, HEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
Huhtikuu
3. Ofeq 2 Vakoilusatelliitti, LEO-rata Israelin asevoimat Shavit Pa
5. SECS (TERCEL, USA 55) Sotilaallinen tietoliikennekoe US Navy Pegasus Edwarsin lentotukikohta, B-52 (yhteislaukaisu)
5. Pegsat Teknologiakoe DARPA, US Navy, NASA Pegasus Edwarsin lentotukikohta, B-52 (yhteislaukaisu)
6. Kosmos 2064 (Strela-1M #345) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
6. Kosmos 2065 (Strela-1M #346) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
6. Kosmos 2066 (Strela-1M #347) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
6. Kosmos 2067 (Strela-1M #348) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
6. Kosmos 2068 (Strela-1M #349) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
6. Kosmos 2069 (Strela-1M #350) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
6. Kosmos 2070 (Strela-1M #351) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
6. Kosmos 2071 (Strela-1M #352) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
7. AsiaSat 1 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Western Union Telegraph Company, Yhdysvallat Pitkä marssi CZ-3, Xichangin avaruuskeskus
11. POGS & SSR (Stacksat 1, USA 56, P87-2(a)) Teknologiakoesatelliitti DARPA Atlas-E Altair-3A, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
11. TEX (Stacksat 2, USA 57, P87-2(b)) Teknologiakoesatelliitti DARPA Atlas-E Altair-3A, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
11. SCE (Stacksat 3, USA 58, P87-2(c)) Teknologiakoesatelliitti DARPA Atlas-E Altair-3A, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
11. PDD (P87-2(d)) ?? Teknologiakoesatelliitti DARPA Atlas-E Altair-3A, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
11. Foton 3 (Foton #6) Mikrogravitaatiokoe Neuvostoliitto Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
13. Kosmos 2072 (Jantar-4KS1 #14, Terilen #14) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
13. Palapa B2R -> NewSat 1 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Telkom-valtioyhtiö, Indonesia Delta-6925-8, Cape Canaveral
17. Kosmos 2073 (Zenit-8 #91, Oblik #91) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
20. Kosmos 2074 (Parus #69) Sotilaallinen paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
?? HST (Hubble) Tiedesatelliitti, LEO NASA Shuttle, Cape Canaveral
25. Kosmos 2075 (Taifun-2 #27) / 13 Romb Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
26. Molnija-1 77 Sääsatelliitti Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
28. Kosmos 2076 (US-K #63) Ennakkovaroitussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
Toukokuu
5. Progress 42 Rahtialus, LEO Neuvostoliitto Sojuz-U2, Baikonurin kosmodromi
7. Kosmos 2077 (Jantar-4K2 #51, Kobalt #51) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
9. MacSat 1 Sotilaallinen teknologiakoe DARPA Scout-G1, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
9. MacSat 2 Sotilaallinen teknologiakoe DARPA Scout-G1, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
15. Kosmos 2078 (Jantar-1KFT #12, Kometa #12) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
19. Kosmos 2079 (Uragan #36) eli Glonass Paikannussatelliitti Neuvostoliitto Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 2080 (Uragan #37) Paikannussatelliitti Neuvostoliitto Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 2081 (Uragan #38) Paikannussatelliitti Neuvostoliitto Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
22. Kosmos 2082 (Tselina-2 #7) ELINT Neuvostoliiton puolustusministeriö Zenit-2, Baikonurin kosmodromi
29. Resurs-F 6 (Resurs-F1 (17F43) #9) Kaukokartoitussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
31. Kristall Mir-aseman materiaalilaboratorio, LEO-rata Neuvostoliitto Proton-K, Baikonurin kosmodromi
Kesäkuu
1. ROSAT Tiedesatelliitti, LEO (röntgen) Saksa Delta-6920-10, Cape Canaveral
8. SLDCOM 1 (USA 59) Tietoliikennesatelliitti US Navy Titan-4(05)A, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
8. NOSS-2 1A (USA 60) Sotilaallinen merivalvontasatelliitti US Navy Titan-4(05)A, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
8. NOSS-2 1B (USA 61) Sotilaallinen merivalvontasatelliitti US Navy Titan-4(05)A, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
8. NOSS-2 1C (USA 62) Sotilaallinen merivalvontasatelliitti US Navy Titan-4(05)A, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
12. Insat 1D Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata ISRO, Intia Delta-4925, Cape Canaveral
13. Molnija-3 47L Sääsatelliitti Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
19. Kosmos 2083 (Zenit-8 #92, Oblik #92) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
20. Horizont 20 (Horizont 30L) Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Neuvostoliitto Proton-K Blok-DM, Baikonurin kosmodromi
21. Kosmos 2084 (US-K #64) Ennakkovaroitussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi, osittainen epäonnistuminen=?
