Luettelo valtionpäämiesten mukaan nimetyistä lentoasemista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo lentoasemista jotka on nimetty valtionpäämiesten mukaan. Luettelossa on sekä monarkkeja että tasavaltojen valtionpäämiehiä. Luettelossa on myös entiset lentoasemat. Luettelossa ei ole sotilas- tai yksityisiä lentoasemia. Myös paikalliset kuninkaalliset on otettu luotteloon, muttei kuvernöörejä tai osavaltioiden johtajia.

Nykyiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lentoasema Kaupunki Valtio Nimetty
Abdullahi Yusufin kansainvälinen lentoasema[1] Galkayo  Somalia Abdullahi Yusuf Ahmed
Abraham Lincoln Capital lentoasema[2] Springfield  Yhdysvallat Abraham Lincoln
Aden Adden kansainvälinen lentoasema [3] Mogadishu  Somalia Aden Abdullah Osman Daar
Adnan Menderesin kansainvälinen lentoasema[4] İzmir  Turkki Adnan Menderes
Ajaccio Napoleon Bonaparten lentoasema[5] Ajaccio  Ranska Napoleon Bonaparte
Kavala Aleksanteri Suuren lentoasema[6] Kavala  Kreikka Aleksanteri Suuri
Skopjen Aleksanteri Suuren kansainvälinen lentoasema[7] Skopje  Pohjois-Makedonia Aleksanteri Suuri
Afonso Penan kansainvälinen lentoasema[8] Curitiba  Brasilia Alfonso Pena
Alfonso López Pumarejon lentoasema[9] Valledupar  Kolumbia Alfonso López Pumarejo
Ataturkin kansainvälinen lentoasema[10] Istanbul  Turkki Mustafa Kemal Atatürk
Rafik Haririn kansainvälinen lentoasema[11] Beirut  Libanon Rafik Hariri
Ben Gurionin kansainvälinen lentoasema[12] Tel Aviv  Israel David Ben-Gurion
Benazir Bhutton kansainvälinen lentoasema[13] Rawalpindi  Pakistan Benazir Bhutto
Benito Juárezin kansainvälinen lentoasema[14] México  Meksiko Benito Juárez
Carlos Ibáñez del Campon kansainvälinen lentoasema[15] Punta Arenas  Chile Carlos Ibáñez del Campo
Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema[16] Pariisi  Ranska Charles de Gaulle
Cheddi Jaganin kansainvälinen lentoasema[17] Georgetown  Guyana Cheddi Jagan
Chhatrapati Shivajin kansainvälinen lentoasema[18] Mumbai  Intia Shivaji
Chinggis Khaanin kansainvälinen lentoasema[19] Ulan Bator  Mongolia Tsingis-kaani
Léopold Sédar Senghorin kansainvälinen lentoasema[20] Dakar  Senegal Léopold Sédar Senghor
Daniel Oduber Quirósin kansainvälinen lentoasema[21] Liberia  Costa Rica Daniel Oduber Quirós
Kozánin Filipposin kansallinen lentoasema[22] Kozáni  Kreikka Filippos II
Francisco de Sá Carneiron lentoasema[23] Porto  Portugali Francisco de Sá Carneiro
Gdańsk Lech Wałęsan lentoasema[24] Gdańsk  Puola Lech Wałęsa
Abelardo L. Rodríguezin kansainvälinen lentoasema[25] Tijuana  Meksiko Abelardo L. Rodríguez
Bernardo O’Higginsin kansainvälinen lentoasema Chillán  Chile Bernardo O’Higgins
Guadalupe Victorian kansainvälinen lentoasema[26] Durango  Meksiko Guadalupe Victoria
Juan N. Álvarezin kansainvälinen lentoasema[27] Acapulco  Meksiko Juan Álvarez
Mariano Matamorosin kansainvälinen lentoasema [28] Cuernavaca  Meksiko Mariano Matamoros
