Luettelo valtioista valuuttavarannon koon mukaan

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo valtioista niiden valuuttavarannon suuruuden mukaan.

Suurimmat valuuttavarannot (kultavaranto mukaan lukien)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tässä luettelossa on huomioitu Kultavaranto ja erityisnosto-oikeus.

Sija Valtio Valuuttavaranto
(miljoonina USD)
Luku vuodelta
1 Kiina 3 899 285 joulukuu 2014[1]
2 Japani 1 245 316 maaliskuu 2015[2]
3 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 697 992 maaliskuu 2015[3]
4 Sveitsin lippu Sveitsi 582 487 maaliskuu 2015[4]
5 Kiinan tasavalta 424 610 marraskuu 2015[5]
6 Etelä-Korea 362 750 maaliskuu 2015[6][7]
7 Brasilian lippu Brasilia 362 744 maaliskuu 2015[8]
8 Venäjän lippu Venäjä 358 500 toukokuu 8 2015[9][10][11]
9 Intia 352 131 toukokuu 8 2015[12][13]
- Hongkongin lippu Hongkong 332 211 maaliskuu 2015[14]
10 Singaporen lippu Singapore 249 450 maaliskuu 2015[15]
11 Meksikon lippu Meksiko 197 765 maaliskuu 2015[16][17]
12 Algerian lippu Algeria 193 600 joulukuu 2014[18]
13 Saksan lippu Saksa 192 627 huhtikuu 2015[19]
14 Thaimaan lippu Thaimaa 156 319 maaliskuu 2015[20]
15 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 152 772 maaliskuu 2015[21]
16 Ranskan lippu Ranska 143 408 maaliskuu 2015[22]
17 Italia 139 889 maaliskuu 2015[23]
18 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 123 191 maaliskuu 2015[24]
19 Turkin lippu Turkki 120 742 maaliskuu 2015[25]
20 Tanskan lippu Tanska 113 334 helmikuu 2015[26]
21 Indonesia 111 554 maaliskuu 2015[27]
22 Iran 110 000 joulukuu 2014[18]
23 Malesian lippu Malesia 105 106 maaliskuu 2015[28][29]
24 Libya 105 000 joulukuu 2014[18]
25 Puolan lippu Puola 97 126 maaliskuu 2015[30]
26 Israelin lippu Israel 84 656 maaliskuu 2015[31]
27 Filippiinit 80 459 maaliskuu 2015[32]
28 Kanada 77 681 maaliskuu 2015[33]
29 Arabiemiirikuntien lippu Arabiemiirikunnat 74 700 joulukuu 2014[18]
30 Irak 74 000 joulukuu 2014[18]
31 Norjan lippu Norja 65 821 maaliskuu 2015[34]
32 Perun lippu Peru 61 131 huhtikuu 2015[35]
33 Ruotsin lippu Ruotsi 59 802 maaliskuu 2015[36]
34 Australian lippu Australia 56 873 maaliskuu 2015[37]
35 Espanjan lippu Espanja 55 247 maaliskuu 2015[38]
36 Tšekin lippu Tšekki 52 357 maaliskuu 2015[39]
37 Libanon 49 430 joulukuu 2014[18]
38 Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 47 190 helmikuu 2015[40]
39 Kolumbia 46 662 huhtikuu 2015[41]
40 Qatarin lippu Qatar 41 063 tammikuu 2015[42]
41 Alankomaiden lippu Alankomaat 40 642 maaliskuu 2015[43]
42 Unkarin lippu Unkari 39 709 maaliskuu 2015[44]
43 Kuwait 38 500 joulukuu 2014[18]
44 Chilen lippu Chile 38 427 maaliskuu 2015[45]
45 Romanian lippu Romania 36 864 maaliskuu 2015[46]
46 Vietnamin lippu Vietnam 35 700 joulukuu 2014[18]
47 Angolan lippu Angola 33 590 joulukuu 2014[18]
48 Argentiinan lippu Argentiina 31 490 maaliskuu 2015[47]
49 Nigerian lippu Nigeria 29 357 maaliskuu 2015[48]
50 Kazakstan 29 101 maaliskuu 2015[49]
51 Turkmenistanin lippu Turkmenistan 27 040 joulukuu 2014[18]