23. Intelsat-6 4 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Intelsat Commercial-Titan-3 CC LC-40
27.0 Meteor-2 19 Sääsatelliitti Neuvostoliitto Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
Heinäkuu
11. Gamma Teidesatelliitti Neuvostoliitto Sojuz-U2, Baikonurin kosmodromi
16. Badr 1 Tietoliikennekoe Pakistan Pitkä marssi CZ-2E, Xichangin avaruuskeskus (yhteislaukaisu)
16. Optus-MFS Satelliitin malline ? Pitkä marssi CZ-2E, Xichangin avaruuskeskus (yhteislaukaisu)
17. Resurs-F 7 (Resurs-F2 #5) Kaukokartoitussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
18. Kosmos 2085 (Potok #6, Geizer 17L) Sotilaallinen relesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi
20. Kosmos 2086 (Zenit-8 #93, Oblik #93) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
24. TDF 2 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Télédiffusion de France Ariane-44L H10, Kourou (yhteislaukaisu)
24. DFS-Kopernikus 2 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Deutsche Bundespost Telekom -> Deutsche Telekom Ariane-44L H10, Kourou (yhteislaukaisu)
25. Kosmos 2087 (US-K #65) Ennakkovaroitussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
25. CRRES (P86-1) eli Combined Release and Radiation Effects Satellite Sotilaallinen tutkimusatelliitti, GTO-rata USAF Atlas-1, Cape Canaveral
30. Kosmos 2088 (Geo-IK #12, Musson #12) Geodeettinen satelliitti Neuvostoliitto Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
Elokuu
2. Navstar-2 8 (GPS 21, USA 63) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Yhdysvaltain ilmavoimat Delta-6925, Cape Canaveral
3. Kosmos 2089 (Jantar-4K2 #52, Kobalt #52) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
8. Kosmos 2090 (Strela-3 #49) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
8. Kosmos 2091 (Strela-3 #50) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
8. Kosmos 2092 (Strela-3 #51) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
8. Kosmos 2093 (Strela-3 #52) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
8. Kosmos 2094 (Strela-3 #53) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
8. Kosmos 2095 (Strela-3 #54) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
10. Molnija-1 78 Sääsatelliitti Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
15. Progress-M 4 Rahtialus, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U2, Baikonurin kosmodromi
16. Resurs-F 8 (Resurs-F1 (17F43) #10) Kaukokartoitussatelliitti Neuvostoliitto Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
18. Marco Polo 2 -> Thor 1 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata British Satellite Broadcasting Ltd -> myyty Norjaan Delta-6925, Cape Canaveral
23. Kosmos 2096 (US-P #34) Upravlenniye Sputnik Passivny Sotilaallinen merivalvontasatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-2, Baikonurin kosmodromi
28. Kosmos 2097 (US-K #66) Ennakkovaroitussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
28. BS 3a Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata NASDA?, Japani H-1 UM-129A (9 SO) Tanegashima
28. Kosmos 2098 (Taifun-1 #23, Vektor #23) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
30. Skynet 4C Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Englannin puolustusministeriö Ariane-44LP H10, Kourou (yhteislaukaisu)
30. Eutelsat-2 F1 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Eutelsat Ariane-44LP H10, Kourou (yhteislaukaisu)
31. Kosmos 2099 (Zenit-8 #94, Oblik #94) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
Syyskuu
3. QQW 2 (DQ 2) ? Kiinan kansantasavalta Pitkä marssi CZ-4, Taijuanin keskus (yhteislaukaisu)
3. FY-1B (China 30) Sääsatelliitti Kiinan kansantasavalta Pitkä marssi CZ-4, Taijuanin keskus (yhteislaukaisu)
3. QQW 1 (DQ 1) ? Kiinan kansantasavalta Pitkä marssi CZ-4, Taijuanin keskus (yhteislaukaisu)
7. Resurs-F 9 (Resurs-F1 (17F43) #11) Kaukokartoitussatelliitti Neuvostoliitto Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
14. Kosmos 2100 (Parus #70) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
20. Molnija-3 54L Sääsatelliitti Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
27. Progress-M 5 Rahtialus, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U2, Baikonurin kosmodromi
28. Meteor-2 20 Sääsatelliitti Neuvostoliitto Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
Lokakuu
1. Kosmos 2101 (Orlets-1 #2, Don #2) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U2, Baikonurin kosmodromi