Justo José de Urquizan kansainvälinen lentoasema Paraná  Argentiina Justo José de Urquiza
George Bushin kansainvälinen lentoasema [29] Houston  Yhdysvallat George H. W. Bush
Gerald Fordin kansainvälinen lentoasema[30] Grand Rapids  Yhdysvallat Gerald Ford
Grantley Adamsin kansainvälinen lentoasema[31] Bridgetown  Barbados Grantley Herbert Adams
Guillermo León Valencian lentoasema[32] Popayán  Kolumbia Guillermo León Valencia
Haidar Alijevin kansainvälinen lentoasema[33] Baku  Azerbaidžan Heydər Əliyev
Houari Boumedienen kansainvälinen lentoasema[34] Alger  Algeria Houari Boumediene
Johannes Paavali I:n lentoasema[35] Ponta Delgada  Portugali Johannes Paavali II
Jinnhin kansainvälinen lentoasema[36] Karachi  Pakistan Muhammad Ali Jinnah
John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema[37] New York  Yhdysvallat John F. Kennedy
John F. Kennedyn lentoasema[38] Ashland  Yhdysvallat John F. Kennedy
Johannes Paavali II:n kansainvälinen lentoasema Krakova-Balice[39] Krakova  Puola Johannes Paavali II
Jomo Kenyattan kansainvälinen lentoasema[40] Nairobi  Kenia Jomo Kenyatta
José Joaquín de Olmedon kansainvälinen lentoasema Guayaquil  Ecuador José Joaquín de Olmedo
Juan Manuel Gálvezin kansainvälinen lentoasema Roatán  Honduras Juan Manuel Gálvez
Juanda kansainvälinen lentoasema Surabaya  Indonesia Djuanda Kartawidjaja
Julius Nyereren kansainvälinen lentoasema[41] Dar es Salaam  Tansania Julius Nyerere
Kenneth Kaundan kansainvälinen lentoasema[42] Lusaka  Sambia Kenneth Kaunda
Kuningas Abdilazizin kansainvälinen lentoasema[43] Jedda  Saudi-Arabia Ibn Sa’ud
Kuningas Fahdin kansainvälinen lentoasema[44] Dammam  Saudi-Arabia Fahd
Kuningas Khalidin kansainvälinen lentoasema[45] Riad  Saudi-Arabia Khalid
Kuningas Abdullahin kansainvälinen lentoasema[46] Jizan  Saudi-Arabia Abdullah
Kuningas Shakan kansainvälinen lentoasema[47] Durban  Etelä-Afrikka Shaka Zulu
Tallinnan Lennart Meri -lentoasema[48] Tallinna  Viro Lennart Meri
Libreville Léon M'ban kansainvälinen lentoasema[49] Libreville  Gabon Léon M'ba
Adolfo López Mateosin kansainvälinen lentoasema Toluca  Meksiko Adolfo López Mateos
Gustavo Díaz Ordazin kansainvälinen lentoasema Puerto Vallarta  Meksiko Gustavo Díaz Ordaz
Miguel de la Madridin lentoasema Colima  Meksiko Miguel de la Madrid
Danilo Halitskin kansainvälinen lentoasema[50] Lviv  Ukraina Danilo Halitski
El Hadj Omar Bongo Ondimban kansainvälinen lentoasema Franceville  Gabon Omar Bongo
Mariscal Sucren kansainvälinen lentoasema Quito  Ecuador Antonio José de Sucre
Mattala Rajapaksan kansainvälinen lentoasema Hambantota  Sri Lanka Mahinda Rajapaksa
Mohammed V:n kansainvälinen lentoasema Casablanca  Marokko Mohammed V
Murtala Muhammedin kansainvälinen lentoasema Lagos  Nigeria Murtala Muhammed
Ninoy Aquinon kansainvälinen lentoasema Manila  Filippiinit Benigno Aquino, Jr.