52 Belgian lippu Belgia 24 504 maaliskuu 2015[50]
53 Itävalta 23 700 maaliskuu 2015[51]
54 Bangladeshin lippu Bangladesh 23 053 maaliskuu 2015[52]
55 Portugalin lippu Portugali 21 165 maaliskuu 2015[53]
56 Bulgarian lippu Bulgaria 19 311 helmikuu 2015[54]
57 Marokon lippu Marokko 20 970 joulukuu 2014[18]
58 Venezuelan lippu Venezuela 20 200 joulukuu 2014[18]
59 Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 18 479 helmikuu 2015[55]
60 Uruguayn lippu Uruguay 18 306 helmikuu 2015[56]
61 Uzbekistanin lippu Uzbekistan 18 000 joulukuu 2014[18]
62 Omanin lippu Oman 17 850 joulukuu 2014[18]
63 Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan 17 710 joulukuu 2014[18]
- Macaon lippu Macao 16 443 joulukuu 2014[57]
64 Jordania 16 066 helmikuu 2015[58]
65 Pakistanin lippu Pakistan 15 384 maaliskuu 2015[59]
66 Bolivian lippu Bolivia 15 380 joulukuu 2014[18]
67 Egyptin lippu Egypti 15 130 joulukuu 2014[18]
68 Kroatia 14 456 helmikuu 2015[60]
69 Serbian lippu Serbia 13 700 joulukuu 2014[18]
70 Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 11 317 joulukuu 2014[61]
71 Kuuba 10 400 joulukuu 2014[18]
72 Suomen lippu Suomi 10 358 maaliskuu 2015[62]
73 Kenia 9 259 joulukuu 2014[18]
74 Botswanan lippu Botswana 8 885 joulukuu 2014[18]
75 Myanmarin lippu Myanmar 8 727 joulukuu 2014[18]
76 Sri Lankan lippu Sri Lanka 8 314 joulukuu 2014[18]
77 Guatemala 7 621 helmikuu 2015[63]
78 Costa Rican lippu Costa Rica 7 255 helmikuu 2015[64]
79 Paraguayn lippu Paraguay 7 241 joulukuu 2014[18]
80 Tunisian lippu Tunisia 7 198 joulukuu 2014[18]
81 Afganistanin lippu Afganistan 6 442 joulukuu 2013[18]
82 Kreikka 6 433 helmikuu 2015[65]
83 Bahrainin lippu Bahrain 6 011 joulukuu 2014[18]
84 Kambodža 5 801 joulukuu 2014[18]
85 Ukrainan lippu Ukraina 5 626 helmikuu 2015[66]
86 Ghana 5 482 joulukuu 2014[18]
87 Nepalin lippu Nepal 5 439 joulukuu 2013[18]
88 Kongon tasavalta 5 200 joulukuu 2014[18]
89 Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä 5 059 joulukuu 2014[67]
90 Tansanian lippu Tansania 4 758 joulukuu 2014[18]
91 Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko 4 752 joulukuu 2014[18]
92 Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina 4 750 joulukuu 2014[18]
93 Jemen 4 688 joulukuu 2014[18]
94 Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta 4 503 joulukuu 2014[18]
95 Islannin lippu Islanti 4 319 maaliskuu 2015[68]
96 Mauritiuksen lippu Mauritius 3 919 joulukuu 2014[69]
97 Ugandan lippu Uganda 3 579 joulukuu 2013[18]
98 Honduras 3 458 joulukuu 2014[70]
99 Etiopia 3 382 joulukuu 2013[18]
100 Kamerun 3 353 joulukuu 2013[18]
101 Latvia 3 346 helmikuu 2015[71]
102 Mosambikin lippu Mosambik 2 990 joulukuu 2013[18]
103 Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 2 926 joulukuu 2013[18]
104 Makedonian lippu. Makedonia 2 869 joulukuu 2014[18]
105 Sambian lippu Sambia 2 833 joulukuu 2013[18]
106 Albanian lippu Albania 2 825 joulukuu 2014[18]
107 Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea 2 763 joulukuu 2014[18]
108 Georgia 2 699 joulukuu 2014[72]
