Luettelo videopelin Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony hahmoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo vuonna 2010 julkaistun Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony -pelin hahmoista. Peli on itsenäinen lisäosa kaksi vuotta aikaisemmin julkaistulle Grand Theft Auto IV:lle.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luis Fernando Lopez on pelin protagonisti ja pelattava hahmo, dominikalais-amerikkalainen Liberty Cityn Northwoodin kaupunginosassa (vrt. Harlem) kasvanut entinen pikkurikollinen ja huligaani. Hän joutui aikoinaan nuorisovankilaan ammuttuaan siskoansa ahdistelleen opettajan. Vapauduttuaan "Gay" Tony Prince otti hänet siipiensä suojaan ja palkkasi hänet henkivartijakseen ja yökerho Maisonette 9:n ovimieheksi. Myöhemmin Tony tekee Luisista yökerhojensa osaomistajan. Luis toimii Tonyn oikeana kätenä.

Hänellä on sisko Leta ja veli Ernesto, joka halveksii Luisia hänen ylellisen elämäntapansa vuoksi. Hän on myös melkoinen naistenmies, mutta suhteet ovat yleensä kovin pinnallisia yhdenyön juttuja. Luisin ystävien mielestä "downtown" on muuttanut hänet pelkäksi pyrkyriksi ja Tonyn sylikoiraksi.

Anthony ”Gay Tony” Prince on kaupungin suosituimpien hetero- ja homoyökerhojen Maisonette 9:n ja Herculesin omistaja. Hän on Luisin ystävä, työnantaja ja eräänlainen isähahmo. Dukesissa (Queens) kasvanut juutalaistaustainen ja homoseksuaalinen Tony on ajautunut viime aikoina useisiin ongelmiin, kuten pahaan velkakierteeseen lainattuaan rahaa mm. Ancelottin mafiaperheeltä. Verottajakin kärttää häneltä jatkuvasti lisää hänen yökerhojensa takia ja lopulta kerhot joudutaan sulkemaan maksamattomien verojen takia. Lisäksi Tony on pahassa koukussa useisiin huumeisiin.

Tony ostaa kahden miljoonan dollarin edestä salakuljetettuja timantteja rahtilaiva Platypusin kokilta maksaaksensa niillä velkansa Anceloteille, mikä kerää paljon huomiota Liberty Cityn alamaailmassa. Lost MC-moottoripyöräjengi väijyttää timanttikaupan ja timantit ryöstetään. Luis väijyttää Pegorinon mafiaperheen ja juutalaisten mafian välisen timanttikaupan, saaden takaisin osan timanteista, mutta Tony jää lopulta tyhjin käsin kun timantit vaihdetaan kidnapattuun Gracie Ancelottiin.

Yusuf Amir on Arabiemiirikunnista kotoisin olevan upporikkaan öljypohatan omalaatuinen poika. Hän elää erittäin materialistista elämää asuen ylellisessä kattohuoneistossa, ja omistaa mm kullatun Uzi-konepistoolin ja kultaisen Liberty Cityn pienoismallin. Yusuf palkkaa Luisin varastamaan hänen laskuunsa ajoneuvoja joita hänelle ei kuuna päivänä myytäisi millään hinnalla. Näitä ovat esimerkiksi ohjuksilla varustettu kevyt taisteluhelikopteri, poliisin rynnäkköpanssarivaunu sekä aito Liberty Cityn liikennelaitoksen metrovaunu. Hän on hyvin avokätinen ja antoi Luisille lahjaksi urheiluautonsa ja Luisin aiemmin Yusufille varastaman helikopterin. Viimeisen tehtävän lopussa annetaan ymmärtää, että Yusuf ostaisi isänsä kanssa Tonyn yökerhot.

Armando Torres on Luisin lapsuudenystävä, joka on juuttunut huumevälittäjäksi Northwoodiin kaverinsa Henriquen kanssa. Hän on kaksikon aivot, tosin Luisin mielestä molemmat ovat idiootteja. Tämä siksi että Luisin kehotuksista huolimatta he eivät suostu hankkimaan töitä tai koulutusta, vedoten huonoon taloudelliseen ilmastoon (peli sijoittuu vuoden 2008 finanssikriisin aikoihin). Armandolta voi ostaa myös aseita paljon halvemmalla kuin pelin asekaupoista. Luis voi auttaa Armandoa ja Henriqueta huumeimperiumin luomisessa vapaaehtoisissa tehtävissä.