Niš Konstantinus Suuren kansainvälinen lentoasema Niš  Serbia Konstantinus Suuri
Enrique Olaya Herreran lentoasema Medellín  Kolumbia Enrique Olaya Herrera
Juscelino Kubitschekin kansainvälinen lentoasema[51] Brasília  Brasilia Juscelino Kubitschek
Prinsessa Julianan lentoasema[52] Sint Maarten  Alankomaat Juliana
Kuningatar Beatrixin lentoasema[53] Oranjestad  Aruba Beatrix
Rafael Núñezin kansainvälinen lentoasema Cartagena  Kolumbia Rafael Núñez
Adolfo Suárezin Barajasin kansainvälinen lentokenttä[54] Madrid  Espanja Adolfo Suárez
Simón Bolívarin kansainvälinen lentoasema Santa Marta  Kolumbia Simón Bolívar
Maiquetía Simón Bolívarin kansainvälinen lentoasema Maiquetía  Venezuela Simón Bolívar
Seewoosagur Ramgoolamin kansianvälinen lentoasema[55] Port Louis  Mauritius Seewoosagur Ramgoolam
Sir Seretse Khaman kansainvälinen lentoasema[56] Gaborone  Botswana Seretse Khama
Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema[57] Jakarta  Indonesia Sukarno
Isparta Süleyman Demirelin lentoasema[58] Isparta  Turkki Süleyman Demirel
Imaami Khomeinin kansainvälinen lentoasema[59] Teheran  Iran Ajatollah Khomeini
Tribhuvanin kansainvälinen lentoasema[60] Kathmandu    Nepal Tribhuvan
Václav Havelin kansainvälinen lentoasema[61] Praha  Tšekki Václav Havel
V. C. Birdin lentoasema Antigua  Antigua ja Barbuda V. C. Bird
Sulttaani Abdul Aziz Shahin lentoasema Subang  Malesia Salahuddin Abdul Aziz
Sulttaani Abdul Halimin lentoasema Alor Setar  Malesia Abdul Halim
Sulttaani Azlan Shahin lentoasema Ipoh  Malesia Azlan Shah
Sulttaani Haji Ahmad Shahin lentoasema Kuantan  Malesia Ahmad Shah
Sulttaani Hasanuddinin kansainvälinen lentoasema Makassar  Indonesia Hasanuddin
Iskandar Mudan lentoasema Banda Aceh  Indonesia Iskandar Muda
Sulttaani Ismail Petran lentoasema Kota Bharu  Malesia Ismail Petra
Sulttaani Mahmud Badaruddin II:n kansainvälinen lentoasema Palembang  Indonesia Mahmud Badaruddin II
Sulttaani Mahmudin lentoasema Kuala Terengganu  Malesia Almarhum Sultan Mahmud
Sulttaani Syarif Kasim II:n lentoasema Pekanbaru  Indonesia Syarif Kasim II
Sulttaani Thahan lentoasema Jambi  Indonesia Thaha
Venustiano Carranzan kansainvälinen lentoasema Monclova  Meksiko Venustiano Carranza

Entiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entinen nimi (Lentoasema) Nykyinen Nimi(Lentoasema) Nimettiin mukaan Kaupunki Valtio
Saddamin kansainvälinen lentoasema Bagdadin kansainvälinen lentoasema Saddam Hussein Bagdad  Irak
Haile Selassien kansainvälinen lentoasema Bolen kansainvälinen lentoasema Haile Selassie Addis Abeba  Etiopia
Diosdado Macapagalin kansianvälinen lentoasema Clarkin kansainvälinen lentoasema Diosdado Macapagal Angeles  Filippiinit
John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema El Alton kansainvälinen lentoasema John F. Kennedy La Paz  Bolivia
Louis Bothan kansainvälinen lentoasema[47] Durbanin kansainvälinen lentoasema Louis Botha Durban  Etelä-Afrikka
Simón Bolívarin kansainvälinen lentoasema José Joaquín de Olmedon kansainvälinen lentoasema Simón Bolívar Guayaquil  Ecuador
B. J. Vorsterin kansainvälinen lentoasema Kimberleyn kansianvälinen lentoasema B. J. Vorster Kimberley  Etelä-Afrikka
Tšiang Kai-šekin kansainvälinen lentoasema Taoyuanin kansainvälinen lentoasema Tšiang Kai-šek Taipei  Taiwan
Sulttaani Ismailn kansainvälinen lentoasema Senain kansainvälinen lentoasema Almarhum Ismail Johor Bahru  Malesia

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Abdullahi Yusuf International Airport (Airports in Africa) Airports in Somalia. Airport and Flights. Viitattu 25.5.2015.