109 Slovenian lippu Slovenia 2 693 joulukuu 2014[73]
110 Panaman lippu Panama 2 666 joulukuu 2013[18]
111 Slovakian lippu Slovakia 2 634 joulukuu 2014[74]
112 Ecuadorin lippu Ecuador 2 625 joulukuu 2013[18]
113 Gabon 2 397 joulukuu 2014[18]
114 Nicaraguan lippu Nicaragua 2 333 maaliskuu 2015[75]
115 Namibian lippu Namibia 2 267 joulukuu 2013[18]
116 Moldovan lippu Moldova 2 157 joulukuu 2014[76]
117 Senegalin lippu Senegal 2 150 joulukuu 2013[18]
118 Jamaika 1 900 joulukuu 2013[18]
119 Syyrian lippu Syyria 1 895 joulukuu 2013[18]
120 Kirgisia 1 855 joulukuu 2014[77]
121 Irlanti 1 792 joulukuu 2014[78]
122 Mongolian lippu Mongolia 1 650 joulukuu 2014[79]
123 Kongon demokraattinen tasavalta 1 582 joulukuu 2013[18]
124 Armenian lippu Armenia 1 489 joulukuu 2014[80]
125 Ruandan lippu Ruanda 1 354 joulukuu 2013[18]
126 Haiti 1 335 joulukuu 2013[18]
127 Tšadin lippu Tšad 1 304 joulukuu 2013[18]
128 Madagaskarin lippu Madagaskar 1 249 joulukuu 2013[18]
129 Liettua 1 123 maaliskuu 2015[81]
130 Burkina Fason lippu Burkina Faso 1 115 joulukuu 2013[18]
131 Tadžikistanin lippu Tadžikistan 1 072 joulukuu 2013[18]
132 Slovenian lippu Slovenia 1 017 joulukuu 2014[82]
133 Surinamen lippu Suriname 1 008 joulukuu 2013[18]
134 Fidži 981 joulukuu 2014[18]
135 Kypros 866 helmikuu 2015[83]
136 Lesotho 858 joulukuu 2013[18]
137 Guyana 855 joulukuu 2013[18]
138 Laos 846 joulukuu 2013[18]
139 Bahaman lippu Bahama 830 joulukuu 2013[18]
140 Swazimaan lippu Swazimaa 801 joulukuu 2013[18]
141 Beninin lippu Benin 801 joulukuu 2013[18]
142 Luxemburg 793 maaliskuu 2015[84]
143 Barbadoksen lippu Barbados 713 joulukuu 2013[18]
144 Maltan lippu Malta 619 joulukuu 2014[85]
145 Togon lippu Togo 531 joulukuu 2013[18]
146 Viron lippu Viro 437 joulukuu 2014[86]
147 Zimbabwen lippu Zimbabwe 437 joulukuu 2013[18]
148 Kap Verde 426 joulukuu 2013[18]
149 Montenegron lippu Montenegro 400 joulukuu 2013[18]
150 Malawin lippu Malawi 364 joulukuu 2013[18]
151 Seychellien lippu Seychellit 362 joulukuu 2013[18]
152 Malediivien lippu Malediivit 356 joulukuu 2013[18]
153 Burundin lippu Burundi 314 joulukuu 2013[18]
154 San Marinon lippu San Marino 309 joulukuu 2013[18]
155 Belizen lippu Belize 273 joulukuu 2013[18]
156 Gambia 251 joulukuu 2013[18]
157 Sudanin lippu Sudan 202 joulukuu 2013[18]
158 Eritrean lippu Eritrea 193 joulukuu 2013[18]
159 Guinea 183 joulukuu 2013[18]
160 Vanuatun lippu Vanuatu 174 joulukuu 2013[18]
161 Samoan lippu Samoa 169 joulukuu 2013[18]
162 Tongan lippu Tonga 147 joulukuu 2013[18]
163 Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit 115 joulukuu 2013[18]
164 Dominican lippu Dominica 90 joulukuu 2013[18]
165 Mikronesian lippu Mikronesian liittovaltio 75 joulukuu 2013[18]
166 São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe 47 joulukuu 2013[18]
167 Montserratin lippu Montserrat 32 joulukuu 2013[18]

Suurimmat valuuttavarannot (ilman kultavarantoa)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tässä luettelossa ei ole huomioitu kultavarannoita tai erityisnosto-oikeuksia.