Henrique Bardas on Armandon ja Luisin hidasälyinen ystävä. Hänen alykkyysosamääränsä on vain 76, mikä tekee hänestä laillisesti vajavaisen. Armandon mukaan ainoa Henriquelle sopiva työpaikka olisi pikaruokalan tiskaaja, jos niissä ei käytettäisi kertakäyttöastioita. Henrique on kuitenkin uskollinen ystävilleen ja toimii Armandon huumekaupoissa tämän oikeana kätenä. Henriquelta voi saada useita ajoneuvoja käyttöönsä ja kun kaikki tehtävät on suoritettu, Henrique voi tuoda Luisille rynnäkköpanssarivaunun.

Rodislav ”Ray” Bulgarin on rikas venäläinen rikollispomo ja pelin antagonisti, joka asuu Dukesissa. Hänellä on miltei pakkomielle saada haltuunsa sekä Liberty Cityn alamaailma että sen jääkiekkojoukkue, Liberty City Rampage. Bulgarin palkkaakin Luisin alun perin vain tappamaan Rampagen omistaja Marki Ashvillin ja hänen Bulgarinin kiinni saamiseksi lahjoman turvallisuuspoliisin ryhmän voidakseen ostaa joukkueen, mutta antaa hänelle muitakin tehtäviä. Jääkiekon ohella Bulgarinin intohimona on ilmeisimmin musiikki, sillä hänen talonsa on täynnä harvinaisia sähkökitaroita ja muita soittimia.

Tonyn ostamat timantit olivat alun perin varastettu Bulgarinilta, josta Tony ei ollut tietoinen. Kun Bulgarin sai selville timanttien kuuluvan hänelle, hän yrittää salamurhata Luisin siinä onnistumatta. Hän tapaa Don Giovanni Ancelottin, jolle Tony olisi maksanut timanteilla velkansa. Molempien jäätyä tyhjin käsin he päättävät vaatia Tonyn päätä vadille. Bulgarinin miehet kuitenkin epäonnistuvat kahdesti Tonyn ja Luisin murhaamisessa.

Luis tuhoaa suuren venäläisille kuuluvan heroiinilastin ja saa lastausta valvovalta Timurilta, Bulgarinin oikealta ködeltä selville, että Bulgarin on aikeissa paeta maasta yksityiskoneella. Luis tunkeutuu koneeseen juuri ennen lähtöä ja tappaa Bulgarinia vartioivat miehet. Bulgarin uhkaa räjäyttää kädessään olevan kranaatin tappaen molemmat, jos Luis tappaisi hänet. Luis ampuu Bulgarinia räjäyttäen kranaatin, joka repii koneen kahtia, josta Luis selviää ja hyppää laskuvarjolla maihin.

Mori Kibbutz on juutalainen yrittäjä, GTA IV:ssä esiintyneen Brucie Kibbutzin erittäin itsekeskeinen isoveli ja yksi Gay Tonyn velkojista. Hän on erittäin varakas ja lihaksikas mutta lyhyt mies, joka on veljeään älykkäämpi, omasta mielestään menestyneempi ja lihaksikkaampi, vaikka ei käytä Brucien tapaan steroideja. Hän piinaa jatkuvasti veljeään fyysisesti ja henkisesti väittäen että yrittää saada häntä miehistymään. Mori pakottaa Luisin auttamaan itseään vedoten rahoihin jotka Tony on hänelle velkaa. Luis kuitenkin voittaa itsensä vapaaksi Morin palveluksista lyömällä hänet kilpa-ajossa. Mori sai kovan kolauksen egoonsa Brucien lyömällä Moria naamaan murtaen hänen nenänsä ja saamalla hänet itkemään. Myöhemmin Mori muuttaa Israeliin johtamaan kibbutsia.