  2. Abraham Lincoln Capital Airport (Airports in North America) Airports in the United States. Airport and Flights. Viitattu 25.5.2015.
  3. Aden Adde International Airport (Airports in Africa) Airports in Somalia. Airport and Flights. Viitattu 25.5.2015.
  4. Adnan Menderes Airport (Airports in Asia) Airports in Turkey. Airport and Flights. Viitattu 25.5.2015.
  5. Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport (FlightStats Airports) FlightStats. Viitattu 25.5.2015.
  6. Alexander the Great International Airport (Greece Airports) Airportia. Viitattu 25.5.2015.
  7. Skopje Airport (Airports in Europe) Airports in Greece. Airport and Flights. Viitattu 25.5.2015.
  8. Afonso Pena International Airport (FlightStats Airports) FlightStats. Viitattu 25.5.2015.
  9. Alfonso Lopez Pumarejo Airport (Airports in South America) Airports in Colombia. Airport and Flights. Viitattu 25.5.2015.
  10. Istanbul Atatürk Airport (Airports in Turkey) Airports in Asia. Airport and Flights. Viitattu 25.5.2015.
  11. Beirut–Rafic Hariri International Airport (Airports) Beirut–Rafic Hariri International Airport. Viitattu 25.5.2015.
  12. Ben Gurion Airport (Airports in Asia) Airports in Israel. Airport and Flights. Viitattu 25.5.2015.
  13. Benazir Bhutto International Airport Pakistan Civil Aviation Authority. Viitattu 25.5.2015.
  14. Benito Juárez International Airport (Airports in North America) Airports in Mexico. Airport and Flights. Viitattu 25.5.2015.
  15. Balmaceda Airport (Airports in South America) Airports in Chile. Airport and Flights. Viitattu 25.5.2015.
  16. Charles De Gaulle Airport (Airports in Europe) Airports in France. Airport and Flights. Viitattu 25.5.2015.
  17. Cheddi Jagan International Airport (Airports in South America) Airports in Guyana. Airport and Flights. Viitattu 25.5.2015.
  18. Chhatrapati Shivaji International Airport (Airports in Asia) Airports in India. Airport and Flights. Viitattu 25.5.2015.
  19. Chinggis Khaan International Airport (Airports in Asia) Airports in India. Airport and Flights. Viitattu 25.5.2015.
  20. Leopold Sedar Senghor International Airport (FlightStats Airports) FlightStats. Viitattu 25.5.2015.
  21. Daniel Oduber Quiros International Airport (Airports in North America) Airports in Costa Rica. Airport and Flights. Viitattu 25.5.2015.
  22. Filippos Airport (Airports in Europe) Airports in Greece. Airport and Flights. Viitattu 25.5.2015.
  23. Francisco de Sá Carneiro Airport (Airports in Europe) Airports in Portugal. Airport and Flights. Viitattu 25.5.2015.
  24. Gdańsk Lech Wałęsa Airport Gdańsk Lech Wałęsa Airport. Viitattu 25.5.2015.
  25. General Abelardo L. Rodríguez International Airport Tijuana International Airport. Viitattu 25.5.2015.
  26. General Guadalupe Victoria International Airport (Mexico Airports) Airportia. Viitattu 26.5.2015.
  27. Acapulco International Airport (FlightStats Airports) FlightStats. Viitattu 26.5.2015.
  28. General Mariano Matamoros Airport (Airports in North America) Airports in Mexico. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.