Sija Valtio Valuuttavaranto
(miljoonina USD)
Vuosi (kuukausi)
1 Kiina 3 730 038 maaliskuu 2015[87]
2 Japani 1 216 113 maaliskuu 2015[88]
3 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 697 559 maaliskuu 2015[89]
4 Sveitsin lippu Sveitsi 542 795 maaliskuu 2015[90]
5 Kiinan tasavalta 414 689 maaliskuu 2015[91]
6 Brasilian lippu Brasilia 360 180 maaliskuu 2015[92]
7 Korean tasavalta 357 960 maaliskuu 2015[93][94]
Hongkong 332 132 maaliskuu 2015[95]
Euro symbol.svg Euroalue 331 008 maaliskuu 2015[96]
8 Intia 322 600 maaliskuu 2015[97][98]
9 Venäjän lippu Venäjä 309 093 maaliskuu 2015[99][100]
10 Singaporen lippu Singapore 249 238 maaliskuu 2015[101]
11 Meksikon lippu Meksiko 193 092 maaliskuu 2015[102]
12 Thaimaan lippu Thaimaa 150 467 maaliskuu 2015[103]
13 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 140 930 maaliskuu 2015[104]
14 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 112 150 maaliskuu 27 2015[105]
15 Tanskan lippu Tanska 110 745 helmikuu 2015[106]
16 Indonesia 108 578 maaliskuu 2015[107]
17 Malesian lippu Malesia 103 692 maaliskuu 2015[108]
18 Turkin lippu Turkki 101 229 maaliskuu 2015[109]
19 Puolan lippu Puola 93 224 maaliskuu 2015[110]
20 Israelin lippu Israel 84 656 maaliskuu 2015[111][112]
21 Kanada 77 567 maaliskuu 2015[113][114]
22 Filippiinit 73 021 maaliskuu 2015[115]
23 Norjan lippu Norja 65 821 maaliskuu 2015[116][117]
24 Saksan lippu Saksa 61 622 huhtikuu 2014[118]
25 Perun lippu Peru 60 064 maaliskuu 2015[119][120]
26 Ruotsin lippu Ruotsi 55 001 maaliskuu 2015[121]
27 Australian lippu Australia 53 825 maaliskuu 2015[122]
28 Tšekin lippu Tšekki 51 961 maaliskuu 2015[123]
29 Ranskan lippu Ranska 50 485 maaliskuu 2015[124]
30 Italia 46 319 maaliskuu 2015[125]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The time-series data of International Investment Position of China Quarterly State Administration of Foreign Exchange.
  2. IMF - Japan
  3. Table(9): RESERVE ASSETS (on page 18 of the pdf file; US$1 = 3.75 Saudi riyal) Saudi Arabian Monetary Agency.
  4. IMF - Switzerland
  5. Central Bank of the Republic of China (Taiwan) — Foreign Exchange Reserves (including gold)
  6. IMF - Korea Republic of
  7. Bank of Korea - Official Foreign Reserves
  8. IMF - Brazil
  9. IMF - Russia
  10. International Reserves of the Russian Federation Monthly values | Bank of Russia
  11. International Reserves of the Russian Federation Weekly values | Bank of Russia
  12. IMF - India
  13. Reserve Bank of India
  14. Hong Kong Monetary Authority - Press Release
  15. Monetary Authority of Singapore ─ International Reserves and Foreign Currency Liquidity
  16. IMF - Mexico
  17. Banco de Mexico - Information structure details
  18. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl The World Factbook: Reserves of foreign exchange and gold Central Intelligence Agency.
  19. IMF - Germany
  20. Bank of Thailand - International Reserves and Foreign Currency Liquidity
  21. IMF - United Kingdom
  22. IMF - France
  23. IMF - Italy
  24. IMF - United States
  25. IMF - Turkey
  26. IMF - Denmaaliskuu k
  27. IMF - Indonesia
  28. IMF - Malaysia
  29. Bank Negara Malaysia - International Reserves and Foreign Currency Liquidity
  30. IMF - Poland
  31. IMF - Israel
  32. IMF - Philippines
  33. IMF - Canada
  34. IMF - Norway
  35. IMF- Peru
  36. IMF - Sweden
  37. IMF - Australia
  38. IMF - Spain
  39. IMF - Czech Republic
  40. IMF - South Africa
  41. IMF - Colombia
  42. Qatar Central Bank - Monthly Monetary Bulletin (in Table 11 "QCB's International Reserves" of the Excel file; US$1 = 3.64 Qatari riyal) Qatar Central Bank.