1. Navstar-2 9 (GPS 15, USA 64) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Yhdysvaltain ilmavoimat Delta-6925, Cape Canaveral
5. FSW-1 3 (China 33) Kaukokartoitussatelliitti, LEO-rata Kiinan kansantasavalta Pitkä marssi CZ-2C, Kiina
6. Ulysses [IUS + PAM-S] Tiedeluotain (aurinko) ESA Avaruussukkula, Cape Canaveral
12. SBS 6 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Satellite Business Systems (SBS) Ariane-44L H10, Kourou (yhteislaukaisu)
12. Galaxy 6 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Hughes -> PanAmSat Corporation Ariane-44L H10, Kourou (yhteislaukaisu)
16. Kosmos 2102 (Jantar-4K2 #53, Kobalt #53) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
30. Inmarsat-2 F1 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Inmarsat Delta-6925, Cape Canaveral
Marraskuu
3. Horizont 21 (Horizont 32L) Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Neuvostoliitto Proton-K Blok-DM-2, Bainonurin kosmodromi
13. DSP 15 (USA 65) Ennakkovaroitussatelliitti, MEO tai HEO rata Yhdysvaltain puolustusministeriö Titan-4(02)A IUS Cape Canaveral
14. Kosmos 2103 (US-P #35) Sotilaallinen merivalvontasatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-2, Baikonurin kosmodromi
15. SDS-2 2 (USA 67) Sotilaallinen relesatelliitti USAF Atlantis F7 (STS-38), Cape Canaveral
16. Kosmos 2104 (Zenit-8 #95, Oblik #95) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
20. Kosmos 2105 (US-K #67) Ennakkovaroitussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
20. Satcom C1 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata GE Satcom Ariane-42P H10, Kourou (yhteislaukaisu)
20. GStar 4 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata GTE Ariane-42P H10, Kourou (yhteislaukaisu)
23. Molnija-1 79 Sääsatelliitti Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
23. Horizont 22 (Horizont 33L) Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Neuvostoliitto Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi
26. Navstar-2A 1 (GPS 23, USA 66) Sotilaallinen paikannusatelliitti, MEO-rata USAF Delta-7925, Cape Canaveral
28. Kosmos 2106 (Koltso #3) Tutkakalibrointisatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
Joulukuu
1. DMSP-5D2 F10 (USA 68) Sotilaallinen sääsatelliitti, LEO-rata Yhdysvaltain puolustusministeriö Atlas-E Star-37S-ISS, Vandenbergin lentotukikohta
4. Kosmos 2107 (US-P #36) Neuvostoliitto Tsiklon-2, Baikonurin kosmodromi
4. Kosmos 2108 (Jantar-4K2 #54, Kobalt #54) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
8. Kosmos 2109 (Uragan #39) eli Glonass Paikannussatelliitti, MEO-rata Neuvostoliitto Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
8. Kosmos 2110 (Uragan #40) Paikannussatelliitti, MEO-rata Neuvostoliitto Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
8. Kosmos 2111 (Uragan #41) Paikannussatelliitti, MEO-rata Neuvostoliitto Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
10. Kosmos 2112 (Strela-2M #48) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
20. Raduga 26 (Gran 37L) Neuvostoliitto Proton-K Blok-DM-2, Bainonurin kosmodromi
21. Kosmos 2113 (Jantar-4KS1 #15, Terilen #15) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
22. Kosmos 2114 (Strela-3 #55) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
22. Kosmos 2115 (Strela-3 #56) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
22. Kosmos 2116 (Strela-3 #57) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
22. Kosmos 2117 (Strela-3 #58) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
22. Kosmos 2118 (Strela-3 #59) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
22. Kosmos 2119 (Strela-3 #60) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
26. Kosmos 2120 (Zenit-8 #96, Oblik #96) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
27. Raduga-1 2 (Globus 12L) Neuvostoliitto Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi

Epäonnistuneet laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 22.2.1990 Superbird B ja BS 2x, Ariane-44L, Kourou
  • 3.4.1990 Kosmos (2064) (Jantar-4K2 #(51) eli Kobalt #(51)), Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
  • 3.7.1990 Kosmos (2085) (Jantar-4K2 #(52), Kobalt #(52)), Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
  • 9.8.1990 Ekran-M (3) (Ekran-M 14L), Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi
  • 4.10.1990 Kosmos (2102) (Tselina-2 #8), Zenit-2, Baikonurin kosmodromi

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Q space.svg Edeltäjä:
Vuosi 1989
Miehittämätön avaruustoiminta
1990
Seuraaja:
Vuosi 1991