Timur on Ray Bulgarinin oikea käsi, jonka asenne työhönsä on ylivakava ja hän on täysin huumorintajuton. Hän avustaa Luisia Ashvillin rakennukseen tunkeutumisessa. Hänellä on Luisin kanssa erittäin kylmät välit. Hän joutuu Luisin tappamaksi valvoessaan heroiinilähetyksen lastausta. Ennen kuolemaansa hän lipsautti Luisille arvokkaan tiedon Bulgarinin maastapakenemisyrityksestä.

Rocco Pelosi on Tonyn suurimman velkojan Ancelottin rikollisperheen valvoja, joka antoi Luisille ja Tonylle vaarallisia tehtäviä, joilla Tony lyhentäisi velkojaan. Roccon painostaminen Tonya kohtaan jatkui kunnes Don Giovanni alkoi syyttämään Roccoa Tonyn velkojen maksamattomuudesta ja Roccolle ei jäänyt itsensä kannalta muuta vaihtoehtoa kun Tonyn kuolema. Rocco kiristi Luisia ampumaan Tonyn uhkaten Luisin itsensä ja hänen läheistensä murhaamisella, mutta Luis päättää tappaa Roccon henkivartijan Vincen ja säästää Roccon hengen, koska hän oli jo menettänyt kaiken ja hänen tappaminen ei hyödyttäisi ketään. Tapahtuneen jälkeen Rocco muutti pois Liberty Citystä pitämään matalaa profiilia.

Adriana Yanira Lopez on Luisin äiti. Hän joutui velkoihin lainahai Santolle ja Luisin täytyi huijata laittomissa häkkitappeluissa kuitatakseen velan. Hän kritisoi Luisia hänen elämäntavastaan, mutta työttömänä on riippuvainen Luisin hänelle antamista rahoista.

Brucie Kibbutz on steroidiaddikti, himokuntoilija ja vauhdikasta yöelämää viettävä Morin nuorempi veli. Hänen steroidien käyttönsä ja elämäntapansa johtuu Morin häneen kohdistamastaan armottomasta kiusaamisestaan. Hän on usein mukana Morin Luisille antamissa tehtävissä. Luisin rohkaisemana Brucie uskaltautuu puolustamaan itseänsä Moria vastaan ja murtaa tämän nenän, joka on kova henkinen kolaus Morille. Brucie on kaappihomo, joka yrittää suudella Luisia, mutta tämän perääntyessä hän yrittää pelastaa tilanteen selittämällä että testasi vain, onko Luis homo.

Evan Moss on Tonyn poikaystävä, joka on lähinnä kiinnostunut Tonyn rahoista ja elää hänen siivellään. Luis syyttää häntä Tonyn huumeriippuvuudesta ja taloudellisista ongelmista. On Tonyn ja Luisin mukana väijytetyksi joutuneessa timanttikaupassa ja Luis käskee häntä pakenemaan timanttien kanssa. Johnny Klebitz lähtee takaa-ajamaan Evanin limusiinia, ampuu hänet ja vie timantit. Tony sanoi Evanin kuoleman jälkeen tiedostaneensa aina että Evan oli loinen ja kohteli häntä surkeasti, mutta sellaisesta miehestä hän pitää.

Gracie Ancelotti on mafiapomo Don Giovanni Ancelottin tytär, sekä Tonyn ja Evanin ystävä. Luis pitää häntäkin syyllisenä Tonyn huumeriippuvuuteen. Gracie pitää lähes loukkauksena, ettei Luis ole kiinnostunut hänestä. Gracie joutuu Niko Bellicin ja Packie McRearyn kidnappaamaksi. Ancelottit lähettävät Tonyn ja Luisin pelastamaan hänet heidän henkensä uhalla. Tony maksaa hänen vapauttamisensa timanteilla, jonka jälkeen venäläiset hyökkäävät yrittäen tappaa sekä Tonyn ja Luisin että Nikonkin. Murhayritys epäonnistuu ja Tony, Luis ja Gracie pakenevat veneellä.

Johnny Klebitz on The Lost- mootteripyöräjengin varapäällikkö ja Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned-lisäosan protagonisti. Hän työskentelee Pegorinon mafiaperheen kapteenin Ray Boccinon palveluksessa timanttijupakassa, jossa hän ensin varastaa Gay Tonyn timantit ja tappaa Evanin ja myöhemmin karkaa osa timanteista mukanaan Luisin väijyttämässä timanttikaupassa Libertonians-museossa.