  43. IMF - Netherlands
  44. IMF - Hungary
  45. IMF - Chile
  46. IMF - Romania
  47. IMF - Argentina
  48. Central Bank of Nigeria - Statistics Database
  49. IMF - Kazakhstan
  50. IMF - Belgium
  51. IMF - Austria
  52. Bangladesh Bank - Central Bank of Bangladesh
  53. IMF - Portugal
  54. IMF - Bulgaria
  55. IMF - New Zealand
  56. IMF - Uruguay
  57. MONETARY AUTHORITY OF MACAO
  58. IMF - Jordan
  59. State Bank of Pakistan - The Central Bank: New template for the reserve assets
  60. IMF - Croatia
  61. Foreign Reserves Monthly | Central Bank of Trinidad and Tobago
  62. IMF - Finland
  63. IMF - Guatemala
  64. IMF - Costa Rica
  65. IMF - Greece
  66. IMF - Ukraine
  67. IMF - Belarus
  68. IMF - Iceland
  69. IMF - Mauritius
  70. IMF - Honduras
  71. IMF - Latvia
  72. IMF - Georgia
  73. IMF - El Salvador
  74. IMF - Slovak Republic
  75. IMF - Nicaragua
  76. IMF - Moldova
  77. IMF - Kyrgyz Republic
  78. IMF - Ireland
  79. "Bank of Mongolia statistics"
  80. IMF - Armenia Republic of
  81. IMF - Lithuania
  82. IMF - Slovenia
  83. IMF - Cyprus
  84. IMF - Luxembourg
  85. IMF - Malta
  86. IMF - Estonia
  87. http://www.pbc.gov.cn/publish/html/2015s09.htm
  88. International Reserves and Foreign Currency Liquidity - JAPAN
  89. page 18 of the pdf file; US$1 = 3.75 Saudi Riyal
  90. International Reserves and Foreign Currency Liquidity - SWITZERLAND
  91. Central Bank of the Republic of China (Taiwan) - Financial Statistics
  92. International Reserves and Foreign Currency Liquidity - BRAZIL
  93. Bank of Korea - Official Foreign Reserves
  94. International Reserves and Foreign Currency Liquidity - KOREA REPUBLIC OF
  95. Hong Kong Monetary Authority - Press Release
  96. International Reserves and Foreign Currency Liquidity - EURO AREA
  97. Reserve Bank of India
  98. International Reserves and Foreign Currency Liquidity - INDIA
  99. International Reserves of the Russian Federation Monthly values | Bank of Russia
  100. Data Template on International Reserves and Foreign Currency Liquidity — Russia | Bank of Russia
  101. Monetary Authority of Singapore ─ International Reserves and Foreign Currency Liquidity
  102. Banco de Mexico - Information structure details
  103. Bank of Thailand - International Reserves and Foreign Currency Liquidity
  104. International Reserves and Foreign Currency Liquidity - UNITED KINGDOM
  105. International Reserves and Foreign Currency Liquidity - UNITED STATES
  106. International Reserves and Foreign Currency Liquidity - DENMARK
  107. International Reserves and Foreign Currency Liquidity - INDONESIA
  108. Bank Negara Malaysia - International Reserves and Foreign Currency Liquidity
  109. International Reserves and Foreign Currency Liquidity - TURKEY
  110. International Reserves and Foreign Currency Liquidity - POLAND
  111. International Reserves and Foreign Currency Liquidity - ISRAEL
  112. Bank of Israel - Press Releases - Foreign exchange reserves foreign currency market
  113. Department of Finance Canada - Monthly Official International Reserves
  114. International Reserves and Foreign Currency Liquidity - CANADA
  115. Bangko Sentral ng Pilipinas - INTERNATIONAL RESERVES AND FOREIGN CURRENCY LIQUIDITY
  116. International Reserves and Foreign Currency Liquidity - NORWAY
  117. International reserves and foreign currency liquidity - monthly preliminary figures - Tables - SSB (Statistics Norway)
  118. International Reserves and Foreign Currency Liquidity - GERMANY
  119. Central Reserve Bank of Peru - Reserves Management Reports
  120. Central Reserve Bank of Peru - Statistics
  121. International Reserves and Foreign Currency Liquidity - SWEDEN
  122. International Reserves and Foreign Currency Liquidity - AUSTRALIA
  123. International Reserves and Foreign Currency Liquidity - CZECH REPUBLIC
  124. International Reserves and Foreign Currency Liquidity - FRANCE
  125. International Reserves and Foreign Currency Liquidity - ITALY