Luettelo valtionpäämiesten valtiovierailuista Britanniaan kuningatar Elisabet II:n hallitsijakauden aikana

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo valtionpäämiesten valtiovierailuista Britanniaan kuningatar Elisabet II:n hallitsijakauden aikana.

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys Päivämäärä Valtio Vieraat
1950-luku
1 28. kesäkuuta – 1. heinäkuuta 1954  Ruotsi kuningas Kustaa VI Aadolf
kuningatar Louise Mountbatten
2 14–16. lokakuuta 1954  Etiopia keisari Haile Selassie
3 25–28. lokakuuta 1955 Portugalin lippu Portugali presidentti Francisco Craveiro Lopes
puoliso Berta Ribeiro Artur
4 16–19. heinäkuuta 1956  Irak kuningas Faisal II
5 13–16. toukokuuta 1958  Italia presidentti Giovanni Gronchi
rouva Carla Gronchi
6 21–23. lokakuuta 1958  Länsi-Saksa presidentti Theodor Heuss
7 5–8. toukokuuta 1959  Iran šaahi Mohammad Reza Pahlavi
1960-luku
8 5–8. huhtikuuta 1960  Ranska presidentti Charles de Gaulle
rouva Yvonne de Gaulle
9 19–21. heinäkuuta 1960  Thaimaa kuningas Bhumibol Adulyadej
kuningatar Sirikit
10 17–20. lokakuuta 1960    Nepal kuningas Mahendra
kuningatar Ratna
11 10–13. heinäkuuta 1962  Liberia presidentti William Tubman
rouva Antoinette Tubman
12 16–19. lokakuuta 1962  Norja kuningas Olavi V
13 14–17. toukokuuta 1963  Belgia kuningas Baudouin I
kuningatar Fabiola
14 12–23. kesäkuuta 1963  Intia presidentti Sarvepalli Radhakrishnan
15 9–12. heinäkuuta 1963 Kreikka kuningas Paul I
kuningatar Frederica
16 26. toukokuuta – 4. kesäkuuta 1964  Sudan presidentti Ibrahim Abboud
17 13–17. heinäkuuta 1965  Chile presidentti Eduardo Frei Montalva
puoliso María Ruiz-Tagle Jiménez
18 17–21. toukokuuta 1966  Itävalta presidentti Franz Jonas
puoliso Margarete Jonas
19 19–28. heinäkuuta 1966  Jordania kuningas Hussein I
Muna al-Hussein
20 17–25. marraskuuta 1966  Pakistan presidentti Ayub Khan
21 9–17. toukokuuta 1967  Saudi-Arabia kuningas Faisal I
22 1–8. marraskuuta 1967  Turkki presidentti Cevdet Sunay
puoliso Atıfet Sunay
23 22–30. huhtikuuta 1969  Italia presidentti Giuseppe Saragat
rouva Ernestina Santacatterina
24 15–20. heinäkuuta 1969  Suomi presidentti Urho Kekkonen
puoliso Sylvi Kekkonen
1970-luku
25 5–8. lokakuuta 1971  Japani keisari Hirohito
keisarinna Nagako
26 7–10. joulukuuta 1971  Afganistan kuningas Mohammed Zahir Shah
27 11–15. huhtikuuta 1972  Alankomaat kuningatar Juliana
prinssi Bernhard
28 13–16. kesäkuuta 1972  Luxemburg suurherttua Jean
suurherttuatar Joséphine Charlotte
29 24–27. lokakuuta 1972  Länsi-Saksa presidentti Gustav Heinemann
rouva Hilda Heinemann
30 3–6. huhtikuuta 1973  Meksiko presidentti Luis Echeverría
puoliso María Esther Zuno
31 12–15. kesäkuuta 1973  Nigeria kenraali Yakubu Gowon
puoliso Victoria Gowon
32 11–14. joulukuuta 1973  Zaire presidentti Mobutu Sese Seko
puoliso Marie-Antoinette Mobutu
33 30. huhtikuuta – 3. toukokuuta 1974  Tanska kuningatar Margareeta II
prinssi Henrik
34 9–12. heinäkuuta 1974  Malesia Yang di-Pertuan Agong Abdul Halim Mu’adzam Shah
Raja Permaisuri Agong Tuanku Bahiyah
35 8–11. heinäkuuta 1975  Ruotsi kuningas Kaarle XVI Kustaa
36 18–21. marraskuuta 1975  Tansania presidentti Julius Nyerere
37 4–7. toukokuuta 1976  Brasilia presidentti Ernesto Geisel
puoliso Lucy Geisel
38 22–25. kesäkuuta 1976  Ranska presidentti Valéry Giscard d'Estaing