Ahmed Khalil on Yusufin ystävä, joka petti Yusufin yrittämällä ilmiantaa tämän poliiseille saaden itselleen Yusufin liiketoiminnan. Ahmed sopi Yusufin kanssa tapaamisen Rotterdam Towerin (Empire State Building) näköalatasanteella, mutta Yusufin mielestä Ahmed kuulosti puhelimessa epäilyttävältä ja lähetti Luisin paikalle jääden itse pois. Luisin tajuttua tilanteen hän pudotti Ahmedin kumppanin Tahirin tornista alas, ja poliisien kanssa käydyn tulitaistelun jälkeen jahtasi Ahmedia tornin huipulle. Ahmed vakuutti Luisille, että poliisi ei ole hänen perässään ja antoi Luisille laskuvarjonsa, jonka jälkeen Luis säikäytti Ahmedin, joka putosi huipulta alas kuolemaansa.

Kokki on Platypus-laivan keittiömestari (oikeaa nimeä ei paljastettu), joka möi Tonylle salakuljetetut timantit. Bulgarinin saatua tietää, että timantit ovat varastetty häneltä, hän katkaisee kostoksi kokin pään ja näyttää tämän Luisille pelotellakseen häntä ja Tonya.

Dessie on Maisonette 9 yökerhon ovimies. Hän on tunnettu kaupungin kovimpana portsarina.

Troy on Tonyn omistaman homoyökerhon ovimies. Hän on kuitenkin hetero, joka haaveilee normaalista perhe-elämästä ja on kyllästynyt työhönsä. Hän yrittää usein saada puhua Tonylle mutta ei saa tilaisuutta. Hän sanoo, että hänestä tehdään tv-dokumentti.

Isaac Roth on juutalaisten mafian päällikkö ja ostaja Pegorinojen hallussa oleville timanteille. Niko Bellicin ja Johnny Klebitzin tehdessä heiden kanssa timanteista kauppaa Luis ampuu Isaacin apurin Mori Greenin. Isaac yrittää piiloutua pydän alle timanttien kanssa, mutta Luis löytää hänet ja vie timantit.

Packie McReary on pikkurikollinen ja McRearyn rikollisperheen jäsen. Ancelottien saatua selville Packien kaapanneen Gracien, Luis ja Tony seuraavat häntä helikopterilla saadakseen Gracien olinpaikan selville. Luisin ja Tonyn maksettua Gracie vapaaksi venäläiset hyökkäävät molempien osapuolien kimppuun, mutta Packie ja Niko Bellic selviävät.

Marki Ashvilli on itäeurooppalainen liikemies, Bulgarinin vihollinen ja tämän himoitsevan jääkiekkojoukkue Liberty City Rampagen omistaja. Ashvilli on lahjonut poliiseja ja agentteja laittamaan tekaistua todistusaineistoa Bulgarinin autoon, jotta tämä saataiseen pidätettyä, mutta Ashvillin suunnitelmat kariutuvat hänen joukkojensa joutuneen Luisin, Bulgarinin ja Timurin tuhoamaksi. Bulgarin lähettää Luisin murhaamaan Ashvillin. Luisin tapettua hänen miehensä ja kohdatessaan hänet, Ashvilli uskoi Venäjän hallituksen suunnitelleen murhan.

Giovanni Ancelotti on Ancelottin mafiaperheen pomo ja Tonyn suurin velkoja. Gracien joutua kidnapatuksi raivostunut Giovanni uhkasi surmata Tonyn ja Luisin, elleivät he vapauta häntä. Myöhemmin hänelle annettavaksi tarkoitetut timantit menettänyt Giovanni teki Ray Bulgarinin kanssa sopimuksen Tonyn tappamisesta ja pani Tonyn maksamattomat velat Roccon syyksi. Giovannia ei näytetty pelin aikana kertaakaan, vaan Luis ja Tony saivat tietää Donin vaatimuksista lähinnä Roccon kautta.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]