  29. George Bush Intercontinental Airport (Airports in North America) Airports in the United States. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.
  30. Gerald R. Ford International Airport Gerald R. Ford International Airport. Viitattu 26.5.2015.
  31. Grantley Adams International Airport (Airports in North America) Airports in Barbados. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.
  32. Guillermo Leon Valencia Airport (Airports in South America) Airports in Colombia. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.
  33. Heydar Aliyev Airport (Airports in Europe) Airports in Azerbaijan. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.
  34. Houari Boumediene Airport (Airports in Africa) Airports in Algeria. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.
  35. Aeroporto de Ponta Delgada - João Paulo II Aeroportos de Portugal. Viitattu 26.5.2015.
  36. Jinnah International Airport (Airports in Asia) Airports in Pakistan. Airport and Flights. Viitattu 25.5.2015.
  37. John F Kennedy International Airport (Airports in North America) Airports in the United States of America. Airport and Flights. Viitattu 25.5.2015.
  38. City of Ashland Wisconsin John F. Kennedy Memorial Airport. Viitattu 26.5.2015.
  39. John Paul II International Airport Kraków–Balice (Airports in Europe) Airports in Poland. Airport and Flights. Viitattu 25.5.2015.
  40. Jomo Kenyatta International Airport (Airports in Africa) Airports in Kenya. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.
  41. Tanzania Airports Authority Airports (Tanzania Airports Authority International Airports) Julius Nyerere Int. Airport Flight Information. Tanzania Airports Authority. Viitattu 26.5.2015.
  42. Zambia Airports Corporation Limited (Zambia Airports Corporation Limited Our Airports) Kenneth Kaunda International Airport 1. Viitattu 26.5.2015.
  43. King Abdulaziz International Airport (Airports in Asia) Airports in Saudi Arabia. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.
  44. King Fahd International Airport (Airports in Asia) Airports in Saudi Arabia. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.
  45. King Khaled International Airport (Airports in Asia) Airports in Saudi Arabia. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.
  46. King Abdullah Bin Abdulaziz Airport (Airports in Asia) Airports in Saudi Arabia. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.
  47. a b Durban International Airport (Airports in Africa) Airports in South Africa. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.
  48. Tallinn Airport (Airports in Europe) Airports in Estonia. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.
  49. Libreville Leon M'ba International Airport (World Airport Directory) Airports of Africa. Airlines Inform. Viitattu 26.5.2015.
  50. Lviv International Airport (Airports in Europe) Airports in Ukraine. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.
  51. Presidente Juscelino Kubitschek Airport (Airports in South America) Airports in Brazil. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.
  52. Princess Juliana International Airport (Airports in North America) Airports in the Netherlands Antilles. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.
  53. Reina Beatrix International Airport (Airports in North America) Airports in Aruba. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.
  54. Adolfo Suárez Madrid–Barajas Airport (Airports in Europe) Airports in Spain. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.
  55. Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport (Airports in Africa) Airports in Mauritius. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.
  56. Sir Seretse Khama International Airport (Airports in Africa) Airports in Botswana. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.
  57. Soekarno–Hatta International Airport (Airports in Asia) Airports in Indonesia. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.
  58. Isparta Süleyman Demirel Airport (Airports in Turkey) Airports in Asia. Airport and Flights. Viitattu 25.5.2015.
  59. Imam Khomeini Airport (Airports in Asia) Airports in Iran. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.
  60. Tribhuvan International Airport (Airports in Asia) Airports in Nepal. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.
  61. Václav Havel Airport Prague (Airports in Europe) Airports in Czech Republic. Airport and Flights. Viitattu 26.5.2015.