rouva Anne-Aymone Giscard d'Estaing
39 13–16. kesäkuuta 1978 Romanian vuosina 1965–1989 käytössä ollut lippu. Romania  presidentti Nicolae Ceaușescu
puoliso Elena Ceaușescu
40 14–17. marraskuuta 1978  Portugali presidentti António Ramalho Eanes
puoliso Manuela Ramalho Eanes
41 12–15. kesäkuuta 1979  Kenia presidentti Daniel arap Moi
42 13–16. marraskuuta 1979  Indonesia presidentti Suharto
puoliso Siti Hartinah
1980-luku
43 18–21. marraskuuta 1980    Nepal kuningas Birendra
kuningatar Aishwarya
44 17–20. maaliskuuta 1981  Nigeria presidentti Shehu Shagari
45 9–12. kesäkuuta 1981  Saudi-Arabia kuningas Khalid
46 16–19. maaliskuuta 1982  Oman Sultan Qaboos bin Said al Said
47 16–19. marraskuuta 1982  Alankomaat kuningatar Beatrix
prinssi Claus von Amsberg
48 22–25. maaliskuuta 1983  Sambia presidentti Kenneth Kaunda
puoliso Betty Kaunda
49 10–13. huhtikuuta 1984  Bahrain emiiri Isa ibn Salman Al Khalifa
50 23–26. lokakuuta 1984  Ranska presidentti François Mitterrand
rouva Danielle Mitterrand
51 16–19. huhtikuuta 1985  Malawi presidentti Hastings Banda
52 11–14. kesäkuuta 1985  Meksiko presidentti Miguel de la Madrid
puoliso Paloma Cordero
53 12–15. marraskuuta 1985  Qatar emiiri Khalifa ibn Hamad al-Thani
54 22–25. huhtikuuta 1986  Espanja kuningas Juan Carlos I
kuningatar Sofía
55 1–4. heinäkuuta 1986  Länsi-Saksa presidentti Richard von Weizsäcker
rouva Marianne von Weizsäcker
56 24–27. maaliskuuta 1987  Saudi-Arabia kuningas Fahd
57 14–17. heinäkuuta 1987  Marokko kuningas Hassan II
58 12–15. huhtikuuta 1988  Norja kuningas Olavi V
59 12–15. heinäkuuta 1988  Turkki presidentti Kenan Evren
60 8–11. marraskuuta 1988  Senegal presidentti Abdou Diouf
puoliso Elizabeth Diouf
61 9–12. toukokuuta 1989  Nigeria presidentti Ibrahim Babangida
puoliso Maryam Babangida
62 18–21. heinäkuuta 1989  Yhdistyneet arabiemiirikunnat Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan
1990-luku
63 3–6. huhtikuuta 1990  Intia presidentti R. Venkataraman
puoliso Janaki Venkataraman
64 23–26. lokakuuta 1990  Italia presidentti Francesco Cossiga
65 23–26. huhtikuuta 1991  Puola presidentti Lech Wałęsa
puoliso Danuta Wałęsa
66 23–26. heinäkuuta 1991  Egypti presidentti Hosni Mubarak
puoliso Suzanne Mubarak
67 3–6. marraskuuta 1992  Brunei Sultan Hassanal Bolkiah
kuningatar Saleha
68 27–30. huhtikuuta 1993  Portugali presidentti Mário Soares
puoliso Maria Barroso
69 9–12. marraskuuta 1993  Malesia Yang di-Pertuan Agong Azlan Shah
Raja Permaisuri Agong Tuanku Bainun
70 17–20. toukokuuta 1994  Zimbabwe presidentti Robert Mugabe
71 5–8. heinäkuuta 1994  Norja kuningas Harald V
kuningatar Sonja
72 23–26. toukokuuta 1995  Kuwait emiiri Jabir al-Ahmad al-Jabir al-Sabah
73 17–20. lokakuuta 1995  Suomi presidentti Martti Ahtisaari
puoliso Eeva Ahtisaari
74 14–17. toukokuuta 1996  Ranska presidentti Jacques Chirac
rouva Bernadette Chirac
75 9–12. heinäkuuta 1996  Etelä-Afrikka presidentti Nelson Mandela
76 25–28. helmikuuta 1997  Israel presidentti Ezer Weizman
rouva Reuma Weizman
77 2–5. joulukuuta 1997  Brasilia presidentti Fernando Henrique Cardoso
puoliso Ruth Cardoso
78 26–29. toukokuuta 1998  Japani keisari Akihito
keisarinna Michiko
79 27–31. lokakuuta 1998  Argentiina presidentti Carlos Menem
Zulema María Eva Menem,presidentin tytär[2]
80 1–4. joulukuuta 1998  Saksa presidentti Roman Herzog
rouva Christiane Herzog
81 22–25. kesäkuuta 1999  Unkari presidentti Árpád Göncz
puoliso Zsuzsanna Göncz
82 19–22. lokakuuta 1999  Kiina presidentti Jiang Zemin
rouva Wang Yeping
2000-luku
83 16–18. helmikuuta 2000  Tanska kuningatar Margareeta II
prinssi Henrik
84 12–15. kesäkuuta 2001  Etelä-Afrikka presidentti Thabo Mbeki
puoliso Zanele Dlamini Mbeki
85 6–9. marraskuuta 2001  Jordania kuningas Abdullah II
kuningatar Rania al-Abdullah
86 24–27. kesäkuuta 2003  Venäjä presidentti Vladimir Putin
puoliso Ljudmila Putina
87 18–21. marraskuuta 2003  Yhdysvallat presidentti George W. Bush
puoliso Laura Bush
88 5–7. toukokuuta 2004  Puola presidentti Aleksander Kwaśniewski
puoliso Jolanta Kwaśniewska
89 1–3. joulukuuta 2004  Etelä-Korea presidentti Roh Moo-hyun
puoliso Kwon Yang-sook
90 15–17. maaliskuuta 2005  Italia presidentti Carlo Azeglio Ciampi
rouva Franca Ciampi
91 8–10. marraskuuta 2005  Kiina presidentti Hu Jintao
rouva Liu Yongqing
92 7–9. maaliskuuta 2006  Brasilia presidentti Luiz Inácio Lula da Silva
puoliso Marisa Letícia Lula da Silva
93 13–15. maaliskuuta 2007  Ghana presidentti John Kufuor
puoliso Theresa Kufuor
94 30. lokakuuta – 1. marraskuuta 2007  Saudi-Arabia kuningas Abdullah
95 26–27. maaliskuuta 2008  Ranska presidentti Nicolas Sarkozy
Mme Carla Bruni
96 30. maaliskuuta – 2. huhtikuuta 2009  Meksiko presidentti Felipe Calderón
puoliso Margarita Zavala
97 27–29. lokakuuta 2009  Intia presidentti Pratibha Patil
herra Devisingh Ransingh Shekhawat
2010-luku
98 2–5. maaliskuuta 2010  Etelä-Afrikka presidentti Jacob Zuma
puoliso Thobeka Mabhija Zuma
99 25–28. lokakuuta 2010  Qatar emiiri Hamad ibn Khalifa al-Thani
šaikhah Moza bint Nasser
100 24–26. toukokuuta 2011  Yhdysvallat presidentti Barack Obama
puoliso Michelle Obama
101 22–24. marraskuuta 2011  Turkki presidentti Abdullah Gül
puoliso Hayrünnisa Gül
102 31. lokakuuta – 3. marraskuuta 2012  Indonesia presidentti Susilo Bambang Yudhoyono
puoliso Kristiani Herrawati
103 27–29. marraskuuta 2012  Kuwait emiiri Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah
104 30. huhtikuuta – 1. toukokuuta 2013  Yhdistyneet arabiemiirikunnat presidentti Khalifa ibn Zayid ibn Sultan Al Nahyan
105 5–7. marraskuuta 2013  Etelä-Korea presidentti Park Geun-hye
106 8–11. huhtikuuta 2014  Irlanti presidentti Michael D. Higgins
puoliso Sabina Coyne
107 21–24. lokakuuta 2014  Singapore presidentti Tony Tan
puoliso Mary Tan
108 3–5. maaliskuuta 2015  Meksiko presidentti Enrique Peña Nieto
puoliso Angélica Rivera
109 20–23. lokakuuta 2015  Kiina presidentti Xi Jinping
Mme Peng Liyuan
110 1–3. marraskuuta 2016  Kolumbia presidentti Juan Manuel Santos
puoliso María Clemencia Rodríguez[3]
111 12–14. heinäkuuta 2017  Espanja kuningas Felipe VI
kuningatar Letizia
112 23–24. lokakuuta 2018  Alankomaat kuningas Willem-Alexander
kuningatar Máxima
113 3–5. kesäkuuta 2019  Yhdysvallat presidentti Donald Trump
puoliso Melania Trump

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Inward State visits since 1952 (Queen and Royal Visits) The British Monarchy. Viitattu 22.5.2014. lähde tarkemmin?
  2. Menem to 'build bridges for the future' BBC News. 27 October 1998.
  3. State Visit by the President of the Republic of Colombia royal.uk. Viitattu 31. tammikuuta 2017.